sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Halloween Espanjassa.

Pieni katsaus Halloweenin eli kuolleiden päivän  Día de los Muertos vietosta täältä Espanjasta. Tämä päivä todella kuuluu ja se näkyy käytännössä kaikkialla. Siihen et voi olla törmäämättä täällä juuri missään ja todettakoon samaan hengenvetoon, että onneksi se rupeaa olemaan ohitse, koska en ole oikein noita Halloween ihmisiä.

Halloweeniä juhlitaan täällä siis kaikkialla. Se näkyy esimerkiki kouluissa, kaupoissa, ravontoloissa, kaduilla ja mihinkä vain yleensä eksytkin. Se mikä itseäni eniten Halloweenin vietossa täällä  harmitti oli se, että ainakin kaksi viikkoa ennen kyseistä juhlaa, oli lasten koulun iloinen välituntimusiikki vaihdettu sellaiseen Halloween-aiheiseen musiikkiin, joka ei ainakaan minun korvaani juuri miellyttänyt. Mainittakoon uusille lukijoille, että täällä Espanjassa välitunnit ja koulun alku ilmoitetaan iloisella musiikilla, ei kelloilla, kuten Suomessa.

Kouluissa askarrellaan todella paljon Halloweeniin liittyvää materiaalia. Koulut on koristeltu aiheeseen liittyvällä materiaalilla - on pääkalloa, haamua ja jos jonkinmoista noitaa lähes kaikkialla. Sinänsä oli hauska käydä pojan kanssa tekemässä kurpitsalyhty koululla. Paikalle oli kutsuttu lapset sekä heidän vanhempansa Halloween-kurpitsatalkoisiin. Oli samalla mukava tutustua espanjalaisiin lasten vanhempiin. Harmi sinänsä, että tytär ja vaimo olivat tuona päivänä kipeänä kotona.

Kaupat myyvät jo viikkoja etukäteen kaikkea aiheeseen littyvää tavaraa, kuten mitä ihmeellisempiä asuja, naamioita, maskeja, pukuja ja niin edelleen. Päivä on hyvin kaupallinen täällä Espanjassa. Kurpitsoita, joista noita lyhtyjä valmistetaan, myydään varmasti ennätysmäärät näihin aikoihin. Meikkaajilla ja maskeeraajilla, sekä maskeeraukseen liittyvillä tuotteilla on myös varmasti kysyntää.

Täällä yhtenä juhlan kohokohtana on ”zombie” kuolleiden kulkue Torreviejan kaupungissa, jossa voit nähdä näitä eläviä kuolleita. Itse passasin tämän kulkueen, enkä suosittele sitä muillekkaan lapsiperheille. Ehkä vähän turhan pelottava meininki perheen pienimmille. Valokuvia voit käydä katselemassatorrevieja.com -sivuilta myös edellisiltä vuosilta tapahtumasta. Sivustolta näet ohjelman ja uusia kuvia he päivittävät varmasti tästä 2017 juhlasta sivuilleen. Alla video muutaman vuoden takaa tapahtumasta.

Sen verran tuli kuitenkin asiaa juhlistettua  viikonloppuna, että kävimme illalla ajelemassa pyörälenkin ja syömässä perheen kanssa juhlavat ateriat pihviravintolassa. Vastaan tuli iltalenkillä jos jonkinmoista  "kuollutta" maskia ja noitaa rekvisiittapukuineen. Näitä ihmetyksiä sai nähdä myös illalla ravintolassa.


Tässä pieni reportaasi Halloweenin juhlinnasta täältä Espanjasta, kuvareportaasi alla kertoo varmasti asiasta enemmän kuin tuhat sanaani. Kuvien jälkeen video tapahtumasta vuodelta 2013. Klikkkaamalla saat kuvat suuremmiksi.

Sen verran päivitystä 2017 Halloweeniin, että jätimme myös tälläkin kerralla kulkueet omalta kohdaltamme väliin. Pidän enempi elävistä, kuin kuolleista. Niin ja tälläkertaa kokkaan kotona, kun lasten mielestä teen kuulemma parempaa ruokaa kuin ravintolassa. Totuus tulee lasten suusta :)

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos de SolHalloween ohjelmaa Torreviejan kaupunkiin menijöilleTämmöinen kurpitsa löytyi meille kaupasta.

Koululle menossa tekemään kurpitsalyhtyä.

Hetken vielä iloinen kurpisa ilme.

Koulussa naapuripöydän aihio.

Ohjeet kurpitsalyhdyn tekoon.

Tästä se alkaa...

Ohjeet kuinka askarrellaan kurpitsasta lyhty.

Tämmöinen siitä sitten tuli. Aika pelottava.

Kurpitsa käsittelyssä.

Pienen muokkauksen jälkeen. 

Olihan siinä kurpitsoita.

Haamu koulun aulassa.

Haaksirikkoinen laiva. Kuva koulun tuloaulasta.


Luurangot hirressä koulun käytävällä.

Yhden luokkahuoneen ovi. 

Ei paikkaa, jossa aihe ei kouluissa näkyisi.

Koulun käytävä.

Tässä yhdestä marketista. 

Eräs paikallinen sekatavarakauppa. Takana hyllymetreittäin aiheeseen liittyvää matriaalia.

Tällainen ateria tuli nautittua, hyvää oli. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti