perjantai 24. tammikuuta 2020

Kalaherkkuja Espanjassa

Kylläpäs tässä taas aika vierähti sitten viime blogin. Sitä vain kun on töitä, menoa ja meininkiä, niin ei ehdi kirjoitella, mutta nyt pieni bloggaus espanjalaisista kaloista, joita täällä meillä Välimeren rannalla riittää varmasti jokaiseen makuun. Kuten moni varmasti muistaa, niin kokkailu on täällä Espanjan maalla lempipuuhiani. Tällä kertaa siis juttua paikallisista kaloista.

Itse asiassa tuli ostettua kalastusvälineet ja tuli hommattua oikein kalastusluvatkin, mutta tullut huomattua, että tuo lähikaupan kalatiski on huomattavasti nopeampi ja helpompi tapa hakea tuoreet kalat :) Tosin jatkossa kun aikaa vain riittää, niin meinaan syventyä noihin kalastamisen saloihin enemmän, mutta siitä sitten tuonnempana.. toistaiseksi kun ei ole saatu kuin kokemusta ja menetettyjä uistimia.

Kaloja täällä meillä riittää varmasti jokaiseen makuun. Itse tykkään kokeilla kaikkia mahdollisia paikallisia reseptejä ja mikä mukavinta tehdä ja miksata paikallisilla kaloilla suomalaisia reseptejä. Moni kala onkin hyvin lähellä suomalaista vastinetta kuten neulamuikuille löytyy täydellinen korvike boqueron, joka samanlainen kirkas pieni kala kuin muikku. Se sopii niin kalakukon kuin paistettujen muikkujen vastineeksi. Maku hitusen vahvempi, mutta enemmän kuin täydellinen pannukala jauhoissa pyöritettynä ja voissa paistettuna. Myös muikkulaatikon korvikkeena tämä kala on suorastaan lyömätön.

Toinen herkullinen ja helppo paikallinen kala monelle on Trucha, joka punalihainen lohensukuinen kala kuten lohi tai taimen. Itseasiassa kala taitaa olla meritaimen. Se sopii niin graaviloheksi, savustukseen tai uuniloheksi. Maku on miltei sama kuin perinteisen lohen, mutta huomattavasti lohta halvempi Espanjassa, joka tuontikala täällä.

Sitten onkin lukuisa määrä mitä ihmeellisempiä merenherkkuja. Näihin löydät hyvin reseptejä netistä. Kalat kannattaa aina ostaa kalatiskiltä, jossa ne on tuoreimmillaan. Kalatiskit suorastaan lainehtivat mitä erilaisimmista meren herkuista. Kalat siivotaan ja fileroidaan aina mieleiseksesi kun asioit kalatiskillä. Sieltä voit myös kysäistä kivan reseptin juuri ostamallesi kalalle. Minulla onkin ilo kun tunnen paikallisen lähikaupan  kalamestarit hyvin, niin he aina suosittelevat päivän kalan ja antavat siihen hyvät reseptivinkit  kaupan päälle. Seuraavaksi  tulee kokeiluun " Bacalao al Bin Bin" sekä "Boquerones en vinagre" ,  jotka kalamestarit viimeksi minulle neuvoivat. Lopussa videoreseptit näistä myös sinulle.

Kaloista täältä riittäisi kerrottavaa vaikka kirjan verran, mutta blogin lopussa kuvat ja muutamat videot kertovat enemmän kuin tuhat sanaani näistä meren herkuista, joita täällä kalatiskit ovat pullollaan. Kun tulet vierailulle tai asustelet täällä, niin ei muuta kuin rohkeasti vain kokeilemaan näitä paikallisia herkkuja.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen". Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. Muista myös tilata YouTube kanava, jossa paljon juttuja espanjasta, jonka löydät täältä.

Kalatiskeillä on jos jonkinlaista tarjolla.  Kannattaa testailla rohkeasti. Muista myös kysyä kalamestareilta vinkkejä.

Tämä upea Trucha on kuin suomalainen tai norjalainen lohi.  Nämä tällä kertaa uuniin menossa.
Tässä paikallisia neulamuikkuja.

Pannukalana "paikalliset muikut" enemmän kuin hyviä. Nam :) 


Paikallista muikkua saa myös paketissa, jota saa myös monessa ravintolassa tapaksena. Näitä kannattaa kokeilla jos olet suolaisen kalan ystävä. 


Tässä hitusen hintoja eri kaloille. Huomaa lohen hinta. 

Tässä paikalliset kalamestarit perkaavat minulle " paikallisia muikkuja" Ei tarvitse kotona perata :) 


Tässä vähän erikoisempia meren herkkuja.

Tässä lisää. On paljon erilaisia simpukoita ja muita ihmeellisyyksiä. 

Mustekalaa..

Kampelaa...

Tämä kala pannulla hyvä. 

Nämä vielä kokeiluun menossa. 

Samoin nämä kokeiluun menossa. Saa nähdä mitä keksin :) 




Resepti Bacalao al Pin Pin 



Resepti paikallisille tapas muikuille. 



Pieni videopätkä kalastuskokemuksista  :) Ei tullut juuri kuin kokemusta ja muutama menetetty uistin :) Kokeillaan uudemman kerran lisää. 

https://www.camiro.es/fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti