lauantai 25. marraskuuta 2017

Espanjalainen ystävä – Hacer amigos

Ajattelin tähän bloggaukseen kertoa ajatuksiani espanjalaisesta ystävyydestä. Minulla on kunnia tutustua paljon espanjalaisiin ihmisiin asuessani täällä. Espanjalaiset ovat erittäin sydämellistä ja mukavaa kansaa. Toki hankalia tapauksia mahtuu jokaiseen kansakuntaan, mutta koen, että espanjalaiset ovat jokseenkin samanlaisia kuin me suomalaiset vaikka ei sinnepäinkään. Olipas sekavasti ilmaistu :) Joku lukija, joka asuu täällä Espanjassa ymmärtää varmasti kuvaukseni ehkä paremmin.

Joka tapauksessa olen saanut todella paljon mukavia tuttavia sekä yhden todella hyvän espanjalaisen ystävän. Hän syntynyt Baskimaassa eli pohjoisessa Espanjassa. Kaverin kanssa soittelemme kitaraa, kokkailemme porukalla, pyöräillemme, uimme, reissailemme, vaihdamme kuulumisia ja mitä nyt ystävyyteen vain ikinä liittyy. Espanjassa ystävä on enempi kuin veli ja mikään ei ole niin tärkeää kuin luottamus. Confianza-confidence-luottamus. Luottamus vaatii todella pitkän ajan tuntemisen, mutta kun sen jään murrat, saat varmasti hyvän ja luotettavan ystävän espanjalaisesta ikuisesti. Tämä koskee myös yritystoimintaa täällä. Ilman luottamusta, ei kannata edes aloittaa toimintaa täällä. 

Yksi mukava asia on espanjankieli. Kun sinulla on espanjalainen ystävä tai ystäviä on kielen oppiminen suorastaan mukavaa ja kannustavaa. Myös kielen opiskelun motivaatio kasvaa kummasti, koska haluat tietää mitä kaverisi mistäkin ajattelee ja toki haluat kertoa myös omat ajatuksesi hänelle. Mukava näyttää myös kaverille videoita Suomesta. Muutama kummelin jaksokin on katseltu :) Ajatuksissa ilman muuta jossain kohtaa matkustella porukalla myös Suomeen. Espanjalaiset ovat hyvin kiinnostuneita tästä kylmästä kaukaisesta maasta. 

Isoja asioita ovat myös espanjalainen kulttuuri, historia sekä ruoka. Saat kaiken mahdollisen parhaan tiedon kaikesta, kun sinulla on espanjalainen ystävä. On aivan toisella tasolla tutustua vaikka espanjalaiseen kulttuuriin, kun voit kysellä kaikki kaverilta. On myös upea kokkailla paikallisia ruokia, kun on asiantuntija mukana kokkailemassa sekä tehdä upeita paikallisia juomia. Lisäksi jos sinulla on pienikin ongelma on espanjalainen ystäväsi varmasti rinnallasi. Tu broblema es mi broblema. Sinun ongelmasi on myös minun ongelmani. 

Tämä kirjoituksen pihvi kaiketi se, että kannustan ehdottomasti astumaan turistin turkiksista ulos ja tutustumaan sekä ystävystymään paikallisten espanjalaisten kanssa. Saat varmasti matkastasi tai asumisestasi täällä paljon enemmän irti ja pääset näkemään oikeaa Espanjaa ilman turistikulisseja.  

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos de Sol 

Viva Espana!

Kaverin kanssa pienellä retkellä. Hombres picnic :)

Kaverukset kitaroimassa :) Heitettiin keikka rantapaseolla yhdessä ja saatiin muutama taala :D Yleisöä oli. 

Menet sitten minne vain Espanjassa, niin on kaveri oppaana halutessasi matkassa. 

Jos olet kiinnostunut historiasta saat siitä parhaan tiedon paljasjalkaiselta espanjalaiselta. 
Kun sinulla on espanjalaisia ystäviä sekä työtovereita, niin asuntojen hinnoittelu on aina kohdallaan. On ilo työskennellä espanjalaisten kanssa. 

Täällä otetaan välillä myös rennosti :) 

Paikalliselta työmaalta. Espanjalaiset ovat hyvin ahkeraa porukkaa. 

Tutustuessasi espanjalaisiin, on sinulla mahdollisuus vierailla myös paikallisissa kouluissa heidän kanssaan. Upeita kokemuksia, joita eivät turistit koskaan pääse näkemään. 

Uusia reissuja suunitellessa. Kaverini tuntee vuoret hyvin. Ajatus oli mennä seikkailemaan Pohjois Espanjaan Baskimaalle, mutta töiden takia joudumme siirtämään reissua. 

Ei näistä itse mitään osaisi tehdä :) Paikallisia meren herkkuja. Onneksi on hyvä kaveri joka osaa. Hän myös rakastaa kokkaamista. 

Tehtiin kaverin kanssa  pinzoja. Oli todella hyviä. Vaihdellaan välillä kokkivuoroja. Tänään espanjalaista, huomenna suomalaista reseptiä tarjolla. 


Tässä valmistumassa Tortilla de Patata Rellena. Valmiina tässä ruoassa on monta kerrosta.  En voi sanoilla kuvata miten hyvää se on. Ei saa ravintolasta tätä laatua. 

Espanjalaisia lihapullia hyvin vanhalla reseptillä. Uskomattoman hyviä :) 

Käydään uimassa ja samalla pääsee myös Eder koira uimaan. Eder on Baskinimi ja tarkoittaa hyvin kaunista. 

Tämä se on mielipuuhiamme. Kokkaaminen. Tämä annos menossa tortilla de reyes päälimäiseksi kerrokseksi. 

Mukava näyttää kotikonnuilta kuvia. Jonain päivänä tulemme porukalla vierailulle Suomeen. 


2 kommenttia:

  1. Kiva kun olet löytänyt hyvän ystävän! Me asumme miehen kanssa talvisin täällä Barcelonassa ja täältäkin on jo tarttunut muutama paikallinen ystävä. Mukavaa joulunodotusta sinne etelämpään!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. On tosiaan tuttavia ja sitten ystäviä. Niillä todella iso ero. Hyvää joulunodotusta myös sinne !

    VastaaPoista