lauantai 23. tammikuuta 2016

Miljonäärin elämää Espanjassa ilman miljoonia

Aurinko on miltei jokaiselle päivälle taattu.

Eilen illalla iltalenkilläni kuunnellessa meren aaltojen loisketta ja palmun lehtien kohinaa en voinut olla ajattelematta, että elät täällä todellakin kuin miljonääri, mutta et todellakaan tarvitse niitä miljoonia. Elämisen puitteet ovat enemmän kuin uskomattomat ja hintataso on todella suomalaisen mittapuun mukaan edullinen. Tällaiseen tavalliseen elämään riittää aivan tavallinen tulotaso täällä. Aiheesta olenkin kirjoitellut muutaman postauksen täällä ja täällä.

Aamulla sinut herättää miltei jokaisena aamuna aurinko, koska alueella paistaa aurinko keskimäärin 300 päivää vuodessa. Parvekkeelta näet Välimeren, sinulla on upea uima-allas ja merenrantaan noin kilometri. Puhumattakaan siitä, että paikka on yksi maailman terveellisimpiä alueita elää ilmastonsa puolesta. Alueella on mitä upeimmat ja puhtaimmat uimarannat. Lisäksi alue on varmasti turvallinen. Tämän kaiken saat uskomattoman edullisesti kun vertaat Suomen hintoihin.

Otin ihan esimerkin vuoksi pienen asuntovertailun. Linkin takana yksi asunto Jyväskylästä. http://www.vuokraovi.com/vuokra-asunto/jyvaskyla/keskusta/kerrostalo/555648?entryPoint=fromSearch&rentalIndex=5&searchIdentifier=807426771 Asunnon hinta 800 euroa ja siihen kulut päälle. Täällä asut huomattavasti edullisemmin ja laadukkaammin. Tässä linkki yhteen asuntoon täällä meilläpäin, jossa hintalappu kuukaudelle kalustettuna 400 euroa. https://www.idealista.com/inmueble/34113858/  Ero on aika huomattava. 

Tuoretta vastakalastettua kalaa saat haettua jokainen päivä.

Huomaa paprikan koko. Nämä on hyviä, edullisia ja isoja.

Jokainen päivä voit hakea tuoretta kalaa, hedelmiä, vihanneksia ja ennen kaikkea mikä mukavinta, niin aina vastapaistettua lämmintä, rapeaa patonkia kaupasta. Vakuutukset, autot, ruoka, vaatteet, kaasu, polttoaine ja kaikki muut arkiseen elämään liittyvät kulut on huomattavasti alhaisempia kuin mitä olet Suomessa tottunut maksamaan. 

Täällä voit palkata kotiin apua tai esimerkiksi oman espanjan kielen opettajan todella edullisesti. Taksikyyditkään eivät juuri päätä huimaa. Ihan esimerkkinä, että kun toin kaupungista kaasugrillin taksilla kotiin niin mittari otti vajaan kympin. Linja-auton kertalippu maksaa 1,35 euroa; tosin Torreviejan kaupunkilaisille linja-autokyyti on täysin ilmainen.

Mikäli taasen mielit suurkaupunkien sykkeeseen ja katselemaan kauniita historiallisia paikkoja niin näitä on useampi vaihtoehto alle tunnin ajomatkan päässä, esimerkkinä Murcia ja Alicante. Puhumattakaan upeista vuorista, jotka myös aivan tässä vierellä. On tämä vaan uskomatonta, että voit kaiken lisäksi pyöräillä mitä uskomattomimpia reittejä jokainen päivä lämpöisessä. Alue on todellakin liikuntaa rakastavan ulkoilmaihmisen paratiisi. Kannattaa ehdottomasti käydä edes turistina piipahtamassa. Et varmasti pety.

Hiljan tapasin satamassa yhden mukavan suomalaisen eläkeläisrouvan, joka kertoi elävänsä vajaan tuhannen euron eläkkeellään todella täysipainoista, rikasta ja hyvää elämää todellakin ilman niitä rikkauksia. Tämä varmasti selittää suurelta osaltaan sen, miksi esimerkiksi eläkeläiset ympäri maailmaa muuttavat juuri tänne. Lopussa video alueesta, jossa itse elelen.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Kuva koululta. Espanjalaiseen kouluun olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Kuva yhdestä lähipuistoistamme. 

Mitä uskomattomampia meren herkkuja.

Asuinalue pidetään todella siistinä. Kaupungilla törmäät usein käsillä lakaisijoihin, mutta täällä asuinalueilla ajelee enempi lakaisuautoja.

Kuva parvekkeelta napsaistuna. Taustalla siintää Välimeri.

Iltalenkiltä Punta Priman rannasta. Taustalla siintää rantaravintolan valot. Se mikä parasta, niin täällä on todella turvallista.

Punta Priman rannasta. Päässäntöisesti alue on hyvin matalasti rakennettu eikä kerrostaloja juuri ole, mutta nämä muutama uusi vähän korkeampia. Kauniisti valaistu ja suunniteltu.

Iltalenkiltä. Välimeri vasemmalla. Saat nauttia tästä kaikesta kenenkään häiritsemättä. Tämä on uskomaton paikka. 
                                             

25 kommenttia:

 1. Muista ihmeessä antaa palautetta uudesta sivurakenteesta, niin saadaan kaikille kivempi lukuelämys jatkossa.

  Niin ja muista myös painaa nuita jakopainikkeita esim. Facebook, google + tms..

  VastaaPoista
 2. Kiitos olipa kiva lukea yllä oleva teksti kun täällä on ollut just 30 kympin pakkaset ja nyt lumitöitä , olen haaveillut että muutan Malakan alueelle kun pääsen eläkeelle ja nyt olen entistä varmenpi että muutan, mutta olen ottanut yhden extra vuoden, että ehkä vuoden päästä. mutta lupaan lukea sinun blogia tästä edelleen . ja ulkoasu Blogissa minusta hyvä. Kiitos terv. matias

  VastaaPoista
 3. Kiitos olipa kiva lukea yllä oleva teksti kun täällä on ollut just 30 kympin pakkaset ja nyt lumitöitä , olen haaveillut että muutan Malakan alueelle kun pääsen eläkeelle ja nyt olen entistä varmenpi että muutan, mutta olen ottanut yhden extra vuoden, että ehkä vuoden päästä. mutta lupaan lukea sinun blogia tästä edelleen . ja ulkoasu Blogissa minusta hyvä. Kiitos terv. matias

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Matias.

  mukava kirjoitella uusia juttuja kun on lukijoita.

  Ei ole kyllä kieltämättä ikävä noita tulipalopakkasia eikä lumitöitä. Ei muuta kuin lippuja tilaamaan ja tervetuloa myös sinulle tänne!

  VastaaPoista
 5. Tarinasi ovat mukavan lyhykäisiä luettavaksi. Sain juuri kahlattua blogisi sisällön, nyt olen tahdissa :-)
  Ollaan tulossa maaliskuussa ensivisiitille Torreviejaan ja jos paikka miellyttää niin jatketaan perehtymistä ja suunnittelua jäämisestä sinne...
  Jatka ihmeessä kirjoittamista, meidän lukijoiden pitäisi koittaa aktivoitua antamaan palautetta sinulle...
  Jukka

  VastaaPoista
 6. Kiitos kannustavasta palautteestasi Jukka.

  Kovasti tervetuloa katselemaan näitä meidän seutuja. Moni tänne tullut on jäänyt koukkuun ja jäänyt pysyvämmin asustelemaan, kuten meille kävi.

  VastaaPoista
 7. Muista laittaa viestiä jos tarvitset apua vaikka löytääksesi asuntoa täältäpäin.

  VastaaPoista
 8. Koulu? Siitä ei taida selvitä pelkällä ateriamaksulla? Lukukausimaksu?

  VastaaPoista
 9. Hei Jantta.

  Lukukausimaksua ei paikallisissa kouluissa ole. Ateriamaksu on 4,25 per päivä per lapsi, jos syö koululla. Voi syödä myös kotona. Kirjamaksu noin parisataa per lapsi. Jonkun kympin materiaalikulu voi olla vielä päälle ja toki koulun retket, kuten meillä kävivät Alicantessa linnoihin tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi. Mä aina olen luullut, että siellä on lukukausimaksu. Tämä lisää "tuskaa", kun ei ole vielä mahdollisuutta pakata perhettä koneeseen... ;)

   Poista
  2. Kaikki aikanaan. Omaa muuttoa suunnittelin useamman vuoden:)

   Poista
  3. Siis mitä, nyt varmaan puhutaan suomalaisesta koulusta,ei pidä antaa väärää tietoa.

   Poista
  4. Tuttuni asui espanjassa ja paikallisessa yksityisessä suomenkielisessä koulussa oli huomattava lukukausimaksu.

   Espanjan kielinen koulu tietenkin on asia erikseen.

   Poista
  5. Kyllä. Pitää paikkansa. Suomalaiset koulut ovat hinnakkaita. Ohessa linkki Skandinaavisen koulun hinnastoon. http://www.skandinaviskaskolan.com/page-fin/avgifter-finsk.htm

   Kouluista olenkin kirjoitellut useamman postauksen ja ne käsittelevät nimen omaan espanjalaisia kouluja.

   Poista
 10. Hei Jantta.

  Lukukausimaksua ei paikallisissa kouluissa ole. Ateriamaksu on 4,25 per päivä per lapsi, jos syö koululla. Voi syödä myös kotona. Kirjamaksu noin parisataa per lapsi. Jonkun kympin materiaalikulu voi olla vielä päälle ja toki koulun retket, kuten meillä kävivät Alicantessa linnoihin tutustumassa.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Voisin kyllä kirjoittaa "Alice in Btrokratialand" kanssasi sinulle mijonääri varpaat meressä ilman miljoonia. Onpa ollut melkoista seikkailua. 3,5kk. sis. rahdin hajoituksen jalkakäytävälle ym . muuta byrokratiaa. Välillä tuntui kuin olisi jokin julkkis. mimeni allekirjoiuksien määrästä menin sekaisin, kun se ylitti 100.

  VastaaPoista
 13. Hei Karila, kiitos kommentistasi.

  En ihan kaikesta pysynyt kärryillä, mutta ei se. Sinulla kaiketi ollut myös oma upea elämäsi seikkailu?

  Saludos de Sol

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommentista. Autot ovat pääsääntöisesti erittäin edullisia, koska ei ole autoveroa. Varsinkin jos ostat Espanjassa tehdyn auton saat uuden erittäin halvalla. Toki muutkin halpoja. Ohessa linkki, josta pääset katselemaan hintoja. http://www.coches.com/

  VastaaPoista
 15. Ihan hyvää tekstiä. Itselläni kokemukset talven vietosta siellä kahdeksan vuoden takaa. Silloin hintaero suomeen oli paljon pienempi, nyt on suomen hinnat karanneet ja espanjan hinnat taasen eivät ole nousseet joten "rako kasvaa" ;-) Tuon turvallisuuden kohdalla olisin vähän eri mieltä, ainakin silloin se oli asia joka "tökkäsi ja pahasti". Melkein päivittäin tai ainakin viikoittain lenkkeillessä näki kun joku tummahipiänen kiipesi parvekkeiden kautta asuntoihin. Ja omassa asunnossa piti pitää aina hälytykset päällä oli sisällä tai ulkona. Usein myös kuuli ryöstöistä kaduilla. Toivotaan että tilanne on sittemmin parantunut.

  VastaaPoista
 16. Kiitos viestistäsi. Turvallisuustilanne on parantunut huomattavasti. Paikalliset ovat kertoneet, että joitain vuosia sitten tilanne on ollut todellakin toinen. Toki asuntomurtoja sekä näpistyksiä on kuten muuallakin maailmassa, mutta ei mitenkään merkittävästi. Toki tämä minun subjektiivinen näkemykseni, mutta kyllä varmasti tietäisin jos jotain enempi olisi.

  Kyllä toki mietin tarkkaan turvallisuustilanteen, ennen kuin muutin perheen kanssa tänne.

  VastaaPoista
 17. Moi

  Työpaikat ja työmahdollisuudet kiinnostaisivat kovasti.En tiedä oletko aikaisemmin kirjoittanut aiheesta,mutta jos olet,vinkkaatko mistä löytyypi?

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommentista Mika.

  Noista aiheista kyselty myös ja aikomuksena kirjoitella aiheesta lisää. Oletko Operaatio Varpaat mereen FB ryhmässä? Siellä jaamme laajasti tietoa eri aihepiireistä Espanjasta. Ryhmän löydät https://www.facebook.com/groups/1516741378629709/

  VastaaPoista