lauantai 28. marraskuuta 2015

Espanjaa oppimaan.

Mikään ei ole luonnollisesti niin tärkeää uuteen maahan muuttaessa kuin se, että osaa maan kielen ainakin välttävästi. Mikäli kieltä ei osaa jää paljon maasta kokematta ja näkemättä. Lisänä jos osaat hyvän espanjan ja englannin on työn saanti helpompaa. Täällä hyvää englantia ja espanjaa osaavalla on kysyntää, koska espanjalaiset eivät loista englannin osaamisellaan. Myös arkinen elämä on huomattavasti paljon vaikeampaa, jos ei osaa maan kieltä, siispä tuumasta toimeen ja opiskelemaan espanjaa. Aiheesta pärjääkö Espanjassa englannilla kirjoitinkin jo aikaisemmin täällä

Omalle kohdalle on tullut suorastaan pakkomielle osata espanjaa ja harjoittelenkin uusia sanoja ja lausuntoja päivittäin. Vaikka oppiminen tuntuu vaikealta, niin pienin askelin mennään eteenpäin. Maahan saapuessani en osannut käytännössä sanaakaan espanjaa, mutta nyt rupeaa ymmärtämään jo mukavasti. Siispä tässä postauksessa muutamia vinkkejä espanjan opiskeluun.

Mikäli mahdollista, niin mene ehdottomasti kurssille tai vastaavaan opiskelemaan. Minulla ei tätä mahdollisuutta ollut, joten itseopiskeluna on tullut mentyä eteenpäin ja siitä seuraavassa muutamia vinkkejä kuinka olen itse espanjan kieltä oppinut.

Lataa puhelimeesi opi espanjaa sovellutuksia ja pelaa niitä päivittäin. Yksi hyvä jota itse käytän on ”Easy learn Spanish”, jossa 6000 ilmaista sanaaa pelin muodossa opiskeluun. Tämän sovelluksen löydät Play storesta. Muita sovellutuksia löydät lisää puhelimeesi tai tablettiisi samasta paikasta. Laita myös puhelimesi sekä facebook kielesi espanjalaiseksi, niin joudut käyttämään puhelimessasi olevia sanoja päivittäin. Yksi hyvä lisätyökalu on ilmainen sanakirja netistä. Tämän sovellutuksen voit myös ladata puhelimeesi.

Hanki itsellesi kielioppikirja. Tämä auttaa sinua hahmottamaan kieltä paljon ja nopeuttaa sinua opiskelussasi huomattavasti. Mikäli et osaa perukielioppia kielestä, on puhe kuin sian saksaa. Esimerkiksi verbien taivutukset ja aikamuodot todella tärkkeitä, jotta tulet oikeasti ymmärretyksi. On aivan eria asia sanoa vaikka, että minun nimeni on Jaakko, kuin minä nimi Jaakko.

Katsele mahdollisimman paljon espanjan kielisiä ohjelmia jos mahdollista. Niitä löydät You tuben kautta, tai jos olet Espanjassa, niin televisio auki ja katselemaan. Vältä siis taivaskanavien englanninkielisten ohjelmien tarjontaa. Näin opit kuinka sanoja lausutaan ja kielen rytmiä.

Kuuntele espanjankielistä musiikkia ja radiota mahdollisimman paljon. Tämä myös harjannuttaa korvaasi ja saat pikkuhiljaa kiinni tuttuja sanoja ja sanontoja. Siinä mielessä espanjan kieli meille suomalaisille helpohko, koska hyvin moni sana lausutaan suht saman lailla kuin kirjoitetaan.

Mikäli mahdollista, niin hanki itsellesi espanjalainen ystävä, jonka kanssa voit kommunikoida mahdollisimman paljon. Espanjassa on valtavasti ihmisiä jotka haluavat oppia esimerkiksi englantia. Näin voit englannin osaavana auttaa ystävääsi opiskelemaan englantia ja vastaavasti itse opit nopealla temmolla espanjaa.


Alla vielä muutamia kuvia matkanvarrelta ja hyviä videoklippejä espanjan kielen oppimisesta. Muista, että koskaan et ole liian vanha oppimaan uutta kieltä. Aina jää uusia sanoja pikkuhiljaa mieleen. Siispä onnea espanja opiskeluusi. Varmasti opit, jos minäkin ja kaikki muut. 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Saludos de Sol


Tässä omat tärkeimmät työkaluni. Kielioppikirja, koulukirja ja muistiinpanovälineet.

Ymmärrätkö jotain ilman espanjan kieltä.? Kyltti lasten koululta.

Olimme lasten koulukaverin synttärijuhlilla. Jos ei espanja taivu, niin on vähän yksinäinen olo. Onneksi jo vähän taipuu.

Yksi hyvä tapa liimailla lappuja espanjan kielellä. Tässä lasten peli, joista käymme sanoja läpi.

Musiikki ei tunne kieltä, mutta jos ei sanaakaan muuten osaa, niin hankalaa on. Tuttavani Ionka opettaa minulle espanjaa ja minä hänelle englantia. Mukava samalla jammailla. Täällä puistot parhaita soittopaikkoja, niin ei häiritse ketään. Tässä kuvassa soittelemme marraskuussa ulkotiloissa, eikä sormia palella ;)

Lastenohjelmissa on helppoja sanoja aluksi. 

Näin kokkailun ystävänä on tärkeää tietää ruokaan liittyvää sanastoa mahdollisimman paljon.

Laulun sanoja heijastettuna seinälle. Varmasti mukavampi laulaa jos ymmärtää jotain laulamastaan.

Niin..mitäpä tässä sanotaan? Eikö olisi mukava tietää? Ei tosin mitään ihmeellistä, mutta kaikenlaisia kylttejä on kaikkialla ja kaikki espanjaksi.

Kivempi tietää minne menee, kun osaa muutaman sanan espanjaa. Tosin tälle kyltille apuna tulkinnassa englanti.

Kuva muutamasta mausteesta. Hyvä tietää mitä soppaansa laittaa.

Sirkusta mainostetaan, mutta missä ja milloin? Paljonko maksaa liput? 

Missään virastossa ei tahdo pärjätä englannilla kovin häävisti.

Kyltti koululta. Mitäpä tässä kerrotaan?

Ravintoloissa saat aina paremman palvelun, kun pyrit käyttämään edes niitä muutamaa osaamasi sanaa espanjaksi.

Ruokaa tarjolla. Nyt olisi mukava tietää mitä siinä sanotaan, niin mukavampi tilata. Ruoka ja juoma viisi euroa.

Yksi paikallinen terveyskeskus. Ei vain toimi pelkällä englannilla.

Mukava tilata eri meren herkkuja, kun osaa vähän kieltä.

Ota Espanjassa olostasi kaikki irti harjoittelemalla vähän kieltä.

Mahtava vaihtaa muutama sana paikallisen kalastajan kanssa.

Sen verran tullut jo harjoiteltua, että tilasin uudet kaasupullot puhelimella espanjaksi kotiin kuljetettuna:) Meillä kaasukeskuslämmitys, josta myöhemmin lisää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti