torstai 29. lokakuuta 2015

Apteekit ja lääkkeet Espanjassa.

Lääkkeet Espanjassa on suomalaisen näkökulmasta erittäin halpoja. Espanja on panostanut asiaan erittäin mallikkaasti. Täällä on enempi kulttuurina ennalta ehkäisy sairauksiin ja se, että lääkkeiden saanti on helppoa ja edullista. Idea täällä Espanjassa ei ole tehdä apteekkareista rikkaita, vaan taata helppo ja edullinen lääkkeiden saatavuus niitä tarvitsevalle. Tämä myös yksi suuri syy ilmaston lisäksi miksi Espanjaan muuttaa paljon ihmisiä eläkepäiville.

Yksi merkittävä matkatulijainen Espanjasta tuntuukin olevan nimen omaan lääkkeet, koska ne ovat todella edullisia. Suomeen saa kuulemma laillisesti tuoda omaan käyttöön vuoden tarpeiden verran lääkkeitä. Tämä on asia joka tosin kannattaa vielä tarkastaa varmuuden vuoksi tullista jos enempi aikoo mukanaan lääkkeitä Suomeen tuoda.

Apteekkeja aluella on runsaasti ja osa nistä on auki yötä päivää jokainen viikonpäivä. Apteekin tunnistat usein vihreästä rististä jo kauempaakin katsomalla ja ovessa lukee farmacia. Apteekin työntekijät puhuvat poikkeuksetta ainakin välttävää englantia ja suomenkielelläkin pärjää jos tuntee lääkeaineen mitä tarvitsee.


Ihan hintasosta pienenä verrannolisena esimerkkinä Suomessa myytävä lääke nimeltä Buran joka sisältää ibuprofeenia. Täältä saat tämä saman lääkkeen 40 tabletin pakkauksen 600 mg tabletteja hintaan 1,97 euroa. Alla muutama valokuva hinnoista ja lääkkeistä. Kohtuullisen kokoinen muovikassi buranaa ja muita lääkeaineita alle 20 euroa. Nämä lääkkeet lähtivät tulijaisina Suomeen. Eli mikäli vierailet Espanjassa lomailemassa kannattaa ehdottomasti ottaa hyöty edullista lääkkeistä ja viedä niitä myös yhtenä tulijaisena.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos de Sol


Lääkeaineita ja hintoja.

Kuitti lääkkeistä esimerkiksi Ibuprofeeni 600 mg  neljänkymmenen kappaleen laatikko 1.97 euroa.

Yksi apteekeista. Vihreä risti ja kyltti farmacia.

Tämän määrän arvo noin 20 euroa.

Näistä lääkkeiden hinnoista voisi Suomi ottaa mallia. Täällä ihmisten terveydelle välttämättömyydet eivät ole rikastumiskeino.

Nämä lääkkeet alle 20 euroa.

Yksi apteekeista joka auki 365 päivää vuodessa.

Tästä sanasta helppo tunnistaa apteekki.

Vihreä risti valaistunausein merkkinä Espanjassa apteekille.

Valikoimaa apteekista.

Apteekissa pärjäät hyvin englannilla. Työntekijät erittäin ammattitaitoisia.

Kuva apteekin sisältä.

Tämä apteekki koki juuri laajennuksen, eli vaikka hinnat murto-osa  Suomeen verrattuna, niin toiminta on kannatttavaa.

Lisää valikoimaa, löydät varmasti tarvitsemasi.

Yksi lisäkuva apteekista.


Unelmiesi asunto Espanjasta.
http://www.camiro.es/


10 kommenttia:

 1. Moi. Olen myös lueskellut blogejasi tutuista paikoista ja asioista, itsekin muutaman kerran käyneenä ja asuinkin siellä 3 kuukautta. Noista apteekeista, jos lukijoissasi on henkilöitä joilla ei ehkä taivu sen paremmin Englanti kuin Espanjakaan, niin osoitteessa Av. Dr. Gregorio Marañon, 50 on apteekki jossa saa ihan Suomenkielistä palvelua ma-pe klo. 9:00-14:00. Apteekin ikkunassa lappu jossa myös Suomenkielellä lukee Apteekki.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovati tuosta tiedosta Tare, tämä on erittäin hyvää tietoa. Vielä kerran, Muchas Gracias!

  VastaaPoista
 3. ostaisin mielelläni 1 g kaleorid pore tabblettia espanjasta siinä on mukana vitamiini C .Ostiin näitä los pacosin apteekista lomallani viime talvena.Valitettavasti olen huolimattomuuttani hukannut nimen.Tämä on resepti vapaa.Olisin tiedosta kiitollinen.Voiko kukaan auttaa.Kiitos Pena 73

  VastaaPoista
 4. Hei. Tuohon en osaa sanoa. Jos olet facebookissa, niin liity ihmeessä "Operaatio Varpaat mereen" keskusteluryhmään, niin siellä voi kysyä monenlaista Espanjasta.

  VastaaPoista
 5. Hyviä ja tarpeellisia tietoja. Blogisi on hyvä.Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 6. Radio Salil kipuvoide lopussa. Miten tilata sitä Espanjasta.Reseptivapaa.

  VastaaPoista
 7. Ja pitääkö tulliin olla yhteydessä ?

  VastaaPoista
 8. Hei.

  Saakohan Sporanox-lääkettä ilman redeptiä

  VastaaPoista
 9. Onko reseptilääkkeet eläkeläiselle hintavia paha"sydäntauti".

  VastaaPoista
 10. Mites osaatko kertoa juurikin reseptilääkkeistä?
  Kuinka niitä saa siellä ja minkälaiseen hintaan? Näistähän joutuu Suomessa maksamaan omavastuun, onko siellä samanlainen käytänkö jos sinne muuttaa? Esim. insuliini? Hylkimisenestolääkkeet?

  VastaaPoista