lauantai 7. marraskuuta 2015

Internet Espanjassa.

Täällä Espanjassa mikäli jokaisessa ravintolassa on internetyhteys jota voit asiakkaana käyttää. Pyydät vain tarjoilijan antamaan wifi koodin ja olet käden käänteessä netissä, mutta mikäli olet päätynyt enempi aikoja viettelemään Espanjan lämmössä, niin tarvitset ilman muuta internetin omaan kotiisi.

Palvelun tarjoajia on runsaasti, joten itse liittymän valinnnassa on omat haasteensa. Myös hinnoissa on luonnollisesti eroja. Lisäksi eri alueilla toimivuus eri verkoilla on hyvinkin kirjava. Esimerkiksi meillä naapurin eri palveluntarjoajan liittymä pätkii ja on hidas, mutta tämä valitsemamme liittymä toimii erittäin hienosti alueella.

Paras tapa valita liittymä on mennä palveluja tarjoavaan liikkeeseen keskustelemaan oman alueesi tilanteesta. Liike pystyy karttaohjelmallaan katsomaan oman asuinalueesi tilanteen kyseille liittymälle. Eli se liittymä mikä toimii tietyllä aluella ei välttämättä toimi toisella. Myöskään halvin ei ole todellakaan se paras. Pätkimättömästä netistä joutuu maksamaan hitusen verran.

Oma valintani oli Moviestar liittymä. Liittyymän mukana tuli sen sata televisiokanavaa kylkiäisinä joita emme edes tarvitse, mutta itse liittymä on nopea eikä pätki. Meillä 10 megan liitymä, joka mittauksen mukaan yltää 8 megaan, tämä on erittäin hyvä. Kaikki videot ja muut toimii erittäin hyvin. Lisänä TV toimii netin kautta eikä häiriöitä ole ilmennyt. Samaan pakettiin otimme kaksi puhelinliittymää ja koko paketille kuukausihintaa on 48 euroa kuukaudessa.

Toinen vaihtoehto on pitää prepaid puhelimia, mutta tämä liittymä vaihtoehtona ehdottomasti edullisempi, koska saat ladata kortteihin per puhelin kuukaudessa ainakin 15 euroa, joten netille ei niin suurta kustannusta loppujen lopuksi tule. Puhelimiin kuuluu 1 giga nettiaikaa per puhelin ja toiseen 200 min puheaikaa. Toisessa puhelimessa pieni aloitusmaksu per puhelu.

Kun avaat kyseisen liittymän, niin pystyt seuraamaan omaa laskutustasi netistä firman sivuilta ja lisänä voit ladata puhelimeesi firman apsin, josta näet datankäyttöaikasi, sekä puhelujesi määrän. Tämä hyvä palvelu, niin vältyt yllättäviltä laskuilta. Laskut suoraveloitetaan tililtäsi. Sinulla pitää olla siis espanjalainen pankkitili avattuna ennen kuin voit avata kiinteän liittymän. 

Täällä avatessasi vastaavanlaisen liittymän, niin et pysty soittamaan kolmeen kuukauteen ulkomaille. Toki lsämaksua vastaan tämäkin onnistuu. Yhtiö seuraa tämän ajan toimintaasi ja sen jälkeen voit soitella kanansainvälisiä puheluita. Mainittakoon vielä, että paketissa tulee mukana kotipuhelin, jolla Espanjan sisäisiin numeroihin on ilmainen soittaa. Liittymän voit irtisnoa joko soittamalla firmaan tai käymällä liikkeessä josta hommasit liittymän. Lisänä joidenkin operaattoreiden yhteyden voi kytkeä irti aina pois ollessaan. Tämä palvelu sopii hyvin heille, jotka asuvat vain osan vuodesta Espanjassa.


Itse internetin asennus tulee mukana kauppaan ja toimitetaan viikon sisällä. Kovia on kaverit asentamaan nettiä. Meillä asennus oli perjantaina ja kaverit lopetti työt noin klo 11.00 yöllä. Tuumasivat että varmasti toimii viikonloppuna ja niin se toimi.  


Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.

Saludos de Sol

Liittymän mukana tullut boksi. Tämän kautta näet sen sata kanavaa ja elokuvia.

Valinnan varaa ohjelmistossa on todella runsaasti. Kaikki elokuvat ja ohjelmat ovat täällä dupattu espanjaksi. Tv: asetuksista pystyt asentamaan duppauksen pois päältä, mikäli kyseessä ei espanjalainen ohjelma. 

Asennus kesti yöhön kolmen miehen voimin ja hyvä tuli. 

Mukana tulee wifi reititin, joten voit käyttää muissa huoneissa langattomasti kaikkia laitteitasi kuten puhelimia, kannettavia ja tabletteja. Kanto laitteella erittäin hyvä. Toimii erittäin hyvin paksujen tiiliseinien läpi.

Laitetaan loppuun vielä muutama hyvä espanjalainen musikkivideo, joita mukava katsella ja kuunnella pätkimättömällä netillä. Ensimmäinen kappale soi usein lasten koululla ilmoituksena koulun alusta ja toisessa upeaa espanjalaista kitarointia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti