lauantai 10. lokakuuta 2015

Vieraita Suomesta Espanjan lämpöön.

Olipas tässä taas vauhdikas viikko, kun oli vieraita Suomesta. Juuri kun edelliset ehti hyvästellä, niin uudet oli jo käymässä ja viikon päästä taas tulossa uusi poppoo. Se täällä asuessa on sinänsä ihan mukava, että vieraita tuntuu käyvän enemmän kuin siellä kotosuomessa asuessa. Joskus on ollut juttua siitä, että ostanko mummunmökin syrjäseudulta kesämökiksi vai samalla rahaalla Espanjasta asunnon, niin kummassako veikkaat, että lomavieraat enemmän kyläilevät? .

Mukava oli myös sinänsä, kun vieraiden mukana tuli myös lasten mummu. Lapset odottivatkin vieraita innolla laskien päiviä mummun tuloon. Vauhtia vierailla riitti, kuten muillakin, kun vain viikko aikaa oli varattuna. Tästä asiasta useammalle vierailijalle olenkin sanonut, että viikko on aivan liian lyhyt aika, jos haluaa oikeasti nähdä muutakin kun meren ja uima-altaan. Jäähän siinä toki syy tulla uudelleen, kun ei näe alueesta kuin pintaraapaisun. Täällä on niin paljon koettavaa ja nähtävää, että vähintään kaksiviikkoa kannattaa ehdottomasti varata käynnille.

Vierailla oli varattuna oma vuokra-asunto, joka on ehdottomasti paras tapa tulla alueelle vierailulle. Voit tulla ja mennä kuinka haluat ja voit elellä kuin paikallinen espanjalainen. Vuokrasuntojen hinnat ovat todella edullisia ja niitä on runsaasti tarjolla kaikilla mausteilla. Mukaan bikinit ja hammasharja, niillä pääset jo pitkälle passia tietenkään unohtamatta.


Ohjelmaan kuului kauppakierros La Zeniabulevardilla, Torreviejan kaupunkiin tutustuminen, toritapahtumat oli tottakai nähtävä, sekä jopa koko maailmaan mittapuulla oleva uniikki kohde Laguna de la Rosa. Siellä pystyy kellumaan kuin kuolleessa meressä ja sinnehän on ilman muuta mentävä.

Sanonta, että jos joskus käyt täällä, niin tahdot muuttaa tänne asumaan ei varmasti ole kaukaa haettu, sillä ainkin puolelle porukasta piti varovasti jo asuntoja rueta katselemaan. Eli haaveissa taitaa olla tulo vähän pidemmiksikin ajoiksi vierailemaan. Eikä sinänsä ihme. Hintataso elämiselle erittäin matala, saa asua maailman terveellisimmässä ilmastossa välimeren rannalla samalla hinnalla kuin suomessa syrjäkylällä. Lisää uusista seikkailuista täältä Espanjasta uusissa numeroissa...

Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Mikäli taas olet kiinnostunut sijoittamaan Espanjan nouseville asuntomarkkinoille ja etsit asuntoa alueelta, voit ottaa yhteyttä suoraan minuun kari.rosenlof@gmail.com. Itse asuntokaupoista Espanjassa kirjoittelen useampiosaisen lisätietopaketin kiinnostuneille lähitulevaisuudessa. 

Ensimmäinen osa asunnon ostosta alueelta löytyy täältä. Lisäksi asiaa tulossa koulunkäynnistä, - terveyspalveluista, satamasta ja kaikesta muusta mukavasta täältä Espanjasta ja aihevinkkejä otetaan edelleen vastaan.

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi. 


Saludos de Sol 

Kauppakeskus Zenia Bulevard. Täällä on mukava vierailijoiden pyörähtää, Kävijöitä noin 13 miljoonaa vuodessa.

Täällä myös. Toritapahtumat hyvin suosittuja ja löydät varmasti tuliaisia. Muista katsella espanjalaisia nahkakenkiä, vöitä ja laukkuja.

Näitä myös. Espanjalaisia vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja juureksia.

Yksi espanjalainen aamupala kuuluu ehdottomasti vierailuun.

Kuva La Zenia bulevardilta.

Oliiveja eri mausteliemissä, joita ei Suomesta löydä.

Täällä vierailla menee aina muutama tovi.

Vesi on lämmintä meressä vielä lokakuussa.

Viiden euron päivällinen viineineen ja muine juomineen. Kuvassa risotto salaatilla, joka on erittäin hyvä.

Tuli muuten pyöräiltyä, kun kaveri kylässä. Parhaana päivänä 60 km tuli ajeltua ja mukavaa oli. 

Laguna de la Rosa. Tämä on ehdottomasti nähtävä.

Alicanten lentokenttä, josta elämä alkaa. Valitettavasti jos on vierailulla, niin sinne on myös palattava.

Lago Jardin, jossa mukava vierailla. Samalla voi nauttia vaikka juoman, ruokaa tai tapaksen.

Asuntoja tuli käytyä katselemassa, joita alueelle rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla.

Pyörien vuokrausta. Tuttu kaveri jolta saa huippupalvelun.

Erilaisia tapaksia, joita ilman et voi käydä Espanjassa.

Vierailla ihmettelemistä lasten espanjalaisissa läksyissä.

Tämä ei ole maksettu mainos. Mummu vuokrasi asunnon täältä ja oli erittäin tyytyväinen. Jos vuokraat täältä kerro terveisiä mistä yhteystiedot löysit.

Härdellin keskellä kerkesin onneksi edes sählyyn.

Samaan aikaan alkoi perheen pienemmällä jalkapalloharrastus.

Piti maistaa vieraiden kanssa hummeripaella. Toiset rakastaa, minä en. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti