perjantai 16. syyskuuta 2016

Maakuntamatkailua Espanjassa osa III - Calpe

Olen lupaillut noita hyviä matkavinkkejä täältä Espanjasta, joten tässä pieni postaus yhdestä uskomattoman upeasta paikasta nimeltä Calpe, jonne suosittelen sinun ehdottomasti tutustuvan. Tämä paikka on usein kuvattu postikorteissa sekä monissa mainoksissa Costa Blancalta. Eikä todellakaan suotta, sillä paikka on uskomattoman kaunis.

Calpe on pieni rannikkokaupunki Eteläisessä Espanjassa, jossa maiseman vangitsee jättiläismäinen Costa Blancan maamerkki nimeltä Penon de Ifach kalliovuori. Tämä valtava kallio on kuin istutettu mereen. Korkeutta tällä kalliolla on 332 metriä ja on noin kilomerin pituinen. Kallio on luonnon puisto, joka kerää matkailijoita ihailemaan sitä ympäri maailmaa.

Tänne upealle kalliolle pääset kiipeämään turvallista reittiä pitkin noin puoleen väliin asti. Polku vuorelle on tehty turvalliseksi ja matkalla voit pysähtyä vaikka nauttimaan eväitä ja ihailemaan upeita maisemia. Jokainen kiipeäjä lasketaan automaattisen portin kautta sisään. Tämän tarkoituksena ilmeisesti laskea kävijät, ettei kukaan jää vuorelle. Paikka on vierailijoille maksuton. Reitin helpompi osuus miltei kaiken ikäisille sopiva ja on aidattu sekä leveä kulkea. Kiipeilymatkalta pääset pääset näkemään kauniin kaupungin ja alueen upeat noin 11 kilomeriä pitkät rannat linnun perspektiivistä.

Noin puolessa välissä reittiä saavut tunnelille. Tunnelin läpi pääset vielä mukavasti ja turvallisesti ihailemaan upeita maisemia. Tunneli osuuden jälkeen en suosittele enää etenemään, kuin todellakin omalla vastuulla. Tunnelin jälkeinen osuus on enempi suunnattu kiipeilyä tai muita extreme lajeja harrastaville. Pudotusta on kymmeniä metrejä kalliokkoon. Polku muuttuu kapeaksi ja kaiteita ei ole. Tunnelin jälkeinen osuus onkin merkitty selkeästi putoamisvaara kyltein. Itse jätin kiipeämättä, koska perhe oli matkassa, mutta upea oli kiivetä tähänkin asti.

Kiipeilymatkalle kannattaa varata vettä ja pientä suolaista purtavaa, sekä tietenkin kengät, joilla mukava kävellä. Mikäli vietät alueella enemmän kuin päivän, niin suosittelen tutustumaan myös tähän upeaan kaupunkiin enemmän. Alueella on todella paljon nähtävää kuten Las Salinasin luonnonpuisto. Jatkossa kirjoittelen telttailun vinkeistä Espanjassa lisää, niin esittelen samalla yhden todella upean leirintäalueen Calpesta.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol

Tämä uskomaton monumentti on todellinen luonnonihme. Kallion edessä uskomattomat rannat.

Kiipeilyreitin alkupäästä.

Tästä portista sisään ja kiipeämään.
Maisemat uskomattomat, joita voit ihailla matkalta. 
Tähän asti matkaa turvalliset kaiteet. Taustalla näkyy tunnelin alkupää.
 Tämän tunnelin kautta pääset vuoren läpi. 

Tästä kuvasta näkee hyvin kuinka jyrkkä paikka on. 
Tunnelin sisältä. 

Nämä upeat maisemat näet kiivetessäsi. 

Luolan suuaukolta.
Rinteellä tuore argeologinen kaivaus menossa. Ilmeisesti linnan rauniot. 
Näet vuorelta upean auringonlaskun. 
Tästä pitemmälle en suosittele menemään, jos ei sinut itsensä kanssa, eikä missään tapauksessa lapsia. 

Seinämät tdella jyrkkiä.


Alueella todella upeat rannat.

Kaunis kaupunki, johon kannattaa tutustua.
Tästä leirintäalueesta myöhemmin lisää.
 Vuori näkyy todella kauas. 

                                                  Upea video alueesta, kannattaa katsoa. 
Unelmiesi asunnot Espajasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti