tiistai 13. lokakuuta 2015

”Kopioimme kaiken, mitä muut eivät kopioi” - lisäavaimet asuntoosi.

Edellä mainittu otsikko on paikallisen lukkoliikkeen mainos lause käännettynä Espanjasta suomeksi. Siispä tässä postauksessa muutama sana asunnon avaimista ja lukoista täältä Espanjasta. Tämä on tarkeä kirjoitus, mikäli esimerkisi päädyt ostamaan tai vuokraamaan asunnon Espanjasta. Toki valtaosa näistä lainalaisuuksista pätee sinne Suomeenkin.

Avaimia täällä Espanjassa asuntoon kuuluu yleensä runsaasti. On asunnon avain, oman asuinalueen portin avain, uima-altaan avain, pihaportin avain, varaston avain, aurinkoterassin avain ja niin edelleen. On hyvin tyypillistä, että lunastaessasi asunnon, saat kouraasi nipun erilaisia avaimia eri oviin ja portteihin. Yleisavaimia en ole juuri nähnyt. 

Mikäli sinulla on joskus tarvetta teettää avaimia täällä Espanjassa, niin se onnistuu täällä nopeasti, helposti ja halvalla. Kävelet vanhan avaimen kanssa lukkoliikkeeseen ja muutamassa minuutissa seppä loihtii sinulle uudet asunnon avaimet. Mitään vuokrasopimuksia tai muita turhia lipukkeita ei avaimenteettäjältä kysellä.

Tämä on upea palvelu  ja toimii Torreviejan kaupungissa 24 tuntia vuorokaudessa. Avaimet eivät paljon juuri maksa. Avaimen kappalehinta ruhtinaalliset 1.30 euroa kappale. Tämä asia tuli hiljan tutuksi, kun piti käydä teettämässä omalle asunnolle muutama uusi avain.

Sitten se kolikon toinen puoli. Vahvakaan murtosuojattu ovi ei välttämättä suojaa välttämättä kotiasi, koska avainten teko on niin helppoa. Tulevan tai nykysen asuntosi avaimia saattaa olla useammallakin henkilöllä taskunpohjalla. Mikäli tämä asia askarruttaa, niin tästä ongelmasta pääsee eroon lukon vaihdolla. Pääoven lukon vaihto on usein riittävä toimenpide. Lukon vaihto on pieni hinta siitä, jos et joudu joskus palaamaan tyhennettyyn asuntoon. Lisäksi vakuutus ei korvaa mitään, mikäli ei ole jäänyt murtojälkiä. Tätä palvelua tarjoavia liikkeitä löydät alueelta runsaasti. 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Mikäli taas olet kiinnostunut sijoittamaan Espanjan nouseville asuntomarkkinoille ja etsit asuntoa alueelta, voit ottaa yhteyttä suoraan minuun kari.rosenlof@gmail.com. Itse asuntokaupoista Espanjassa kirjoittelen useampiosaisen lisätietopaketin kiinnostuneille lähitulevaisuudessa. Ensimmäinen osa asunnon ostosta alueelta löytyy täältä. Lisäksi asiaa tulossa koulunkäynnistä, - terveyspalveluista, satamasta ja kaikesta muusta mukavasta täältä Espanjasta ja aihevinkkejä otetaan edelleen vastaan.


Klikkaamalla kuvat suuremmiksi. 

Saludos de Sol 


Lukkoliike Torreviejassa. Palvelu 24 tuntia vuorokaudessa.

Tyypillinen kuistin portti, johonka oma avain.

Urbanisaation autoportti, johonka oma avain myös.

Mikäli omaat autallin, niin on siihen myös oma avain.

Ovet erittäin hyvin murtosuojattua. Tosin jos varkaalla avain, niin se ei paljon asuntoasi suojaa
.
Kuva tyypillisen urbanisaation sisäpihalta, jossa jokaisella omat portit.

Espanjalaisia avaimia. Tässä rinksussa vain muuutamia, joskus avaimia toistakymmentä.

Asunnot yleensä hyvin murtosuojattu koristeellisilla kaltereilla.

Vasemmalla ylhäällä näkyy, että tällä pihalla lisänä hälytys.

Lukkoliikkeen sisältä.

Avaimia voit teettää joka lähtööön.

Kopioimme kaiken, mitä muut eivät kopioi, vapaa suomennos mainostekstistä. Lisänä kuvassa yhteystiedot yhteen paikalliseen avainliikkeeseen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti