sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Pyörävarkaat Espanjassa.

Eteläinen Costa Blanca on todellakin unelmien unelma ulkoilua ja pyöräilyä harrastavalle. Reittejä löytyy kaikille oman tason mukaan ja koskaan ei upeat maisemat varmasti lopu. Mikään ei ole niin mukavaa, kuin pyöräillä alueella, jossa upeat maisemat ja keli aina harrastukselle hyvä. Tällöin tietenkin pitää olla hyvä pyörä, jolla on mukava nauttia maisemista, mutta se kolikon toinen puoli...

Kuten muissakin suuremmissa kaupungeissa, on polkypörävarkaat omanlaisensa riesa, niin myös täällä. Torreviejan alueella liikuskelee myös näitä ikäviä rikollisia, jotka tilaisuuden tullen varastavat pyöräsi ja näinhän se myös omalle kohdalle sitten sattui. Jokunen päivä sitten, noin kello kymmen aamulla, lähti kioskin pihasta meidän perheen pyörät parempaan käyttöön. Siispä postaus siitä tällä kertaa. Aiheena se, kuinka voit varjella pyöräsi niin, ettei sitä toivon mukaan varasteta.

Varkkaat ovat ensinnäkin hyvin röyhkeitä. He eivät välitä siitä, onko päivä vai yö, vaan varkaus tapahtuu heti mahdollisen tilaisuuden salliessa. Meiltäkin tosiaan vaimon ja tyttären pyörät vietiin aamulla. Pyörät olivat lukittuna, mutta vain valitettavasti toisiinsa kiinni tämän pienen hetken, jolloin he piipahtivat kioskilla asioimassa. Siis sääntö numero yksi. Laita pyörä aina kiinteästi lukkoon johonkin kiinteään, vaikka olisit poissa vain muutaman minuutin. Älä myöskään koskaan jätä pyörääsi mihinkään hetkeksikkään lukitsematta.

Älä lukitese pyörääsi koskaan pelkästä renkaasta, koska useissa pyörissä pikalukot renkaan irrotukselle. On ikävää, kun palaat pyöräsi luo, niin jäljellä on vain pelkkä rengas ja muu pyörä on poissa. Lukitse siis pyöräsi aina rungosta kiinteään esineeseen kiinni.

Osta kunnon lukko. Halvemmat vaijerilukot saa pienillä pihdeillä poikki muutamassa sekunnissa. Täällä onkin sanonta, että varkaus kestää sekunneissa ei minuuteissa. Parempia pyöränlukkoja myyvät pyöräliikkeet, joita et saa poikki kuin isommilla työkaluilla. Valitse siis hyvä lukko, vaikka se hivenen enempi maksaakin. Halvempi se on jokatapauksessa, kuin hyvä pyörä.

Merkitse pyöräsi kaivertamalla siihen nimesi, ota talteen sarjanumero ja muutama valokuva pyörästäsi, että voit todistaa, että pyötäsi on sinun. Tuttavani kertoi, kuinka hänen pyöränsä oli varastettu. Hän sai kaverin kiinni itseteosta ja halusi pyöränsä takaisin poliisin avustuksella. Varas vaan oli niin röyhkeä, että vain intti, että pyörä oli hänen. Näin jäi pyörä varkaalle, kun ei voinut todistaa poliisille, että pyörä oli tuttavani.

Muista kantaa pyörä aina mukanasi parvekkeelle tai sisään yöksi, muuten aamulla sitä ei välttämättä enää ole. Myöskään puutarha ei ole turvallinen paikka pyörälle. Tämä kaikki toki riippuu missä asut, mutta mieti hyvin tarkkaan mihinkä ainakaan arvokkaamman pyöräsi jätät. Paikalliset joka tapauksessa pitävät pyörät varastossa tai parvekkeella.

Rannalle mentäessä kannattaa olla myös hyvin tarkka pyörän kanssa. Nämä varkaat ovat ammattilaisia. Siispä hyvä keino on asettaa pyörä niin, että näet sen kokoajan. Itse vien pyörän aina mukanani rannalle, eipä se siellä ole ketään vielä haitannut.

Ohjeet ja varoitus varkaista kannattaa ottaa vakavasti, sillä minulla on tuttavia täällä laidasta laitaan ja aika usealta on viety ainakin yksi pyörä. Kaverini, joka vuokraa pyöriä Torreviejan aluella, menetti tänäkin kesänä kuusi pyörää pyörävarkaille. Homma on siis ammattimaista ja siihen kannattaa suhtautua sen mukaisesti.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnästä Costa Blancan alueelta. .


Saludos de Sol 

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi.


Muista kaivertaa nimesi useampaan kohtaan pyörääsi. Tämä kaiverrus pyörän polkimessa.

Upeat pyöräilymahdollisuudet alueella.

Torreviejan satama, jossa matkanvarrella mukava poiketa.

Mikäli tälläinen tulee vastaan matkallasi, on pyörä varastettu.

Hyvällä pyörällä on mukava ajella rantaraitteja.

Kunnon lukko, joka kulkee mukana kotelossa. 

Lukko avattuna. Kestää isommankin työkalun katkaisuyrityksen.

Lukko nipussa. Hintaa tällaisella lukolla noin 40 eurosta ylöspäin.

Lisää upeita pyöräilymaisemia.

Mikäli joku kauppaa sinulle tällaista täälläpäin ja siinä kaiverrus Adina, niin pyörä on varastettu.

Perheen yhteinen harrastus. Maisemat ei heti lopu ja keli aina hyvä.2 kommenttia:

 1. Hola! Pari päivää olen tässä Torreviejassa pyörinyt ja pyöräilijöitä nähdessä miettinyt, että kukahan niistä sinä olet :) tosi harmi tuo varkaus, muistan että kirjoitit että lasten pyörät oli jollain lahjarahalla hankittu. Tosi kurjaa että vietiin ;(

  VastaaPoista
 2. Hola!

  Kiitos kommentista. Kyllä tosiaan harmitti tuo varkaus. Onneksi saimme hankittua uudet pyörät. Nuo varkaat ovat tosiaan yksi vitsaus täällä.

  Minut tunnistat mustasta Cannondale pyörästä, tosin vauhtia yleensä sen verran, että vaikea pyörän merkkiä nähdä ja liikuskelen laajaalla alueella. Harvemmin kaupungissa.

  Mukavaa matkaa sinulle MarLi tänne Torreviejaan. Nyt ne vasta parhaat ulkoilukelit alkaakin, kun ei ole turhan kuuma.

  VastaaPoista