perjantai 9. lokakuuta 2015

Suomiseura Costa Blancalla.

Kovasti tämä löydänkö alueelta suomalaisia asia askarruttaa mieliä, niin muutama sananen suomalaisten yhteiselosta ja toiminnasta täältä Torreviejan suunnalta. Muutama blogi sitten kirjoittelinkin siitä, kuinka suomalaiset sählyporukat kokoontuvat yhteisiin pelihetkiin, mutta nyt vähän uutta juttua aiheesta.

Mikäli siis etsiskelet suomalaisia Torreviejan tai Orihuela Costan alueelta, niin niitäkin varmasti löydät. Vaikkakin suomalaiset eivät juuri ole vielä suuressamäärin aluetta löytäneet verraten vaikka Fuengirolaan, jota voisi kuvailla suomalaisten pääkaupungiksi Espanjassa. Virallisesti suomalaisia asustelee Torreviejassa noin 960 henkilöa, mutta määrä on varmasti todellisuudessa suurempi. Eli varmasti suomalaisiakin juttukavereita alueelta löytyy.

Alueella toimii hyvin aktiivinen Suomi seura. Seuran sivut löydät osoitteesta http://costablancasuomiseura.es/ . Seura järjestää monenlaista toimintaa kuten matkoja, tapahtumia ja muuuta yhteiseloa, johonka kaikki innokkaat ovat varmasti tervetulleita. Itse en ole varsinaisesti toimintaan vielä kerennyt laajemmin tutustua, mutta sen verran mukana ollaan, että kirjoitin jo ensimmäisen kirjoitukseni seuran julkaisemaan lehteen. 

Seura julkaisee lehteä nimeltä Uusi Costa Blanca, joka on upea tietopaketti kaikille alueesta ja yleensä Espanjasta kiinnostuneille. Uusi numero onkin juuri ilmestynyt ja pääset lukemaan oman juttuni, sekä koko muun lehden osoitteesta http://costablancasuomiseura.es/kirjoitukset/uusi-costa-blanca/ Paperiversion hinta on 4 euroa ja sen voit noutaa osoitteesta Calle Concordia 96, jonka aukioloaika on 10-14, joka on hyvä muistaa. 


Pieni oikaisu tähän artikkeliin lukijan palautteesta 5.6.2016  Uusi Costa Blanca-lehti ei ole Suomi Seuran julkaisema lehti - sen välissä on jo jonkin aikaa ilmestynyt Suomi Seuran ilmoituslehti, kun seuran oma lehti Concordia tuli liian kalliiksi julkaista. Uusi Costa Blanca on riippumaton, yksityisen kustannusosakeyhtiön julkaisema lehti.

Lehti on hyvin toteutettu ja uudessa lukupaketista löydät 56 sivua mukavaa asiaa Espanjasta. Lehdessä on asiaa espanjalaisista ruokaohjeista, omiin asumiskertomuksiin  ja kaikkeeen siltä väliltä. Näistä lähteistä on hyvä aloittaa kartoittamaan lisää informaatiota alueesta sekä löytää suomalaisia uusia tuttavia, jotka nauttivat elämästään täällä Espanjassa Torreviejan sekä Orihuela Costan alueella.

Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Ensimmäinen osa asunnon ostosta alueelta löytyy täältä. Lisäksi asiaa tulossa koulunkäynnistä, - terveyspalveluista, satamasta ja kaikesta muusta mukavasta täältä Espanjasta ja aihevinkkejä otetaan edelleen vastaan.

Loppuun laitetaan kiva kuvasarja matkan varrelta. Klikkaamalla kuvat suuremmiksi. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen". Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. Muista myös tilata YouTube kanava, jossa paljon juttuja espanjasta, jonka löydät täältä.


Saludos de Sol 

Naapuripitäjän rantaraitilta.

Pyöräilijän ja ulkoilijan unelma.

Kapeita espanjalaisia pienkaupugin katuja.

Operaatio Varpaat mereen etenee suunnitellusti.

Torreviejan satamasta.

Ai näitä salaatteja. On herkullisia.

Normi päivä.

Yksi alueen upeista rannoista.

Näitä kauneuksia täällä riittää.

Pyöräilyreitin matkanvarrelta.

Laguna de la Rosa illalla.

Välimeren aallot.

Torreviejan satama.

Sataman edustalla oleva aallonmurtaja.

Laguna de la Rosa päivänpaisteella.

Torreviejan kirkko.

Lago Jardin.

Torreviejan satamasta.

Muhkea käpy, joka löytyi vuorilta.

Vuorilla on upeat maisemat. Ei kun vaeltamaan.

Uuden Costa Blancan lehde kansi.

Torreviejan aallonmurtajalla oleva patsas, joka tervehtii satamaantulijoita.Unelmiesi asunto Espanjasta https://www.camiro.es/fi/

2 kommenttia:

  1. Hei, silloin tällöin luen blogiasi. Näin ja luin tämän jutun ja nyt on ihan pakko oikaista. Uusi Costa Blanca-lehti ei ole Suomi Seuran julkaisema lehti - sen välissä on jo jonkin aikaa ilmestynyt Suomi Seuran ilmoituslehti, kun seuran oma lehti Concordia tuli liian kalliiksi julkaista. Uusi Costa Blanca on riippumaton, yksityisen kustannusosakeyhtiön julkaisema lehti. Toivon että oikaiset asian. Terveisin Eeva Donner, Uusi Costa Blanca-lehden toimitusneuvoston jäsen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Asia oikaistu alkuperäiseen kirjoitukseen.

    VastaaPoista