perjantai 2. lokakuuta 2015

Nelikymppiset Espanjassa grillaillen.


Näin ne vuodet vierii. Tuli täytettyä tuossa hiljan pyöreitä lukuja, eli tuli mittariin nämä maagiset 40 vuotta. Maailma muuten ei juuri toisennäköiseltä näytä jos ei palmuja lasketa, mutta sen haaveeni sain täytettyä, että juhlin näitä pyöreitä vuosi täällä Espanjassa. Onhan tämä muutto ollut vuosien haaveeni ja suunnittelun tulos. Tämä siis paras syntymäpäivälahjani.

Toinen upea lahja oli uusi grilli, jossa kaikki tarvittava grillaussetteineen mukana. Täällä Espanjassa grillaaminen on todella suosittua, kuten Suomessakin, mutta sillä erotuksella, että täällä on upea grillauskeli miltei joka päivä. Itseasiassa ulkoruokinnassa sitä elellään käytännössä joka päivä, eli ruokailu on meillä kotosalla yleensä ulkotiloissa.

Sellainen mielenkiitoinen grillauspohja tuli lahjan mukana, jota en ennen suomessa ollut nähnyt. Pohja on kuin joku leivinpaperi, tosin musta sellainen. Lärpäke laitetaan grillin arinan päälle, jolloin grilli pysyy täydellisen puhtaana, mutta kaikki grillaantuu kuin normaalistikkin grillissä. Tätä on tullut testattua jo moneen kertana ja on todettava, että hyvä keksintö on. Kun olet grillannut, otat pohjan vain pois ja huuhtelet sen. Näin grilli säilyy kuin uutena ja pestä sitä ei juuri tarvitse.

Kunhan tässä vauhtiin pääsen, niin täytyy laitella reseptejä tulemaan. Näin innokkaana kokkaajana aikomus on kokeilla kaikkia mahdollisia herkkuja mitä kaupasta löytyy, osa niistä on myös tosi eksoottisia, kuten kalat ja äyriäiset joita pitää kokeilla. Grillatut sardiinit ovat kuulemma herkullisia, gribsejä ja kanaa onkin tullut jo kokeiltua ja hyvää oli.

Kuten tunnettua on, niin mieskokithan on tunnetusti parhaita kokkeja. Hiljan tuossa kaverin kanssa jutteltiin, niin hänkin hoitaa heillä pääsääntöisesti ruoan valmistamisen. Syykin selvisi, kuten hänen kanssaan tuumailtiin, että jos haluat syödä varmasti hyvää ruokaa, niin kannattaa kokkaaminen suorittaa ilman muuta miesvoimin itse:) Arvon naisväki tästä ei saa loukkaantua.

Jouluna täällä on kuulemma Capo Roigin rannassa satoja innokkaita grillaajia, jotka käyvät illan päälle uimassa meressä. Täytyypä  käydä joulun aikana vilkaisemassa tätä tapahtumaa ja tehdä vaikka pieni reportaasi aiheesta. Siellä saa maistella kuulemma muidenkin grillaajien herkkuja.  
Lisää kuulumisia jatkossa Espanjasta.

 Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Mikäli taas olet kiinnostunut sijoittamaan Espanjan nouseville asuntomarkkinoille voit ottaa yhteyttä suoraan minuun 
kari.rosenlof@gmail.com. Itse asuntokaupoista Espanjassa kirjoittelen laajan tietopaketin kiinnostuneille lähitulevaisuudessa.
Lisäksi asiaa tulossa koulunkäynnistä,  lisää terveyspalveluista, satamasta ja kaikesta muusta mukavasta täältä Espanjasta ja aihevinkkejä otetaan edelleen vastaan.

Alla muutama linkki, joista löydät espanjalaisia reseptejä suomeksi. Hakukoneella espanjalaiset reseptit löydät paljon lisää. Näitä on hyvä harjoitella jo siellä kotosuomessa jos on tänne tulossa asustelemaan.

Saludos de Sol
Kuvat suuremmiksi klikkaamalla.
Auringon laskiessa grilli tulille.

Tässä uusi kaveri. Sydämelliset kiitokset kaikille lahjaan osallistuneille. Tulee käyttöön:) Oli muuten melkoinen kasaaminen kun tuli pikkupaloina ohjeineen. Hinta tällaiselle  grillille täällä 139 euroa. Kyyti kotiin olisi ollut kotiin 12 euroa, mutta nappasin taksin, niin pääsi alle kympillä. Muutonkin tein taksilla hintaan 12 euroa. Tästä myöhemmin lisää..

Tässä tämä grillin peti. On todella hyvä.

Grilli useamman käytön jälkeen. Ei tarvitse pestä. On kuin uusi, kun käyttää tuota pohjaa.

Lahjaan kuului tämä setti, josta tosin jo puolet käytössä.

Kaasu täällä edullista ja hinta taas lakenut. Iso 11 kilon pullo noin 12 euroa.

Paikallista kampelaa.

Näitä pitää kokeilla.

Espanjalainen grillikastike. On hyvä.

Näitä myös grilliin. Saa lähikaupasta tuoreena.

Valikoima on todella laaja meren herkuilla.

Tässä grillinpohja käärittynä rullalle. En tiedä myydäänkö Suomessa. Upea tulijainen.

Tuttua ja turvallista ja kokkaus onnistuu aina kanankoivilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti