torstai 6. elokuuta 2015

Pankkitilin avaaminen Espanjassa.


Palailen noihin pieniin harmeihini jotka jo voiton puolella myöhemmin, mutta tässä välissä asiaa pankkitilin avaamisesta Espanjassa, joka erittäin tärkeä asuessasi täällä.

Mikäli vietät enemmän elämästäsi aikaa Espanjassa, niin tarvitset ehdottomasti pankkitilin täällä normaali askareidesi hoitoon. Se helpottaa arki askareita huomattavasti. Pankkeja täällä on luonnollisesti useampi, joten vain valitset mieleisen, ja marssit sisään avaamaan pankkitilin. Mukaasi tarvitset NIE numeron, passin, sekä osoitteesi Espanjassa. Tosin esimerkiksi Sabadell pankkiin voi toimitta NIE:n myöhemminkin, mutta jos kaikki asiapaperit valmiina, niin aina helpompaa.

Mikäli kielitaito riittää, ei käytännössä pankin valinnalla ole juuri kaiketi merkitystä selviät englannilla helposti, mutta saat tilin auki ihan tutulla ja turvallisella Suomen kielelläkin mikäli haluat. Tämä ehkä se helpoin vaihtoehto tänne muuttavalle uudelle tulokkaalle kaikki omalla äidinkielellä. Eli mikäli eksyt tänne, niin voin auttaa löytämään tämän pankin ja pankin ystävällisen virkailijan.

Tilin avatessasi saat luonnollisesti pankkikortin, jolla voit maksaa kaikki päivittäiset ostoksesi. Mukavana lisänä kortissa master card ominaisuus, joten se kelpaa myös autovuokraamoihinkin. Lapsille on mukavia omia pieniä askartelu lippaita, joihin he voivat kerätä kolikoita ja toimittaa ne niissä mukavasti pankkiin omalle tilille.

Pankkisalaisuus on vähintäänkin Suomen tasoa ja kaikki rahaliikenne toimii moitteettomasti. Vielä pienenä hauskana yksityiskohtana se, että kun nostat kortillasi rahaa pankkiautomaatilta, niin se puhuu sinulle täyttä Suomen kieltä. Eli tässäkään ei kielitaidottomalla ongelmaa. Voit tallettaa turvallisesti Espanjaan rahaasi, vaikka olisit Suomen 90-luvun laman laittoman ryöstön uhri. Eli olkoon elämän tilanteesi mikä hyvänsä, niin rahasi on varmasti turvallisesti tallessa täällä Espanjassa.

Lisää elämisestä Espanjassa tulevissa bloggauksissani. Pysy siis kanavalla ja mikäli pidät blogista, muista jakaa vaikka face bookissa, niin saavat muutkin tietoa täällä asumisesta. Mikäli taas tarvitset apua löytääksesi täältä asunnon, voit ottaa yhteyttä minuun senjorrose@gmail.com 

Sabadell pankkin konttori Torreviejassa. Kuvassa oikealla pankkiautomaatti, joka puhuu sinulle Suomea

Lapsille mukavia askartelupaketteja, joihin voivat laittaa omat säästöt. Jokaiselle eri arvoiselle kolikolle oma pakettinsa.

Telebancon pankkiautomaatti. 3 kommenttia:

  1. Heips! Jos Sabadelliin avaa tilin, osaatko sanoa kustantaako.tämä jotain? Tilin hoitomaksuja jne? Residenciaa ei tarvinnut?

    VastaaPoista
  2. Heips! Jos Sabadelliin avaa tilin, osaatko sanoa kustantaako.tämä jotain? Tilin hoitomaksuja jne? Residenciaa ei tarvinnut?

    VastaaPoista
  3. Hola! Recidensiaa ei tarvitse. Muistaakseni itse tilin avaus on ilmainen, mutta on tilinhoitomaksu. Jos muistan oikein, niin mikäli tilillä on tapahtumia kuukaudessa 750 eurolla, ei tilinhoitomaksua ole, mutta hyvä vielä tarkastaa toki pankista tilanne.

    VastaaPoista