sunnuntai 9. elokuuta 2015

Espanjalaisella torilla.


Tuli piipahdettua torilla katsastelemassa, mitä sieltä tällä kertaa löytyy. Täällä on viikottain kaksi valtavaa toritapahtumaa. Toinen Torreviejan keskustassa keskiviikkoisin ja toinen toritapahtuma Orihuela Costan puolella lauantaisin. Itse piipahdin tällä jälkimmäisellä torilla, joka sijaitsee Calle Nicolas de Bussi kadulla Playa Flamencalla.

Tori rakennetaan aamulla koko tien varrelta täyteen jos jonkilaista myyntikojua. Kojuissa pressut katoilla kiinnitettyinä ja edustalla tavarat kauniisti aseteltuna ostajille. Tavaraa on laidasta laitaan ja hinnat edullisia. Sitä mitä et torilta löydä, niin sitä tuskin tarvitset. Kaikkea löytyy hedelmistä kenkiin ja siltä väliltä, joka näkyy alemmasta kuvasarjasta. Kannattaa ehdottomasti käydä, niin näet espanjalaista aitoa kaupankäyntiä ja voit tehdä kivoja löytöjä. Muista ostaa myös vihanneksia, hedelmiä ja oliiveja.

Ihmisiä on todella paljon. Toritapahtumiin osallistuu valtavat määrät ihmisiä. Ne ovat täällä erittäin suosittuja. Varaudu siis ruuhkaan toriaikoina. Oikein sääliksi käy tien varressa asuvia. Ei toivoakaan päästä kuin kävellen kotoaan pois toripäivänä. Sen verran vinkkinä, että jos jostain syystä kiire pois ruuhkasta, niin kojujen takana pidetään reittiä auki asukkaille, sekä virkavallalle. Sieltä pääset näppärästi liikkumaan tarvittaessa pois.


Kauppa jatkuu iltaan asti, jonka jälkeen koko tori puretaan jälleen kerran odottamaan uutta toripäivää. Se on uskomaton suoritus kauppiailta. Koko homman pystytys, kaupankäynti ja purku samana päivänä. Kyllä varmaan jos jonkin sortin säätöä täytyy olla torimyyjillä päivän aikana. Kuten yhdelle myyjälle kävi, että tuuli tempaisi kattoa niin rajusti, että puodissa vaatteet lenteli. No, onneksi selvisi vain pienellä siivoamisella.  

Jatkokeskustelut aiheesta Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmässä  https://www.facebook.com/groups/1516741378629709/  Tervetuloa! 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta.

Saludos de Sol


Saludos de Sol                                        Tori alkaa tästä ja jatkuu koko kadun matkalta ainakin kilometrin.                                                                          


Kaikkea on.

Mitä erilaisempi oliiveja eri mausteliemissä.

Perunoita.

Kukkia varmasti jokaisen makuun.

Ihmisiä todellakin paljon torilla.

Vaatetarjontaa runsaasti.

Polloja eli kanoja myyvä kioski.

Lisää vaatteita.

Shortseja ja muita vetimiä.

Kenkiä jokaiseen makuun.

Saippuoita ja kaikkea aiheeseen liittyvää.

Tuoreita hedelmiä.

Kankaita ja vaatteita.

Hyvä kun sekaan mahtuu.

Juureksia ja hedelmiä.

Luonnollisesti katusoittaja kuuluu katukuvaan.
Katot tehty pressuista, jotka kiinnitetty purustimilla runkoon.
Jos asut noissa taloissa, on kotoa vaikea poistua toripäivänä. Vasemmalla talojen sisäänkäynnit.
Agrigaatit antavat sähkön kylmäkoneille.
Tori päättyy kadun toiseen päähän, jossa puomit. Toista päätä vartioi poliisi.
Kojujen takana tilaa liikkua. Muista, että taskuvarkaat myös tietävät tämän. Niitäkin täällä valitettavasti on.
Päivän päätteeksi valtavat määrät tyhjiä koreja.

Sitten vielä laukkuja. Eli kaikkea on. Kuvissa vain muutama kioski.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti