sunnuntai 30. elokuuta 2015

Julkinen liikenne Espanjassa

Ensinnäkin kaunis kiitos kaikille blogini lukijoille, sekä lukijapalautteen lähettäjille. Postiini on tullut tilauksia uusista aiheista, joista voin kirjoitella täältä Espanjan päästä. Tilauksessa on ollut lisää informatiivista kirjoittelua täältä, joten tässä aluksi pieni katsaus julkisesta liikenteestä täältä Espanjasta. Asunto kaupoista myös on kyselty kovasti, joten tulossa kattava paketti asunnon ostosta täältä Esapanjasta, sekä monesta muusta käytännön asiasta, kuten terveyspalveluista.  

Luonollisesti tänne Espanjaan tullessasi et halua jumittautua ainoastaan uima-altaan, uimarannan ja ravintoloiden ympärille, vaan tahdot toivon mukaan nähdä matkallasi enemmän, mitä lähialueet tai miksei kauemmatkin matkat eri alueille Espanjassa sinulle tarjoavat. Näihin paras lääke on ilman muuta auto, mutta linja-auto vielä edullisempi ja rikastuttavampi menopeli. Pääset maistamaan todellista espanjalaista elämää.

Täällä Torreviejan aluella toimii julkinen liikenne hienosti. Kertamatkan hinta 1,35 euroa Torreviejan kaupungin alueella. Pääset sillä käytännössä kaikkialle kaupungin alueella. Mikäli rekistereröidyt kaupungin viralliseksi asukkaaksi, saat lunastettua bussikortin, jolla voit matkustaa ilmaiseksi niin paljon kuin haluat. Lisäksi samalla kortilla saat muita etuuksia, kuten ilmaisia museokäyntejä Torreviejassa. Mikäli siis olet täällä asukkaana, kannattaa kortti ilman muuta lunastaa hintaan 7 euroa. Aikataulutus autoilla tosin poikkeaa suomalaiseen tyyliin tottuneille.

Jos jotain lukijaani kiinnostaa, voin kirjoittaa ohjeesta kuinka kortti haetaan ihan oman blogin, sekä siitä millainen prosessi on hakea kaupungin asukkaaksi ja mitä siihen tarvitaan. Siinäkin pienet omat haasteensa. Ei kuin palautetta tulemaan, niin kirjoittelen aiheita sen mukaan.

Kaupungin keskustassa on linja-autoasema, josta pääset edullisesti hyvin moneen suuntaan, kuten Alicanteen, Cartagenaan, Madridiin ja moneen moneen paikkaan Esapanjassa. Lisäksi toki lentokentälle ja suurkaupungeista voit jatkaa matkaasi luotijunilla tai jatkolennoilla käytännössä minne vain ikinä tahdot matkustaa ympäri Eurooppaa tai ympäri maailmaa. Jatkoyhteydet täältä ovat todellakin hyvät.


Tervetuloa tänne Espanjan lämpöön ja näkemään mitä ihmeellisempiä asioita joko lähimatkailun parissa tai miksei sitten pidemmällekkin reissulle. Nähtävää ja koettavaa on varmasti niin paljon jokaiselle, että aika ei varmasti tule pitkäksi.

Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Muista myös ihmeessä kommentoida tekstejä mikäli joku mieltä askarruttaa.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta.

Saludos de Sol 

Klikkaamalla kuvat suuremmiksi


Yksi paikallinen linja-auton reitti merkittynä bussipysäkillä.

Kyltti Torreviejan bussiasemalta, jossa näkyvät lähtölaiturit eripuolille Espanjaa.

Torreviejan bussiasema.

Kyltti lippuautomaatilta.

Laadukkaita pitkän matkan busseja. 

Lähtölaiturilta.

Asema aika hämäävästi. Sisäänmeno asemalle portin luota vasemmalta. 

Täältä saat muutaman mutkan jälkeen bussikortin, jolla voit matkustaa ilmaiseksi. Paikka noin 50 metrin päässä bussiasemalta. Lähtöportilta oikealle päin mentynä.

Muista paikan aukioloaika, josta ilmaislipun voit lunastaa.

Alicanten kansainvälinen lentokenttä. Torreviejasta noin 45 kilometriä. Täältä pääset käytännössä minne vain.

Sisäkuva paikallis bussista. Bussit ilmastoituja.

Kertakyydin hinta vain 1,35 euroa.

Pitkän matkan bussi kuvattuna vastakkaiselta puolelta linja-autoasemaa. 

5 kommenttia:

 1. Ihan vinkiksi, että kaikenmaailman palstat pursuavat mitä ihmeellisintä tietoa myös tästä blogin aiheesta, joten ole erittäin kriittinen lukiessassasi keskustelupalstoja. Mielipiteitä tuntuu ihmisillä kovin olevan, mutta se oikea tieto tuntuu usein asioista puuttuvan.

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Kiitos lämpimästi tästä blogistasi!
  Onko kannattavaa myydä auto Suomessa ja osta Espanjasta vai onko kätevämpi tuoda auton Suomesta Espanjaan? Paljonko autot Espanjassa maksavat? Voisitko kertoa omia kokemuksia ja tietoja asiasta?

  VastaaPoista
 3. Hei Olga.

  Kiitos kanustavasta palautteestasi.
  Itse näin viisaammaksi myydä auton Suomessa ja ostaa uuden täältä. Autot halvempia, vähemmän kilometrejä ja paremmin varusteltuja täällä. Hintaluokka ratkaisee hyvin paljon. Eli jos ostat täältä halvan auton, ei hinnat pikkea kovin paljon, mutta vähänkin arvokkaammassa ero on huomattava.

  Autojen hintoja voit vertailla esimerkiksi

  http://www.coche.es/

  http://www.milanuncios.com/

  VastaaPoista
 4. Moi. Kun itse halusin liikkua Torreviejassa bussilla, niin minua harmitti noissa esim. Torrevieja.com sivuilla olevat kaupungin sisäiset bussireitit esittelyssä se, että kun ensimmäistä kertaa kaupunkiin tuleva turisti haluaisi mennä paikallisbussilla johonkin, niin hänen täytyisi tietää missä on esimerkiksi linjan D-F, Torrevieja-Los Altos-Rocio del Mar pysäkki numero 33. Juuri tuon pysäkin lähellä on se apteekki josta saa Suomenkielistä palvelua arkisin. Tuolta http://turismodetorrevieja.com/web/descargas/?lang=en löytyy muun tiedon ohella ladattavana bussireitit kartalla, Bus Route Map, löytää reitit helpommin. Kartalla myös pysäkit numeroituna Samalla sivulla myös talven aikataulut, Winter Bus Schedule. Kesäksi vaihtavat sivulle ajantasaiset aikataulut.

  VastaaPoista
 5. Sydämellinen kiitos erittäin hyvästä infopaketista. Muchas Gracias! Tmä tieto on monelle enemmän kuin tarpeen.

  VastaaPoista