keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Operaatio Varpaat mereen Facebook keskusteluryhmä.

Ensimmäiseksi jälleen haluan kiittää lukijoitani runsaasta positiivisesta palautteesta ja siitä, että olette jaksaneet lukea seikkailuistamme täältä Espanjasta. Takana on jo noin 140 kirjoitusta aiheesta. Sanottakoon, että blogin suosio on jopa hivenen yllättänyt kirjoittajan ja välillä on jopa tuskainen tunne vastailla kysymyksiin joita saan, koska kaikki täytyy tehdä ajan sallimissa puitteissa. Jossain välissä kun olisi ihan oikeita töitäkin tehtävä.

Pienestä saamastani vihjeestä kokeilin tuossa hiljan jakaa tietoa Espnjassa asumisesta muutamassa aihetta käsittelevässä Facebook ryhmässä aikaa säästääkseni, mutta blogini on blogattu näistä pois, koska blogini sisältää muutaman mainoksen. Todettakoon tähän väliin, että vähän taitaa olla noita luettuja blogeja joissa ei olisi mainoksia. Jotkut jopa ymmärtääkseni elävät ihan bloggaamalla. Minulle tämä ei ole toimeentulokysymys vaan pidän omaa blogiani vähän kuin päiväkirjaa. Ompahan vanhana sitten kiikkustuolissa ihmettelemistä, että missä tuli oltua ja mitä tuli tehtyä sekä saa samalla jakaa vinkkejä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tässä kirjoittamisessa on ihan hommansa kun valokuvaat, selvität asioita, aikatauluja, ajat ja lopulta puet vielä kirjoituksen muotoon tämän kaiken. Jos vastaat vielä jokaiselle yksityisinä postauksina kaikki mahdolliset kysymykset, ei yksinkertaisesti aikani riitä. Siispä olisi helpompi hoitaa viestintää jonkun ryhmän kautta.


Eli  sitten itse asiaan. Koska tämä blogi ei kelpaa joihinkin aihetta käsitteleviin keskusteluryhmiin ja se hyvin nopeasti poistetaan niistä, niin oli perustettava oma Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmä. Ryhmä on avoin kaikille ja sinne voit tulla keskustelemaan kaikesta maan ja taivaan väliltä lähinna tietysti Espanjaa tavalla tai toisella koskien. Meillä ei ole tyhmiä kysymyksiä. Voit jakaa unelmasi tai suunnitelmasi tänne muutosta, voit kysellä sinua askarruttavia kysymyksiä tai hengailla vain muuten mukana. Siis tervetuloa ja muista kertoa asiasta kaverillekkin! Nos vemos! 

PS: Olen nyt seurannut näitä ulkomaisia sekä suomalaisia keskustelurymiä sen verran paljon, että lukekaa siellä olevia neuvoja hyvin kriittisesti. Tulee sen verran värikästä tietoa, että kannattaa olla hyvin tarkka. En usko, että kukaan tarkoituksella haluaa ketään väärin asioissa neuvoa, mutta joillain tuntuu olevan uskomaton pätemisen tarve. Joskus voi tulla jopa kalliiksi sokea usko näihin palstojen neuvoihin. Siis lue kriittisesti ja tarkasta vielä kerran asia itse, niin ei tule yllätyksiä.

Laitetaan loppuun vielä yksi hauska video, joka kertoo mitä tehdä ylimääräisellä toimintatonnilla ja muutama kuva viimepäivien reissuilta. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol Kalastuspaikkoja kartoittelemassa. Niitä tässä lähirannoilla mukavasti.
Kuvassa oleva työmaa sai kyytiä muutamapäivä sitten, kun täällä oli vähän myräkkää. Pressut lenteli.
Kuvausreissulta sisämaasta, jossa kartoittelin uusia reittejä.
Kuvassa vain silta, mutta erittäin tärkeä sellainen jos alueelle eksyt. Aiheesta lisää myöhemmin..
Upeita rantareittejä.
Samalta reitiltä. Näistä ulkoilumahdollisuuksista lisää kunhan vain kerkeän... 
6 kommenttia:

 1. Ainoa miinus tuossa uudessa ryhmässä on, että se on täysin julkinen. Se voi hiukan rajoittaa kirjoittelua. Kaikki eivät halua haaveitaan koko maailman luettavaksi. Ehkä suljettuna olisi parempi.. tai olisi ja olisi. Enkä siis tarkoita salaista asetusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa mieltä. Sitä on itse lakannut kommentoimasta ja tykkäyksetkin miettii tarkkaan julkisissa jutuissa.

   Poista
 2. Ok voi täräyttää sen myös suljetuksi. Voisi olla ehkä tosiaan parempi niin.

  VastaaPoista
 3. Oma ryhmä oli upea veto! Olen ehtinyt hymähdellä sitä perisuomalaista naapurikateutta ja suvaitsemattomuutta johon sinäkin olet törmännyt. Kerrankin koko ketju poistettiin nenäni alta, olisin niin halunnut oman näkemykseni mukaan...
  Jantan näkemys haaveiden julkisuudesta, olen samoilla linjoilla, kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perisuomalainen naapurikateus on voimakkaampaa useimmiten ulkomailla asuvilla. Ja kyllä ne epsanjalaisetkin kateellisia ovat ;) Eikö se ole ihmisen perusluonne? No itse en vielä siihen ole sortunut (ihan totta). Aina toisilla on vähemmän tai enemmän kuin minulla.Kateudessa on se hyvä puoli,että itse kateellinen voi pahemmin :D Ei sillä ole mitään väliä mitä toiset sanovat. Vaan sillä,miten sen itse ottaa.

   Ja totta. Upeaa tämän ryhmän perustaminen. Luettavaa kaikille!

   Poista
 4. Kiitos kannustavasta kommentista Jukka. Olen ihmetellyt tuota samaa. Jos ei muuta asiaa ole esittää, niin hyökätään henkilöön ja ideana ei ole kuin vaihtaa ajatuksia ja tietotaitoa aiheesta. No, ryhmä on nyt suljettu ja sana vapaa. Meillä ei tosiaan moderoida yhtään mitään, jos ei ihan hulluksi heittäännytä:) Lisäksi tyhmiä kysymyksiä ei ole nimimerkillä kaiken itse selvittänyt ja ei ole ollut ihan helppo rasti.

  VastaaPoista