perjantai 25. lokakuuta 2019

Moottoripyörän osto Espanjassa

Sanottakoon näin heti ensi alkuun, että itselläni ollut iso moottoripyörä jo kaiketi yli 25 vuotta, joten ilman moottoripyörää on hitusen vaikea elää vallankin kun asut maassa, jossa ajokausi on aina. Itse asiassa mielestäni parhaat ajokelit täällä Espanjassa on talvella. Ei ole liian kuuma ja voi ajaa turvallisemmin ajopuku päällä. Kesällä sulaa auringon paahteeseen jo pelkillä shortseilla ja t-paidalla. Vallankin kaupunkien hitaassa ajossa liikennevaloissa ja ruuhkissa sulat jo pelkkään moottorin lämpöön. 

Reittejä missä ajella on enemmän kuin osaan sanoillani kuvata. Niitä on käytänössä kaikkialla missä vain olet. Tiet täällä on todella hyvässä kunnossa MP kuskeille. Espanjan tieverkosto on kuin luotu tähän. Mikään ei ole niin hienoa kuin kurvailla mutkaisia hyvin asfaltoituja teitä vaikka Alicanten vuorille tai iltakahville Cartagenaan tai Murciaan. Yksi mistä itse tykkään, on startata pyörä ja koluta pieniä kyliä sekä linnoja mitä vain matkalla vastaan sattuu tulemaan. 

Moottoripyöriä on täällä valtava valikoima ja mitä uudemman ostat sen paremman "hyödyn" hinnassa saat. Uutta hyvää isoa pyörää löytyy kotiin toimitettuna noin 7000€ alkaen merkistä riippumatta. Toki laatu, merkki ja malli maksaa kuten kaikessa. Oheisista linkeistä pääset katselemaan käytettyjen moottoripyörien hintoja Espanjassa https://www.milanuncios.com/motos-de-segunda-mano/  sekä https://motos.coches.net/   laittelet vain hakuihin minkälaista menopeliä etsit.  Mielestäni pyörää ei kannata roudata Suomesta vaan ostaa se täältä. Espanjan kilpiin vaihtaminen on kallista. Edellisessä pyörässä se olisi maksanut 600€. 

Moni seuraajani huomasikin, että rakkaastani "ranteen venyttäjä"  Suzuki GSX-R 750 pyörästä meni kone, joten piti ryhtyä katselemaan uusi menopeliä. Pitkään katselin netin kautta uutta saman mallista isommalla koneella, mutta kun sattui osumaan yksi Yamaha kohdalle, niin tuli tehtyä kauppa siitä. Pyörä katteeton mallia FZ8N-S. Oli hitusen ennakkoluuloja tällaista kohtaan, kun aina ennen ollut katettu pyörä, mutta nyt kun ajellut, niin istuu kivasti käteen ja on ketterä kaupungissa. Alavääntö pyörässä myös hyvä ja kiihtyvyys kiitettävä. Tämä pyörä tuli yksityiseltä myyjältä. Alapuolella muutama video tästä mallista. 

Pyörän voit ostaa niin yksityiseltä kuin yritykseltäkin. Pääasia vain, että ostos vain on hyvä. Yksityiseltä ostettaessa et saa takuuta ja pyörän papereita nimellesi, jotka joudut hoitamaan itse. Espanjassa omistajanvaihdos ei tapahdu netissä kuten Suomessa enterin klikkauksella, vaan on jos jonkinlaista lappua. Se ei toisin ongelma. Juristi tai asianajotoimisto tekee ne puolestasi riippuen pyörästä hintaan 300-400€. Tuohon pyörään paperit itse hoidettuna noin 200€. Ohessa asesorian ohje mitä tarvitaan nimen siirtoon. 


"Omistajan muutosta varten tarvitaan espanjanjankielinen kauppasopimus. Tarvitsemme allekirjoitukset siihen ja kaikkiin siirto lomakkeisiin sinulta ja myyjältä.  Lisäksi tarvitsemme teiltä molemmilta residencia -todistuksista kopiot, sinun passista kopion, sinun escriturasta kopion ja moottoripyörän alkuperäiset paperit ja viimeisin maksettu tieverokuitti (Suma / impuesto de circulación de vehículo), kun asia laitetaan eteenpäin.  Katsastuksen on oltava voimassa." 

Mikäli haluat päästä pyörän ostossa helpolla ja et osaa kieliä, niin haet moottoripyörän liikkestä. Et tarvitse mitään muuta kuin marssia liikkeeseen ja maksaa pyörä. Usein paperit sisältyvät pyörän hintaan tai niissä on esimerkiksi 150€ maksu nimen siirrosta. Lisäksi saat tyypillisesti liikkeen 12 kuukauden takuun pyörälle. Uusissa pyörissä tehtaan antama takuu. Tosin vapailla markkinoilla voit löytää hyväkin pyörän pienellä vaivannäöllä kohtuulliseen hintaan. Molempi parempi.  


Sellainen hyvä tieto jakaa vielä tähän postaukseen, että Espanjassa moottoripyörä on katsastettava kuten Suomessa sitä pakkoa ei ole, joten kun ostat pyörän yksityiseltä , niin katso, että katsastus on voimassa sekä tieliikenne verot ja vakuutukset on maksettu. 

Pyörän huollosta sen verran, että mikäli omistat moottoripyörän tässä meidän seudulla, niin en voi olla mainostamatta Teemu Koskista, joka on varmasti alansa guru. Sinne lähti minunkin pyöräni välittömästi  oston jälkeen ammattimihen käsiin. Teemun poika Kenny ajaa menestyksellisesti kilpaa ja mikäli sinulla ylimääräistä, niin sponsoriraha talliin on erittäin tervetullutta. Kennyn kilpailuja ja uraa voit seurata esimerkiksi  https://www.facebook.com/KentsuKoskinen/

Tervetuloa ajelemaan tänne lämpöiseen Espanjaan. Lupaan, että upeat maisemat ja tiet ei lopu motoristille varmasti kesken. Nähtävää ja koettavaa on varmasti sekä upeita mutkaisia teitä näkymättömiin. Toivottavasti tästä postauksesta hyötyä, jos haaveilet moottoripyöräillä Espanjan auringon alla :) Muista pysyä kanavalla ja tilata Youtube kanava. Meinasin jatkossa postailla reilusti myös videoita moottoripyöräilystä täältä Espanjan maalta. 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen". Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. Muista myös tilata YouTube kanava, jossa paljon juttuja espanjasta, jonka löydät täältä.
Saludos del So

Tällainen kulkupeli tuli hankittua.  Kivan oloinen peli ja ketterä kaupunkiajossa

Tällainen piti hommata, mutta Yamaha tuli nyt pihaan. Kuvassa mielestäni maailman kaunein moottoripyörä Suzuki GSX-R 1000. Ehkä joskus tulee hommattua...

Parkkeeraus Cartagenan sataman viereen.  Tässä rakas vanha rouva vielä kone tikissä ja vierailemme Cartagenassa.
Ahtaassa Alicantessakin parkkeeraus sujuu ongelmitta moottoripyörällä. 
Mikäli tarvitset pyörän huoltoa meidän alueella tähän kaveriin voit luottaa. Todella ammattitaitoinen mekaanikko. Kiitos vielä Teemulle. 

Ikävä tulee, mutta tämä kaunotar nyt myyty. Samperi, että voi olla hyvä pyörä.  Tosin kone meni.  Uusi omistaja kun laittaa koneen, niin saa huippu klassikko gigserin tästä pyörästä.


Kiipesin pyörällä Santa Barbaran linnaan Alicantessa. Nämä mahtavia reissuja. Tervetuloa kurvailemaan meille päin. Reittejä ja nähtävää varmasti riittää.  

Muutama video uudesta menopelistä.

Unelmiesi asunto Espanjasta. 


2 kommenttia:

  1. Varmasti Espanjassa on reittejä mitä ajella todella paljon. Ja hyvät, että tiet ovat kunnossa. Kaverillani on moottoripyörä ja joskus sen kyydissä ollut. http://dailymotors.fi/moottoripyorat/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt Espanjaan muuttoa mutta minkä hintainen on esim. Honda cb1000r sillä prätkä täytyy olla koska olen Suomessakin niillä aina ajellut.

      Poista