sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Haihyökkäykset Espanjan rannikolla?

Saan niin usein kysymyksiä Espanjan rantojen turvallisuudesta, joten pieni katsaus aiheesta haiden puolesta tähän väliin Espanan rannikolla. En ole sen paremmin tämän aiheen asiantuntija, mutta pyrin kirjoittamaan myös tämänkin postaukseni parhaan tietämykseni mukaan. Yhdessä edellisistä kirjoituksissani pureuduin rantojen vaarallisiin merivirtauksiin ja tästä aiheesta löydät kirjoitukseni täältä. Edellä mainitut virtaukset ovat paljon suurempi vaaratekijä uimareille, kuin hait täällä Espanjassa. Teksti kannattaa ehdottomasti lukea.

Itse en ole vielä kertaakaan kuullut, että haiden takia ainakaan tässä eteläisen Costa Blancan rannikolla olisi ollut minkäänlaista vaaraa haiden suhteen. En ole kuullut sen paremmin haihyökkäyksistä, enkä siitä, että yhtään rantaa olisi haiden takia koskaan suljettu. Muutamista näköhavainnoista olen kuullut kyllä merellä, enkä sitä ihmeenä pidä, koska onhan tämä Välimeri. Uskoisin, että olisin huomannut varmasti, jos asiassa olisi jokin ongelma, koska seuraan kohtuullisen aktiivisesti myös paikallista mediaa ja minulla on pitkä liuta paikallisia tuttavia täällä rannikolla.

Oheisestä linkistä löydät Eurooppalaisen haioppaan, jossa todetaan jo ensimmäisellä sivulla, että tämä pelko on turha. Lisäksi löydät oppaasta laajan esittelyn Euroopassa olevista haista. Seuraavasta linkistä löydät kaikki raportoidut haihyökkäykset Espanjan rannikolla. Hyökkäyksiä on historiassa tapahtunut todellakin harvoin.

Näiden tietojen valossa voisi aika hyvällä varmuudella sanoa, että rannat ovat haiden puolesta turvallisia. Ehkä helpompi voittaa lotossa, kun joutua hain puremaksi Espanjassa. Toki kaikenlaista spekulaatiota ja juttua on aina kaikesta, mutta luulisin, että ne eivät ole kovin factoja kestäviä.

Toki haita on runsaasti Välimeressä, mutta niitä ei vain niin usein pääse tässä rannikolla näkemään. Ohessa paikallinen uutinen, joka käsittelee haita Espanjan rannikolla. Haita toki on enemmän kuin tiedämmekään, mutta voit huoleta uida Espanjan rannikolla pelkäämättä niitä. https://noticias.eltiempo.es/tiburones-en-espana-hay-mas-de-lo-que-te-piensas/  Loppuun vielä linkki, jossa Mallorcan rantaan tuli muutaman metrin mittainen pahoin loukkaantunut hai http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201706262200228751_ul.shtml

Tähän blogiin ei sattuneesta syystä ole omassa kuvapankissa valitettavasti kuvia, joten korvaamme ne tällä kertaa hyvillä musiikkivideoilla sekä aluevideoilla tästä omasta asuinympärystöstä Espanjasta.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol



















Unelmiesi asunnott Espanjasta. http://www.camiro.es/fi/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti