keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Tranquilo mi Amigo! – rentoudu, rauhallisesti Ystäväni !

Nämä, jos jotkut sanat on mukava kuulla espanjalaisilta tuttaviltani. No problem, homma onnistuu! 

Kun sinulla on laaja verkosto upeita yhteistyökumppaneita sekä ystäviä ympärilläsi, on ihana elää ulkomailla. Oli tilanne ja avuntarve mikä hyvänsä - rengasrikko, yritys/lakiasia tai mikä tahansa muu ongelma - niin sinulla on aina laaja verkosto ihmisiä ympärilläsi. Tiedät saavasi varmasti luotettavaa apua. Tämä toimii toki myös toisin päin.

Kuten jokaisella meistä myös minulla on elämässä nämä jokapäiväiset pienet ongelmansa. Varsinkin kun asuu uudessa maassa, niin koko ajan tulee uutta selvitettävää, ja energiaa vaaditaan selvittämään sitä, mistä saat kaipaamaasi apua. Tähän tulee törmäämään jokainen Espanjaan muuttava tai turistina täällä vieraileva.

Puolessa väliä viikkoa on pitänyt tässä hoidella muutamaa eri asiaa kun ei ole mennyt ihan putkeen viikon alku. Näihin tai muihin ongelmiin törmää varmasti jokainen ajallaan. Tällä viikolla vain oikea pienenten vastoinkäymisten suma...

Maanantai: Ajatus oli lähteä kuvaamaan Alicantea ja sopimaan yhteistyökumppanini kanssa mahdollisia sopimuksia siellä sijaisevien yritysten kanssa. Matka törmäsi eturengasongelmaan. No, päätimme, että lähdemme linja-autolla, niin se ei se onnistunut yhteysongelmisen vuoksi. Homma siirtyy. Kotona huomaat, että NIE-numero on mennyt vanhaksi eli uusi pitäisi hommata tilalle.

Tiistai: Auto korjaamolle uusien eturenkaiden toivossa. Renkaita ei sieltä valitettavasti saanut kuin tilaamalla, joten takaisin päin ja aika keskiviikolle. Palatessa ennen kotipihaa, noin 10 cm rautatikku takarenkaasta läpi. Pienen harmittelun jälkeen kuppi kahvia, nopea postien katsaus ja huomaat, että internet-laskusi on normaalia suurempi - ilman tietoa syystä.

Keskiviikko: Auto korjaamolle, ei yhteysongelmia, internet selvitetty ja kaikki muu ok, paitsi NIE:n uusiminen, joka hoidan tässä seuraavaksi...Harmi jäi keskiviikon sählyt väliin. Lo siento mucho!

Yleisesti tarvitset näiden kaikkien edellämainittujen asioiden selvittämiseen espanjan kieltä. Se, että osaat neuvoa hinausauton juuri sinne, missä omasi sijaitsee rengasrikkoisena ei ole välttämättä minuutin juttu.

Kuulostaa monimutkaiselta hoitaa kaikki Espanjassa, mutta sitä se ei ole. Onneksi on hyviä ystäviä ja yhteistyökumppaneita, niin kaikki onnistuu. Tranquila mi Amigo! – rentoudu, rauhallisesti Ystäväni ! Muutaman vuoden olen luonut laajaa yritys- ja yhteistyöverkostoa alueelle. Olen todella iloinen siitä, kuinka hyvin olen alueelle verkostoitunut. Kun kerran voitat espanjalaisen luottamuksen, niin se on lopullinen, kuten on meissä kaikissa kansalaisuuksissa. Toivottavasti tästä laajasta verkostostani voi olla myös sinulle joskus apua. Toki olen saanut ilon verkostoitua myös paikallisten suomalaisten kanssa ja iso kiitos kaikille siitä.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Tyttäreltä musiikivideon muodossa terveisiä lukijoille alempana! Bailando con mi amigo! . Rento ja hyvä espanjalainen kappale.  Eipps paljon harmita pienet!

Saludos de Sol!


No broblemo!  Auto noudetaan, hoidetaan kuntoon, tarkastetaan ja siinäpä se. Tuli samalla juteltua myös seuraavan vuoden katsastus ja vaihdelaatikon öljynvaihto yhteistyökumppanin korjaamolla. Kipaisen kärryn takaisin huomenna. Tosin ystävällinen henkilökunta tuo auton toki kotiinkin. Naapuri siellä parvekkeella toivottele tsemppiä:)
 ,
Meni kaksi vuotta kerätä alueelle luotettava verkosto. 

Vähän epäselvä kuva, mutta ajokelvoton rengas. Kierrepiikki läpi renkaasta. Näitäkin sattuu, mutta no broblemo:)

8 kommenttia:

 1. Kysymyksiä, upeaa palutetta sekä blogiaiheita saan s-potiini ja kiitos siitä! Mutta tuokaa ihmeessä ajatuksia tänne kommentoinnin puolelle myös:)

  VastaaPoista
 2. =) Valaiseva blogi meille joilla on haave... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Una.

   Haaveet on tehty toteutettaviksi:) Minulla oli haave ja nyt elän sitä vuosien esityön jälkeen. Arkea se on elämä täälläkin, mutta toki omanlaistaan.

   Poista
 3. Kiitos olipa kiva lukea yllä oleva teksti kun täällä on ollut just 30 kympin pakkaset ja nyt lumitöitä , olen haaveillut että muutan Malakan alueelle kun pääsen eläkeelle ja nyt olen entistä varmenpi että muutan, mutta olen ottanut yhden extra vuoden, että ehkä vuoden päästä. mutta lupaan lukea sinun bloggia tästä edelleen . ja Blogin ulkoasu on mielestäni hyvä. Kiitos terv. Matias

  VastaaPoista
 4. Kiitos viestistä ja kannustavasta palautteestasi Matias.

  Minä en ainakaan ole vielä muuttoani päivääkään katunut ja suosittelen ehdottomasti muitakin ainakin testaamaan. Toki kaikella on puolensa, mutta kyllä aurinko minua enempi lämmittää kuin -30 pakkanen ja lumityöt.

  Laitan ilolla uutta tekstiä tulemaan kun on lukijoita. Tervetuloa katselemaan myös tätä meidän seutua. Et varmasti pety.

  VastaaPoista
 5. No, löysinhän minä vihdoin tänne sinun blogiisi!
  Terveisiä melkein naapurista, Mantelilaaksosta! ;)

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa lueskelemaan blogiani Susanna! Saa kertoa myös kavereillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa nuo meidän yhteiset kaverit jo tietää...;)
   Tervetuloa kahville joku päivä!

   Poista