sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Torrevieja - pyöräilijän paratiisi.

Mikään ei ole niin upeaa, kun pyöräillä upeissa maisemissa auringon paistaessa. Torreviejan seutu on todellakin mahtava paikka pyöräilyyn. On kalliomaista merenrantaa, kaupunkimaisemaa ja vehreyttä, varmasti jokaiselle jotakin. Pyörä on ehdottomasti paras ja nopein tapa liikkua. Ei tarvitse ruuhkassa turhia jonotella. Lisäksi oli upea huomata kuinka autoilijat suhtautuivat todella hyvin ja kohteliaasti pyöräileviin.

Itse vuokrasimme maastopyörät jo ennen matkaa Suomesta käsin. Homma toimi kuin ajatus. Otimme paikalliseen fillarifirmaan Bike Maniaanyhteyttä ja tilasimme maastopyörät sähköpostilla vuokra asunnollemme saapumistamme seuraavaksi päiväksi. Homma toimi englannin kielellä. Ja kas, kaveri toi hienot maastopyörät minuutilleen, kortteerillemme kypärineen ja lukkoineen. Palvelu oli todella hyvää ja pyörät laadukkaita. 

Ja ei kun matkaan. Näin pyöräilyyn hurahtaneena tuli kahlattua vaimon kanssa aluetta ristiin rastiin vajaa pari viikkoa. Pyörillä ehti kartoittaa aluetta aivan toiseen tahtiin kuin jalkamiehenä. Maisemat ovat enemmän kuin henkeä salpaavat ja keli on miltei aina aurinkoinen. Suosittelen ehdottomasti vuokraamaan fillarin mikäli Torreviejaan mielii matkustaa tai miksei muuallekkin.


Pyörien palautus toimi myös hienosti. Matkamme viimeisenä päivänä kaveri haki pyörät asuntomme edestä juuri sovittuna ajankohtana. Ei voi kun todeta, että tämä kartoitusmatka vahvisti ajatuksiani muutosta Espanjaan. Ensimmäinen muuttotavarani tulee olemaan varmasti maastopyöräni.

Hasta luego!

Enempi harrastavalle löytyy Torreviejan pyöräilyreittejä täältä.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnästä Costa Blancan alueelta. 


Las Salinas suolajärven rannalla.Uskomattomia merenranta raitteja.

Bike manian liiketila Torreviejassa.

Las Salinas suolajärviMahtavia merenrantareittejä.


Fillaroinnin jälkeen voi pulahtaa altaalle tai mereen.

Polkuja joka makuun.

Yöpyöräilyä merenrannalla.


6 kommenttia:

 1. Tuttuja on maisemat. Mulla oli asunto 1995-2005 en desarrollo residencial de Lomas Altas - Balcon de Lomas.
  Paikka onkin todella hyvä pyöräilyyn ja kuten totesit, autoilijoiden suhtautuminen ihan eri tasolla kuin Finlandia'ssa.
  Fillaroin siellä lähes joka päivä ja kesäruuhkien aikaan se on ainoa mahdollinen liikkumisväline keskustassa, koska parkkipaikkoja hevoskärryille suunnitelluilla kaduilla ei vaan ole tarpeeksi.
  Vieläköhän Suomi-seura on calle Concordia'lla?

  VastaaPoista
 2. Hei Papa.
  Kiitos viestistäsi.

  Suomiseurasta en vielä paljon tiedä, mutta ajatus on ollut mennä tutustumaan toimintaan. Lisäksi on ajatuksia rueta kirjoittamaan Uusi Costa Blanca lehdessä. Seuran nettisivut löytyvät http://costablancasuomiseura.es/ . Pyöräilymaisemat eivät ole kadonneet ja on enemmän kuin upeaa pyöräillä täällä. Täällä on todellakin mahdollisuus nauttia ulkoilmasta pyöräillen ja ei ole kaupungin ruuhkat esteenä.

  VastaaPoista
 3. Osaatko suositella jotain hotellia? Kiitos vinkeistä ja matkakertomuksesta.

  VastaaPoista
 4. Asiakkaat avat kehuneet ainakin La Zenian hotellia sekä Dona Monsea.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon nopeasta vastauksesta, tuota Dona Monsaa jo katselinkin. Siellä on varmaan polkupyörille säilytystila?

  VastaaPoista
 6. Luulisin, mutta en osaa varmaksi sanoa. Se neljän tähden hotelli. Otat vain yhteyttä hotelliin ja kysäiset. Saat palvelun toki myös englanniksi.

  VastaaPoista