lauantai 19. maaliskuuta 2016

Feliz dia del padre – Hyvää Isänpäivää Espanjasta ja koulukuulumisia

Hyvää isänpäivää täältä Espanjasta. Tänään Espanjassa vietetään isänpäivää. Espanjalainen kulttuuri on hyvin perhekeskeinen mikä on todella mukava täällä. Päivää julitaan tyypillisesti isänpäivälounaalla perheen kesken ja isä saa pienen lahjan perheeltä. Upea oli saada aamulla lapsilta koulussa tehdyt pienet lahjat. Myöhemmin mentävä nattimaan espanjalaiseen tyyliin tämä lounas.

Viimepäivinä meillä vanhemmilla ollut koululla myös molempien lasten koulunkäynnin arviointi- ja palautekeskusteluja lasten edistymisestä. Kieltämättä näin isänä ei voi olla kuin ylpeä lapsista. Palaute koululta on ollut erittäin hyvä ja kannustava. 

Yksi tärkeä asia mitä opettajat aina palavereissa muistuttavat on espanjan kielen kotiopettaminen tavallisten läksyjen lisäksi. Tätä olemmekin tehneet päivittäin ja kieltämättä tulokset näkyvät. On uskomatonta tuo lasten oppimisvauhti. Tytär puhuu espanjaa jo puhelimessa ystävilleen. Pienenmpi mies on puheessa ujompi, mutta ymmärtää espanjaa jo mukavasti. Tälläkin hetkellä tätä kirjoittaessa on heidän espanjalainen ystäväsä meillä kylässä.

Mikäli olet pidempiaikaisesti muuttamassa Espanjaan perheen kanssa, niin suosittelen ehdottomasti laittamaan lapset espanjalaiseen kouluun. Näin lapset oppivat kielen hyvin nopeasti ja tästä valtava hyöty lasten tulevaisuutta ajatellen. Me ainakin olemme enemmän kuin erittäin tyytyväisiä koko perhe. Espanjalainen opetus, opettajat sekä koulu on todella vastannut odotuksiamme. 

Aloitus ei suinkaan ole ollut helppo vaan on vaatinut valtavasti aikaa ja paneutumista myös vanhemmilta lasten tukemiseen täysin vieraassa kielessä ja kulttuurissa, mutta on varmasti sen arvoista. Näin pääset perheenä intgroitumaan koulumaailman kautta täysin espanjalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin. 

Ensimmäinen vuosi on lapsille sekä vanhemmille todella raskas, mutta se helpottaa asteittain lasten oppiessa kieltä ja saadessa uusia kavereita. Usein myös ulkomaiset lapset kertaavat yhden vuoden, jotta pääsevät täysin samaan rytmiin espanjalaisten lasten kanssa. Tosin kaikessahan alku on aina hankala, mutta kannustan ehdottomasti tänne muuttoa harkitseville lapsiperheille espanjalaista koulua.

Jatkokeskustelut aiheesta Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmässä  https://www.facebook.com/groups/1516741378629709/  Tervetuloa! 

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta.

Saludos de Sol

Tässä kauniit isänpäivälahjani lapsilta.
Kuva ykkösluokan seinältä. Ravintopyrämidi.
Ykkösluokan luokkahuone. Oikealla liitutaulu ja vasemmalla videonäyttö.
Koulun käytävän seinältä.
Luokkahuoneiden ovet aina eri teemalla koristeltuja.
Luokkahuoneen seinältä.
Onneksi ollaan keretty myös välillä rannalle.
Ykkösluokan seinältä. 
Koulun käytävältä. Koulut aina kivasti koristeltu.
Koulun elokuvateatterin tarjontaa.
Joku tällainen alkupala olisi isänpäivälounaalle mukava. Kuvassa katkarapusalaatti.
Koululta.
Tästä valitsemaan isänpäivälounas.
Lapset käyneet jo meressä uimassa. Itse en vielä tarkene :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti