perjantai 26. kesäkuuta 2015

Autoilua Espanjassa

Näin tuli menetettyä neitsyys tässäkin asiassa...ajoin tänään ensimmäisen kerran autolla Espanjassa. Ei ole tarvinnut autoa, koska voin hoitaa kaiken mahdollisen pyörällä ja kun olen tarvinnut autoa on ollut aina toinen kuskina. Autoilu täällä on kuin Suomessa, mutta olihan siinä taas tilanteita kerrakseen. Täällä liikenekulttuuri toki vähän omanlaisensa, johonka hyppääminen on kyllä ihan oma kokemuksensa. Ei siis sinänsä mitään ihmeellistä,

Aamu kuudelta kaveri haki minut asunnolta ja suuntana Alicanten lentokenttä. Kaveri oli menossa Saksaan ja auto jäisi minulle viikoksi. Hän ajoi menomatkan jutellessa mukavia ja katselimme Flamingoja matkalla. Saavuttuamme Alicanten kentälle, hän otti matkalaukut ja tuumasi, että "Good luck, siellä on pari liikenne ympyrää ja thats it. " Helppo nakki ajella takaisin Torreviejaan.

No, eikun auto käyntiin ja suunnistamaan kohti Torreviejaa. Kuulostaa varmaan helpolta, mutta ei kun väärästä liikenneympyrästä kiireessä ohi. Voi veljet kun tuli sompailtua autolla missä sattuun. Eksyin johonkin pieneen kylään ja sanaakaan englantia ei puhunut kukaan, joilta kyselin ajo-ohjeita. Lopulta löysin taas päätien E332 ja kohti Torreviejaa, mutta tuli kyllä melkoisesti ajeltua harhaan.

Parasta asiassa tietenkin se, että ei mukana karttaa eikä navigaattoria ja enkä ennen ollut ajanut tälläisella autolla. Harhaan ajaessa johonkin pieneen kylään ei reititysmerkinnät välttämättä ole täällä mitä parhaita. Eipä se, perille löysin ja kaikki hyvin, mutta tuli opeteltua samalla paikallista liikennekulttuuria runsaasti. Liikenne sujuu täällä enemmän kuin hyvin, kunhan tietää suurin piirtein mihin on menossa.

Yksi lisä haasteensa on täällä Torreviejan kaupungissa yksisuuntaiset kadut. Jos katsot, että tuonne olen menossa ja matka näyttää lyhyeltä, niin huomaat, että ei sinne saakkaan ajaa, koska katu yksisuuntainen. Parhaillaan joutuu kiertämään todella pitkä lenkin, että pääsee määränpäähän.

Toinen asia on pysäköinti. Paikkoja on todellakin vielä vähemmän kuin rajoitetusti varsinkin kesä aikana Torreviejan kaupungin alueella. Jälleen yksi hyvä syy asua kaupungin ulkopuolella ja ajella pyörällä. Mikäli tulet tänne, Costa Blancaan, niin vinkkinä. Älä osta isoa autoa ja treenaa ajoa aikana, jollon ei niin paljon liikennettä, espanjalaisittain mas trafico.

Saludos de Sol

Torreviejan kaupungista, joka on kesäisin suhteellisen täynnä autoja. Orihuela costan puolella on paljon väljempi ajella.

Mikäli parkkeeraat totaalisen väärin on autosi poissa ja tilalle ilmestynyt tarra, joka ilmoittaa uuden autosi sijainnin, josta voit noutaaa sen maksua vastaan.

Älä siis parkkeeraa autotallien eteen. Muuten voi pysäköidä kohtuu vapaasti. Yllä olevasta kyltistä oven yläpuolella näet sen. Se vende kyltti yllä tarkoittaa myytävänä..

Paikallinen liikenneympyrä.

Asfalttitiet ovat täällä erittäin hyvässsä kunnossa.

Torreviejan kaupungista, jossa kadut kapeita ja yksisuuntaisia on käytännössä kaupunki täynnä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti