lauantai 20. kesäkuuta 2015

Espanja ja alkoholi.

Näin juhannuksen kunniaksi ajattelin tehdä postauksen aiheesta alkoholi. Espanjalainen juomakulttuuri poikkeaa huomattavasti perinteisestä Suomi juomisesta. Nakkikioskitappeluita täältä on turha hakea. Voisiko kuvailla paikallista tapaa ehkä "tissutteluksi" hyvän ruoan kanssa.

Juomia myydään käytännössä jokaisessa kaupassa ja kioskissa joita vain on.  Lisäksi ravintoloita on miltei jokaisella kadulla joissa tarjoilu pelaa. Hinnat ovat suorastaan naurettavia. Kiskurihinta isolle tuopille espanjalaisittain tankelle rannassa on 2,50 euroa. Mikäli nautit tuoppisi kauempana rannasta tippuu hinta jopa alle kahden euron. Un trago eli paukku kiskurihinnalla parhaalla rantapaikalla vaikka kermaliköri Baileysiä on 4,50 euroa. Pari kilometriä rannasta saat saman lasin kahdella eurolla.

Ruokaillessa paikalliset nauttivat cervezan eli oluen viinin tai veden, joka kuuluu yleensä aina samaan hintaan ruoan kanssa. Parhaillaan saa pullon hyvää viiniä ja upean ruoka annoksen alle kympillä. Annoksessa yleensä useampi ruokalaji ja jälkiruoka.

Kaupoissa on hauskoja tarjouksia. Kuten osta kahvipaketti ja wiski putelo yhteishintaan 5 euroa. Olut on myös suomalaisittain katsottuna nelosta. Tiskivettä espanjalaiset eivät juo. Paikalliset oluet ovat hyviä ja maultaan raikkaita.

Mikäli olet lenkillä meren rannalla ja iskee jano voit ostaa kalleimmillaan tölkin cervecaa hintaan 1,20 euroa, joka siis on nelos olut. Joistain kaupoista voit ostaa omaan pulloon tynnyristä hyvää viiniä hintaan rapian euron litra. Pullon saat toki myös kaupasta johon lasket hanasta viinin.

Siis vaikka kaikki on huomattavasti väljempää aiheen suhteen, niin tuntuu asia olevan täällä huomattavasti pienempi ongelma kuin Suomessa.

Sitten se tärkein. Älä muuta missään tapauksessa tänne Espanjaan mikäli sinulla on ongelma alkoholin kanssa. Ei se ainakaan täällä parane, mutta mikäli pärjäät asian kanssa, voit huoletta aloittaa unelmiesi elämän täällä Espanjassa.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Voit myös tulla SenjorRose Facebook kaverikseni, niin saat postaukseni suoraan sitä kautta postaukseni. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Tervetuloa myös yritykseni facebook sivuille, jossa julkaisemme viikon helmiä Espanjan asuntomarkkinoilta  

Saludos de SolTanke eli iso tuoppi rapiat 2 euroa.

Kuva paikallisesta Consum kaupasta, joka on normaali ruokakauppa. 

Samalta hyllyltä kun ei mahtunut yhteen kuvaan.

Rose viini tarjouksessa hintaan 1,45 euroa.

Saman marketin käytävältä.

Laatu nelos olut 0,62 euroa.

Saman marketin hyllyjä.

Halvimmillaan 0,23 centtiä tölkki. Sitten on vielä lisänä supertarjoukset.


                                       
Laitetaan mukava video vielä loppuun alueesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti