maanantai 29. kesäkuuta 2015

Miksi muuttaa eteläiselle Costa Blancalle?

Tämä kaiketi voi kuulostaa mainosmiehen kirjoitukselle, mutta itse ihastuin enemmän kuin paljon alueeseen ensimmäisen kerran vierailtuani täällä. Muistan vielä elävästi hetken kun sanoin vaimolleni, joka oli mukanani matkalla, että ”Asun täällä nykyään. Kun palaan Suomeen olen vain käymässä siellä” ja niin tässä kävi, että täällä ollaan. Eikä kaduta.

Syitä miksi muuttaa tänne on toki lukemattomia, mutta mainitsen tässä vain muutamia, jottei teksti suotta veny kovin pitkäsi. Aiheesta olisi enemmän kuin paljon kerrottavaa, mutta rajaan aihepiiriä ja aina voit itse tulla tänne tutustumaan alueeseen. Varo vain, että ei käy kuten minulle. Tänne jää koukkuun.;) Alue on todella paljon muutakin kuin Torrevieja, jonka suomalaiset pääsääntöisesti vain tietävät. Esimerkiksi Orihuela Costa on todellinen unelma matkailevalle tai tänne muuttavalle. 

Alla muutamia hyviä syitä muuttaa juuri tänne. 

Alue on turvallinen asua. Ihanteellinen lomailu tai vakituinen asinpaikka myös lapsiperheelle tai eläkeläiselle.

Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä.

Rakennuskanta on pääosin espanjalaisen kaunista ja matalaa. Ei turistimaisia "betonibunkkereita". Varsinkin Orihuela Costan puolella. 

Espanjan yhdet parhaista rannoista, joille on myönnetty Euroopan Sinilippu puhtaudesta. Rannat ovat pääsääntöisesti turvallisia uida. Rannat puhdistetaan mekaanisesti joka yö, jotta ovat puhtaina ja puuterimaisina jo aamu uimareille. Muista varoa tuulisina päivinä meren virtauksia. 

Kansainvälinen alue, joka kuitenkin on säilyttänyt espanjalaisuutensa.

Suolajärvet, joista toinen Laguna del Rosa on kuin jalokivi. Järvi siintää punaisen kauniina kuin rubiini. On myös ainutlaatunen maailmassa. Tämä  kauneus Torreviejan kaupungin alueella. Orihuela Costa on kuin kätketty välimeren helmi vierellä. Tämä oma suosikkini. Muutamia upeita asunalueita mainitakseni, kuten Playa Flamenca, Punta Prima, La Zenia, Cabo Roig sekä Villamartin. Kaikki mahdolliset palvelut vierelläsi sekä upeat rannat. 

Maailman yksi terveellisimpiä alueita elää. Torreviejan suolajärvet luovat terveellisen ilman hengittää, erityisesti astmaatikoille. Olen lukenut blogeja, joissa astmaatikot ovat kertoneet voineensa jättää astmapiipun pois muuttaessaan tänne. Muistaakseni WHO on antanut alueesta maininnan, että yksi maailman tervellisimpiä kaupunkeja elää.

Alueelle ei ole suunitteilla minkään laista teollisuutta, eikä tuskin koskaan saa lupaa siihen.

Aina hyvä ja aurinkoinen ilma. Muinaiset roomalaiset kutsuivat Alicantea ”City of the light” valon kaupungiksi, joka on täältä noin 45 kilometrin päässä.

Ravintolat ovat todella hyviä ja hintataso on erittäin edullinen.

Maailman kuulut Golf alueet.

Alueella on enemmän kuin upeat ulkoilumahdollisuudet.

Harrastuksia löytyy jokaiseen makuun. Niin golffaajalle, pyöräilijälle, sukeltajalle, kuin jalkapalloilijalle.

Erittäin hyvät liikenneyhteydet kaikkialle maailmaan. 

Asuminen ja yleinen hintataso todella edullinen. 

Verotus miedompi. 

Vanhuksista pidetään huolta ja heitä arvostetaan. Lääkkeet myös huomattavasti halvempia kuin Suomessa

Tiet ja muu infra todella hyvässä kunnossa.

Hyvät koulut ja terveyspalvelut.

Ihana Välimeren terveellinen, tuore, edullinen ja hyvä ruoka.

Halvimmillaan lento Suomesta noin 50 euroa ja lento ei ole kuin reilu neljä tuntia.

Tervetuloa tutustumaan alueeseen. Kirjoitan alueista lisää ajan sallimissa puitteissa.

Alla muutamia upeita videoita alueesta, jotka kertovat varmasti enemmän kuin tuhat sanaa alueesta. Nauti videoista! Muista myös jakaa tekstejäni eteenpäin, jotta muutkin saavat hyvää tietoa Espanjasta ja alueesta. Ensimmäinen video alueesta, josta pidän itse ehdottomasti eniten. 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol                                 
 http://www.camiro.es/
Unelmiesi asunto Espanjasta. http://www.camiro.es/
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti