sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Siivouspäivä Espanjan auringon alla.


Olipa mukava herätä sunnuntaiaamuun auringon paistaessa täydeltä terältä. Tänään ei juuri muuta sovittua, joten moppi käteen ja pidettävä siivouspäivä. Arkea se on elämä täällä espanjassakin. Se täällä on mukava, kun vuokraat asunnon, niin kaikki mahdollinen kalusteiden lisäksi sisältyy vuokraan eli moppikin löytyy hyllystä. Usein myös asunto kaupassa kuuluvat kalusteet kauppaan. Tämä tosin riippuen täysin kaupan kohteesta. Onko asunto pankin, uudistuotantoa, hinnasta ja niin edelleen.

Espanjalaisissa asunnoissa miltei poikkeuksetta on laattalattia joka huoneessa. Samoin parvekkeet ovat laatoitettuja, joten siivoaminen sujuu mukavasti moppia heilutellen. Suurin siivottava on hiekkapöly. Mitä lähempänä rantaa asut, sitä enemmän hienoa hiekkapölyä tunkeutuu asuntoosi. Varsinkin parvekkeelle ja kattoterassille. Tässä yksi hyvä lisä syy asua vähän kauempana rannasta. Toinen on tuulisuus ja rantojen lähellä on aina enemmän melua. Katsele siis asunto hitusen kauempaa rannasta mikäli muutat tänne espanjaan rannikolle vakituisesti asustelemaan. Lomailu on toinen juttu.

Jos et itse jaksa siivoilla, voit tilata viikkosiivojan. Palvelun tarjoajia on pilvin pimein ja hinnat eivät päätä huimaa. Itse hoitelen homman kuunnellessa samalla espanjalaisia tv ohjelmia toivoen sammalla oppivani muutaman uuden sanan kieltä. Laattalattia on tosin todella liukas kastuessa, niin kannattaa olla hetki varovainen sen kanssa.

Pyykkikoneet kuuluvat myös vakiovarustukseen vuokratessasi asunnon. Ei muuta kun pyykit koneeseen ja kuivamaan espanjalaisittain parvekkeelle. Pyykit kuivavat parvekkeella todella nopeasti tuulen huuhdellessa niitä.

Tervetuloa tänne Costa Blancalle Torreviejaan tai Orihuela Costaan elelemään mukavaa espanjalaista arkea. Auringon paistaessa jopa siivoaminen ja pyykkäminen on mukavaa touhua.

Muista myös jakaa blogiani kaikkialla sosiaalisessa mediassa mikäli pidät siitä.

Saludos de Sol  


Aamulla on upea herätä aina aurinkoon. Herätyskelloa en tarvitse. Annan auringon olla herätyskelloni.

Moppi kouraan ja hommiin.

Kaikki lattiat poikkeuksetta tehty laatalla.

Pyykit kuivuu mukavasti parvekkeella.

Vuokra asunnoissa on kaikki tarvittava. Tullessasi tarvitset mukaasi käytännössä vain uimahousut  ja hammasharjan.

Myös liinavaatteet ovat valmiina.

Olihan tätä urakkaa juhlistettava tuorepuristetulla zumo naranjalla eli appelsiinimehulla ja  Pulpo a la gallega eli mustekalaa Galician tyyliin, joka on espajalainen maakunta pohjois rannikolla. Aterian hinta 7 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti