torstai 23. toukokuuta 2019

Maakuntamatkailua Espanjassa - Biar


Yksi asia mistä tykkään täällä Espanjassa asuessani kovasti on matkailu. Kun suinkin vain saan vapaa-aikaa niin auton tai moottoripyörän nokka kohti uusia seikkailuja. On todella mukava koluta myös kaikki pienet kylät mitä vain aina matkan varrelle sattuu. Niissä on usein sitä oikeaa historiallista ja perinteistä Espanjaa. Tällä kertaa esittelyssä Biar, jossa olin käymässä maakauppojen merkeissä. 

Biar on pieni ja kaunis historiallinen pueblo eli kylä Alicanten maakunnassa, jossa on noin 3600 asukasta. Mikäli vain näille seuduille eksyt suosittelen ehdottomasti viettämään yhden päivän tässä kauniissa kylässä. Jos kylän sijainti määritetään esimerkiksi Torreviejasta on sinne vain noin tunnin ajomatka, eli sopii kivasti myös ihan päiväkohteena sieltä meneville. Biarissa koet varmasti aitoa Espanjaa, et mitään turistirysää.

Tämä pieni kylä kätkee sisäänsä ihmeen paljon, kuten erittäin kauniin linnan jonka huipulta huikeat näkymät kylään sekä vehreään ympäristöön. Pueblossa riittää historiallisia pieniä ahtaita katuja, joihin en suosittele aina kokeilemaan autolla, ainakaan isolla sellaisella. Itse tulee aina kokeiltua, että mahtuuko. Lopussa videopätkä siitä :)

Luonnollisesti kylässä myös erittäin hyviä espanjalaisia ravintoloita, joissa suosittelen poikkeamaan ja nauttimaan perinteisiä espanjalaisia herkkuja. Lisäksi kaupungissa on todella hyvä  kotiseutumuseo johon suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Siellä pääset näkemään, kuinka ihmeen paljon meillä on hyvin samanlaisa asioita historiasta, kuten erinäisiä työkaluja, astioita, koululuokat ja monenmoista muuta. Lisäinfoa Biarista löydät Wkipediasta täältä.

Se mikä näissä Espanjalaisissa nähtävyyksissä on aina mukava, että ne maksavat joko euron tai kaksi tai sitten ne ovat ilmaisia ja niitä täällä riittää. Eli kevyellekkin kukkarolle riittää varmasti nähtävää. Jatkossa tulen kirjoittelemaan reissuistani lisää teemalla "Maakuntamatkailua Espanjassa" materiaalia kyllä riittää, kuin vain kerkeäisi sitä blogeiksi asti jalostaa. Eli pysy kanavalla.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Saludos del Sol
Biarin kaunis linna.
Linnan portilta
Aukioloajat linnaan.
Linnan huipulta huikeat maisemat kylään sekä ympäristöön.
Alueen ympäristö todella kauniin vehreää.
Biarin keskusaukio.
Biar on historiallinen kylä.
Museossa paljon mukavaa nähtävää.
Erilaisia puntareita.

Vahoja punnuksia.
Koululuokka.
Vanha lottoarvonta.En suosittele näille kapeille kaduille ainakaan kovin ison auton kanssa. Alempana video siitä :)


Biarin ahtaat kadut.

 
Video linnan huipulta. Aluksi tuuli vähän häiritsee ääntä. Olen pahoillani.


Videoesittely espanjaksi Biarista.
Unelmiesi asunto Espanjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti