perjantai 20. syyskuuta 2019

Gota Fria - Kylmä pisara. Tulvat Espanjassa


Jälleen pahoitteluni hiljaisen bloggailun suhteen. Aika vain menee ja tekemistä täällä Espanjassa riittää. Pyrin jatkossa olemaan aktiivisempi kirjoittelija. Monestikohan tämän olen luvannut, mutta parannan tapani jatkossa. Haluaisin toki kirjoitella juttuja kun vain aika riittäisi. 

Oman todellisen show’n täällä aiheutti ilmiö nimeltä Gota Fria, Kylmä Pisara, joka iski hyvinkin rajulla voimalla tänne eteläisen Espanjan rannikolle viime viikolla. Moni varmasti seurasikin uutisia siellä koto Suomessa tuhoista, jota tämä myrsky sateineen sai aikaiseksi. Muutama juttuni kantautui täältä sinne Suomeen asti. Ilta Sanomista löydät jutun ja yhden kuvaamani videon täältä. Myös MTV3 uutiset halusivat haastatteluni täältä paikan päältä jonka löydät täältä

Meidän onneksemme oma asuinseutuni Orihuela Costa sekä Torrevieja säästyivät käytännössä ilman mitään vahinkoja. Suurimmat vahingot meidän alueellamme oli muutamia teitä poikki, koulut sekä kaupat kiinni, kaduilla tulvi sekä rantojen hiekat huuhtoutuivat pois, mutta tämä kaikki mielestäni ihan normaaliin myrskyyn kuuluvaa tässä rannikolla. Omat vahinkoni oli laajakaista hetkeksi poikki ja auto korjaamolle, kun siinä jokunen sähkövika veden takia. Eli ei käytännössä mitään. Vanhemman jutun tulva ja myrsky aiheesta  löydät täältä.

Toisin oli ja on vieläkin naapurikunnissa kuten Santa Polassa, Dolorissa, Guardamar Segurassa, Orihuelan kaupungissa sekä todella monissa muissa kaupungeissa sateet ja tulvat tekivät hyvinkin voimakasta tuhoa. Sateet olivat joissain paikoin voimakkaammat kuin mittaus historia tuntee tai on tuntenut yli 140 vuoteen. Tulvat veivät käytännössä monella alueella mukanaan kaiken. Moni menetti kotinsa sekä koko omaisuutensa. Tulvavideot sekä kuvat olivat todella murheellista katseltavaa. Joissain paikoin tuhot ovat todellakin kuin tsunamin jäljiltä. Ihmiset olivat veden saartamia ja evakointeja oli paljon. Kuten yhdet tuttavamme evakoitiin helikopterilla Orihuelasta. Kaikkiaan raportoituja kuolleita kaiketi seitsemän. 

Tällä hetkellä tulvavedet ovat onneksi käytännössä laskeneet tai laskemassa ja on aloitettu raivaus ja siivoustalkoot näillä alueilla johon tulvat iskivät. Se mistä haluan kiittää Espanjaa ja viranomaisia, kuinka hyvin tiedotus katastrofissa on pelannut. Lisäksi haluan kiittää viranomaisia, poliisia, armeijaa sekä lukuisia vapaaehtoisia avun antajia. Hienoa työtä. On ollut monenlaisia keräyksiä ja talkoohenkeä, jossa olen saanut olla ilokseni itsekin mukana, kuten myös hyvin moni muukin suomalainen. Kiitos kaikille teille myös siitä. Tarvetta on käytännössä aivan kaikesta. Lasten koulukynistä vessapaperiin ja kaikkeen siltä väliltä. Oli myös ilo huomata, kuinka paikalliset koulut järjestivät keräyksiä tulva-alueiden lapsille kuten meidänkin lasten kouluissa. Keräykset ja avuntarve jatkuu edelleen ja muista olla mukana! 

Omat tulvien jälkeiset päivät menikin kuvatessa alueita sekä myymiämme asuntoja. Toki moni asunnon meiltä ostanut oli hyvinkin huolissaan, kuinka tilanne täällä on, mutta onnekseni sain lähettää asiakkaillemme vain positiivisia uutisia, että tilanne kaikin puolin täällä ok eikä vahinkoja juuri ole minkäänlaisia. 

Alapuolella kuvia sekä videoita viime viikolla alkaneista tapahtumista. Lisää löydät hakusanoilla Gota Fria. Nyt uutisissa rupeaa olemaan jo taas uusien tuulien henkiä sekä positiivisia uutisia tulvien vaivaamilta alueilta. Tilanne ei toki ole kaikkinensa ohi, mutta kaikki nyt parempaan suuntaan.

Se mitä toivoisin muutamalta suomalaiselta medialta ja monelta muulta kiihkoilijalta, niin hitusen tarkkuutta uutisointiin, kun kerrotaan missä oikeasti on tulvia tai myrskytuhoja. Niitä ei todellakaan ollut Torreviejassa, eikä Orihuela Costalla. Edellämainittu ei koske Iltasanomia eikä MTV3 a vaan muutamia muita medioita, jotka kirjoittivat Torreviejan olevan kuin tsunamin jäljiltä, joka ei todellakaan pidä paikkaansa. Asun täällä itse ja täällä edellään aivan tavallista arkea. Tulva-alueet ovat toisissa kaupungeissa. Itse en osaa laskea tulviksi vedenpoistumisreittejä mereen kanaaleja pitkin, jotka eivät aiheuta muuta vahinkoa kuin pyyhkivät rantahiekat mereen, voivat syödä hiekkaa tien alta ja se hetkessä korjattu, joka suht normaali toimenpide kaikkialla täällä rannikkolla.

Yritän tosiaan olla jatkossa ahkerampi bloggaaja joten pysy kanavalla! 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. Muista myös tilata YouTube kanava, jossa paljon juttuja espanjasta, jonka löydät täältä.Saludos del Sol


Tulvat huuhtoivat mittavia määriä autoja mennessään.
Kuva lähi rannalta Campoamor. Rannan korjaus kestää vain hetken ei juuri isompia vaurioita.  Vauriot meidän alueilla ovat käytännössä nolla. 
Samoin Playa Flamencan ranta kärsi, mutta hetkessä korjattu. Vain uudet hiekat rantaan. 
Kuvasta huomaat kuinka valtavia vesimääriä satoi eri kaupunkeihin.

Poliisin katkaisema tie tulvien vuoksi.Aamuajelu alueella tarkastellen vahinkoja. 
Tulvat ei meidän alueilla juuri vahinkoa saanut aikaan. 


Alapuolella videoita, joista näet kuinka voimakkaat tulvat ovat olleet alueilla johon ne oikeasti iskivät. 


Loppuun yksi kaunis video, joka kertoo sitä kuinka kaunis on elämä. Vaikka on myrskyjä, on tulvia, on maanjäristyksiä, on vaikka mitä, mutta Que Bonito Es Vida. Kuinka Kaunis on elämä.Unelmiesi asunto Espanjasta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti