maanantai 13. toukokuuta 2019

Maakuntamatkailua Espanjassa - Alicante

Vaikkakin Alicante kaupunkina on valittu Espanjan likaisemmaksi kaupungiksi on se ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki ja mielestäni mainettaan kauniimpi. Moni tuntee Alicanten varmasti parhaiten vain lentokentästä, josta jatkaa matkaa muualle, mutta kaupunki on varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Kaupungissa on asukkaita reilu 320.000 ja se on Alicanten maakunnan pääkaupunki. Kaupunki on myös erittäin tärkeä satamakaupunki.

Majoittuminen kannattaa ottaa mahdollisimman läheltä satamaa sekä vanhaa kaupunkia, niin silloin sinulla on lyhyt kävelymatka päästä näkemään kaupungin tarjoamat parhaat palat ilman julkisia kulkuvälineitä tai omaa autoa, kuten herkulliset ravintolat, kahvilat sekä tapasbaarit joita kaupunki on suorastaan pullollaan. Kannattaa valita ravintola missä mahdollisimman paljon paikallista väkeä niin se yleensä hyvä merkki, että ravintola laadukas. Tosin kun on paljon paikallisia iltaa istumassa on pulinakin sen mukainen joka tuo oman sävynsä siihen, että olet oikeasti Espanjassa. Lopussa pieni videopätkä siitä.

Lisänähtävää on kaunis satama paseoineen, upeat uimarannat, historiallinen vanhakaupunki sekä huikea Santa Barbaran vuorilinnoitus, josta olenkin jo kirjoitellut aiemmin. Kirjoituksen sekä pienen matkaoppaan linnoitukseen löydät täältä, jossa paljon kuvia tästä upeasta linnoituksesta. Toki kannattaa tehdä kävelykierroksia myös muualle kaupunkiin, ottaa bussi tai hypätä vaikka junaan, joita lähtee Alicantesta runsaasti eri puolille Espanjaa. Omana haavena on ottaa joskus pieni risteily Välimerelle, joita lähtee runsaasti satamasta.

Aikaa pelkkään pintaraapaisuun kannattaa varata vähintään muutama päivä, koska kaupungissa on niin paljon nähtävää, että sekin jo todella lyhyt aika. Kaupungissa järjestetään myös paljon konsertteja sekä muita tapahtumia joita kannattaa ehdottomasti käydä katselemassa. Itselläni on mukava kun asun vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä, niin tulee aina välillä vain piipahdettua moottoripyörällä juomassa iltakahvit kaunilla sataman paseolla katselemassa veneitä ja auringonlaskua.

Toivon oikein mukavaa Alicanten matkaa ja voin antaa takuun, että et varmasti pety. Lisätietoa wikipedian kautta Alicantesta löydät täältä  sekä Alicanten turistiopas sivut täältä.  Suomeksi Alicanten matkaoppaan löydät täältä.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Saludos del Sol 


Tämä kuva lainattu. Kuvan lähde https://pixabay.com/fi/photos/alicante-espanja-city-vaaka-matka-2779573/

Kuva Santa Barbaran linnoituksesta josta huikeat näkymät kaupunkiin. 


Vanhassa kaupungissa todella paljon kauniita rakennuksia ja nähtävää. 

Yksi seinämaalaus. 

Kaupungissa on todella paljon tapahtumia. Tämä ulkoilma teatterista.
Ravintoloita löytyy runsaasti varmasti jokaisen makuun.

Satama Alicantessa on hieno. Veneitä on huikeita jahteja sekä pienempää kalustoa.

Yhden kirkon seinämaalaus. Kirkkoihin kannattaa aina tutustua, niissä usein upeita maalauksia, patsaita sekä muuta historiaa. 

Tämä jäätelöpaikka valittu Espanjan 3. parhaaksi.

Rantakadun paseo on kaunis paikka.

Kuuluisa Santa Barbaran linnoitus. Ison suosituksen nähtävyys.

Leijonapatsas paseolla. 

Myös pienemmille löytyy touhuja.

Satamasta katsellessa auringonlaskut upeita.

Iltakävelyltä.

Alicantessa on hienot rannat. Tämä kuva tosi vaatimaton otos kauempaa, koska ei tule juuri koskaan itse oltua rannoilla. Keskityn aina noihin muihin nähtävyyksiin kun asun jo muutenkin meren rannassa.


Espanjalaisessa ravintolassa on tunnelmaa :)


Unelmiesi asunto Espanjasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti