tiistai 20. kesäkuuta 2017

Espanjalaiset koulun päättäjäiset 2017

Näin siinä kouluvuosi taas vierähti. Ajassa kun katsoo vuotta eteenpäin, niin se vaikuttaa pitkältä ajalta, mutta taaksepäin katsottuna se on yksi hujaus kuten tämäkin vuosi. Tänään meillä oli täällä Espanjan maalla lapsille vuoden kohokohta eli kevätlukukauden päättäjäisjuhlat.

Itse koulu on mennyt lapsilla enemmän kuin hyvin. Molemmilla pienokaisilla oli erinomaiset päättötodistukset. Ei voi olla isänä kuin ylpeä lapsista. Helppoa ei mikään ole ollut ja töitä on taas tehty tämä vuosi hartiavoimin, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Lapset pärjäävät koulussa erinomaisesti ja puhuvat jo käytännössä ihan täyttä espanjaa.

Itse juhlat poikkeavat täällä huomattavasti suomalaisista kevätjuhlista. Täällä kevätjuhla alkaa aamulla koululla raikuvan musiikin kera erilaisilla tanssiesityksillä. Näitä esityksiä kerääntyy seuraamaan sankat joukot vanhempia, tuttavia sekä sukulaisia. Aamuisten esitysten ja luokkakohtaisten juhlien jälkeen on tauko. Illalla on koululla vielä uudet kemut, jotka alkavat kuuden maissa.

Espanjalaiset ovat todellakin kovia juhlistamaan. Kevätjuhlakin kestää käytännössä aamusta iltaan. Iltakemuihin koululle keräätyy jälleen koulun lapset sekä sankka joukko vanhempia. Koulun pihalla on pomppulinnaa, myyntipöytää, kasvomaalausta sekä esimerkiksi lasten harrastusryhmien esityksiä. Lapsilla on vapaata leikkiäaikaa ja aikaa esimerkiksi pelata jalkapalloa vanhempien vaihtaessa kuulumisia.

Jälleen tämän kesän juhlahitti oli lasten keskinäinen vesisota vesi-ilmapalloilla, eikä ihme, kun lämpöä oli reilu +30 astetta vielä illan tunteina. Musiikkia, tanssia ja ääntä näistä espanjalaisista kemuista ei toden totta kyllä koskaan puutu. Näihin eri juhliin on ilo aina osallistua, meininki on aina iloinen ja rento.

Lopussa muutama kuva tämän vuoden kevätjuhlista sekä lopussa kiva video viime vuodelta. Tämän videon tekivät oppilaat sekä opettajat yllätykseksi meille vanhemmille. Kannattaa katsoa. Siitä näkee espanjalaisen koulun ilon ja riemun parhaimmillaan.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del SolJokainen luokka esitti tuttuun tapaan vauhdikkaita tanssiesityksiä.

Myös lännen teemaa oli mukana. Lopussa musiikkivideo kappaleesta. 


Illalla juhlien jatkuessa oli monenlaista esitystä. 

Väkeä oli illan juhlissa todella mukavasti. 4 kommenttia:

 1. Olen ollut Espanjalaisessa koulussa kuuden viikon työssäoppimisessa viime syksynä heti kun he aloittivat koulun. Olisi ollut mukava päästä näkemään miten koulu päätetään. :)

  Vilma
  www.eisenenem.blogspot.com
  https://mullamenolippuon.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkeistä:) Tervetuloa seuraavan kerran katselemaan koulun päättäjäisiä :)

  VastaaPoista
 3. Hei Senjor Rose,

  ja kiitoksia mielenkiintoisesta blogista. Löysin sen etsiessäni juttuja Espanjasta, sillä meilläkin on ajatuksena vaihtaa Thaimaa Espanjaan nimenomaan pojan koulun takia. Ollaan asuttu Samuilla jo kolmisen vuotta, mutta kun koulutusmahdollisuudet peruskoulun jälkeen Samuilla ainakin toistaiseksi loppuvat, ajateltiin tutustua Espanjaan ja lähemmin Teneriffaan. Saa nähdä mitä siitä eteenpäin.

  Annoin myös blogillesi Liebster Awardsin, ja toivon kovasti että ottaisit osaa siihen. Siellä on kysymyksiä, johon odotan innolla vastauksiasi. Pääset lukemaan juttuni tästä:

  http://www.thaimaanrannanmaalarit.fi/2017/06/liebster-award-11-pienta-paljastusta.html

  Mukavaa ja lämpöistä juhannusta! Olen itse viettämässä kesää Suomessa ja täällä on hiton kylmä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi ja tästä kunniasta Heidi. Katselen linkin ajan sallimissa puitteissa ja pyrin osallistumaan :) Tervetuloa tänne Espanjan lämpöön! Me olemme ainakin perheenä viihtyneet enemmän kuin hyvin ja kouluun olemme erittäin tyytyväisiä. Kannattaa katsella Espanjaa laajoin silmin. Hyvää juhannusta sinne Suomeen! Itse olemme täällä vähän lämpöisemmissä olosuhteissa.

  VastaaPoista