lauantai 24. kesäkuuta 2017

Juhannus Espajassa - San Juan

Hyvää juhannusta täältä Espanjan maalta. Täällä Espanjassa vietetään juhannusta siinä kuten Suomessakin kovasti juhlien. Tyypillinen tapa koko rannikolla on mennä rannalle viettämään tätä tärkeää kesän juhlaa, jonka nimi paikallisittain on San Juan. Niinpä tuli myös itse osallistuttua tähän mukavaan kesäjuhlaan rannalla aaltojen loiskeessa. Keli oli jälleen enemmän kuin upea. Päivällä lämmöt noin 30 kieppeillä ja auringon laskiessa oli lämpö merituulen saattelemana enemmän kuin täydellinen.

San Juaniin ruvetaan valmistautuman jo päivällä. Rannoille alkaa virtaamaan jo varhain porukkaa runsain mitoin mukanaan ruokaa, juomaa, grillit, pöydät ja kaikki muut tykötarpeet itse iltaa varten. Kun mukana on pöydät tuolit ja kaikki muut mukavuudet on juhlan onnistuminen taattu. Lisäksi rannoille kannetaan pitkin päivää kuormalavoja ja muuta puumateriaalia, joista tehdään erilaisia kokkorakennelmia pitkin rantaa. Nämä kokot sytytetään palamaan auringon laskiessa.

Juhannusjuhlista ei musiikkia ja tanssia puutu. Kuten olen usein todennut, ovat espanjalaiset todellista juhlakansaa. Se, mikä näissä täkäläisissä juhlissa on mukava, että vaikka alkoholia varmasti virtaa myös täälläkin, niin en ole vielä kertaakaan törmännyt lieveilmiöihin juhlissa.

Oma juhannusilta meni lasten kanssa hiekkalinnoja rakennellessa rantaviivan tuntumaan hyviä juomia ja pientä suolaista maistellessa. Juhlat toki olisi toki jatkuneet pitkään yöhön, jolloin paukutellaan raketteja sekä uidaan sankoin joukoin meressä. Jokunen raketti ja runsaasti palavia kokkoja pimeässä illanhämyssä ehdittiin nähdä.

Lopussa muutama kuva juhlista ja video espanjalaisesta juhannuksesta sekä lopussa aiheeseen sopiva vanha espanjalainen hittibiisi. Vamos a la playa.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del SolJuhannuskokkoja rakennetaan kuormalavoista sekä erilaisista puumateriaaleista. Ihmisiä valmistautumassa juhlan alkuun.

Puutavaraa ajetaan autoilla pitkin päivää.


Jokainen kantaa kortensa kokkoon. 

Rannoilla on todella paljon porukkaa juhlimassa juhannusta. 

Espanjalaisena juhannusriittinä hypitään palaneiden kokkojen yli.

Oma juhannus meni urakkatöiden merkeissä. Tässä valmistumassa Castillo Santa Barbara.

 http://www.camiro.es/
http://www.camiro.es/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti