lauantai 3. kesäkuuta 2017

Koti purrella Espanjassa.

Yksi hieno vaihtoehto asustella täällä eteläisessä Espanjassa on asuminen omassa veneessä, kuten eräs tuttavapariskuntamme asuu. Koska keli on pääsääntöisesti aina kohtuullisen hyvä, on tämä myös hyvä asumismuoto. Satamat ovat hyvin varusteltuja kaikkine hienouksineen, niin sinulta ei puutu mitään. Toki vene, jossa asut vaikuttaa huomattavasti asumismukavuuteen. Tuttavilla reilumman kokoinen purjevene asuntona, joka sopii ympärivuotiseen asumiseen enemmän kuin hyvin.

Veneessä asumisessa on se mukavuus, että jos rupeaa kaupungin kadut kyllästyttämään, niin nostaa ankkurin ylös ja vaihtaa vain satamaa, maisema muuttuu kummasti. Lisäksi välillä pääsee käymään mukavasti veneellä tarpeen tullen reissussa. Täältä pääset kätevästi veneilemään ympäri Välimerta, nähden mitä upeimpia seutuja.

Asumien veneessä ei ole lainkaan tavatonta, vaan usealla muullakin on täällä elämämuotona koti purrella. Esimerkiksi Torreviejan satamassa on useita upeita veneitä, jotka tulleet ympäri maailmaa tähän satamaan ja toimivat samalla ymprivuotisena kotina. Minulla myös yksi asiakas, jolla ajatuksena myydä asunto ja haavena ostaa isompi vene ympärivuotiseksi asunnoksi.

Edullista ei tunnu tämäkään asumismuoto olevan. Satamamaksut ovat hyvinkin korkeita, vaikka kyseessä olisi pitempiaikainen sopimus. Tuttavillakin satamamaksu on yli 500€ kuukaudessa ja tämä summa ilmeisesti hyvinkin edullinen. Maksu määräytyy ilmeisesti veneen koon mukaan, kuuluuko sataman klubiin sekä kuinka pitkäaikaisesti satamassa asustelee. Satamamaksulla vuokraa siis jo kohtuullisen laadukkaan asunnon. Nämä asiat kannattaa tarkastaa aina satamasta.

Satama-alue Torreviejassa on kaunis. On mukava käydä morjastamassa tuttavia välillä veneellä ja juoda kupit kahvia katsellen samalla mitä upeimpia veneitä. Oli meillä hiljan järjestettynä yhden tuttavaperheen lapsen syntymäpäivätkin purrella. Mukava ja iloinen kokemus kaikille. Mainittakoon vielä, että kyseistä venestä on allekirjoittaneelle kuulemma optio ostella, kun nykyinen omistaja itse kyllästyy. Katsellaan, mitä se maailma tuo tullessaan.

Kuvat tuttuun tapaan suuremmiksi klikkaamalla. Lopussa upea video itse satamasta.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol

Torreviejan satamassa löytyy veneitä jokaiseen makuun.
Torreviejan Club Nauticon sisäänmeno. 

Torreviejan sataman clubin vaakuna. 

Satama on kohtuullisen iso. 

Kuvassa ruotsista tullut vene. 

Vanhempi kauniisti restauroitu vene. 

Miksei täälläkin päiviä viettäisi :)

Jos veneelle tarvetta, niin täältä niitä löytyy. 

Paikalla myös kilpapurjehdusveneitä.

Sataman portti. Satamat turvallisia ja vartioituja. 

Syntymäpäiväjuhliin menossa.

Vietimme veneellä myös yhdet syntymäiväjuhlat tuttavien lasten kanssa.

 http://www.camiro.es/
Satoja upeita asuntoja Espanjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti