keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Espanjalainen Sangria

Näin kesän kuumuuteen tarvitsee luonnollisesti joitain virvokkeita, joten tällä kertaa esittelyyn hyvin tyypillinen sekä suosittu juoma Espanjassa, joka on sangria. Sangria itsessään on saanut nimensä punaisesta väristään. Sangre eli veri.

Sangriaa myydään valmiina lähes kaikissa espanjalaisissa ruokakaupoissa, mutta itse valmistettuna tuoreista hedelmistä, se on luonnollisesti ehdottomasti parasta. Tämä herkullinen vitamiinikas juoma on myös erittäin edullinen valmistaa. Itse reseptejä tähän makoisaan kesäjuomaan olen nähnyt useammankin. Seuravassa hyvin klassinen resepti tähän herkulliseen hedelmäiseen juomaan.

Appelsiinimehua.

Pullollinen hyvää punaviiniä.

Sokeria maun mukaan.

Appelsiiniä paloiteltuna.

Persikkaa paloiteltuna.

Omenaa paloiteltuna.

Liköriä maun mukaan

Reilusti jäitä.

Tekeminen on enemmän kuin helppoa. Kaadat appelsiinimehun astiaan. Lisäät paloitellut tai viipaloidut hedelmät. Perään sokeria muutama lusikallinen sekä liköriä maun mukaan. Pullollinen hyvää viiniä perään. Sekoitellaan hyvin ja siten vain sekaan reilusti jäitä. Mikäli seisotat juomaa hetken, niin se on aromikkaampaa, mutta toki sopii juoda myös heti. Maustaa voit myös kanelilla tai jopa mintun lehdillä. Tarjoillaan kylmänä. 

On toki muitakin herkullisia reseptejä tälle juomalle, mutta tässä yksi hyvin tyypillinen ja klassinen resepti. Moni tekee juomaa sekoitettuna myös sprite limsaan tai gaseosaan, joka paikallista hapotettua vettä. Lisäksi on niin kutsuttu köyhän miehen sangria, johon tulee vain punaviiniä sekä cola limsaa tai vaihtoehtoisesti sprite tyyppista limsaa. Ohessa muutamia sangria reseptejä videoiden muodossa sekä latinomusiikkia, jota voit tunnelmoida, kun valmistat tätä herkullista kesäjuomaa.  

Hölökyn kölökyn - Salud!

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol
Unelmiesi asunnot Espanjasta http://www.camiro.es/


1 kommentti:

  1. Itse teen "köyhän naisen sangriaa". Punkkua, spritea, omenaa, limeä, appelsiinia. Limestä ja appelsiinista puristan myös mehua joukkoon. Nämä kannuun maustumaan ja joukkoon KANELITANKO. Toimii :)

    VastaaPoista