keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kirjoituksia Espanjasta - 100,000 sivulatausta! Muchas Gracias!

Voisiko sanoa, että on tässä kilistelyn paikka, sillä blogiin" Operaatio Varpaat mereen" tuli menneellä viikolla täyteen 100,000 sivulautausta! Se on aika huikea määrä lukijoita blogille, joka käsittelee Espanjassa asumista. Tästä kuuluu suurin kiitos teille rakkaat blogini lukijat. Jokainen, joka kirjoittaa mitä tahansa, tietää sen, että on mukavampi julkaista tekstejä, kun niille on lukijoita. Vielä kerran sydämellinen ja nöyrä kiitos teille kaikille blogini lukijoille. 

Aiheita on tullut ajan saatossa kirjoiteltua laidasta laitaan. Kuten joskus blogia aloittaessani lupasinkin, niin pyrin kirjoittelemaan Espanjasta mahdollisemman monesta aiheesta sekä aiheen takaa ja niinhän niitä tekstejä on takana jo pitkästi toista sataa eri aihepiirejä käsitellen. Sanottakoon, että ei täältä blogin aiheet kyllä heti lopu ja mitä pitempään täällä Espanjassa asuu, niin sen enemmän sitä asioita oppii ja niitä voi jakaa. Toinen vain on se aika, että niitä saa aikaiseksi muuttaa kirjoituksien muotoon..

Pahoittelen, jos joissain teksteissäni on ollut jokunen pilkku- tai kirjoitusvirhe, mutta joskus niitäkin teksteihin väkisin eksyy. Jotkut lukijat tuntuvat olevan kovinkin tarkkoja tämän osalta ja tarttuvat heti teksteihini, jos niistä pienikin virhe löytyy. Ymmärtäisin paremmin nämä pilkkujen viilamiset, jos tämä bloggaaminen olisi palkkatyöni. Lo siento mucho.

Väärän tiedon levittämisestä on tullut myös muutama "reklamaatio", tosin niitä ei ole pystytty vielä sen paremmin erittelemään, mutta pahoitteluni myös tämän osalta, jos näin on tapahtunut. Olisi näin allekirjoittaneena mukava itse tietää mitä se "väärä" tieto on ollut?  Sitten vielä se blogini suurin mörkö, joka monelle lukijakriitikolle on ollut ylipääsemätön ongelma. Tämä kauheus on yrityksemme linkki blogissa. Tämä on piilomainontaa kuulemma :) Voin kertoa, että jos sivuklikkauksia kalastaa, niin todettakoon heille, että helpommalla ja halvemmalla pääsee noin 25 euron virallisella yrityksen mainoksella.

Veikeä se on maailma. Pitäisi kuvata, googlettaa, matkustaa, kirjoittaa, neuvoa, tarkastaa asioita, selvittää ja niin edelleen ja oman yrityksen linkki ei saisi olla omassa blogissa? Voi kun tietäisitte vielä, moneenko yksityisviestiin olen antanut apua ties missä asioissa. Muutaman kerran olen noutanut myös eksyneen porukan ja auttanut majapaikassa. Mikäli isompi osa palautteesta ei olisi kannustavaa ja en tykkäisi tästä kirjoittamis harrastuksesta, niin tämä saisi jo riittää kyllä osaltani. Terve kritiikki on ilman muuta aina tervetullutta, mutta, niin...huoh.

Meitä on todellakin moneen junaan ja osa jää asemalle. Mitä nöyrimmin pyydän, että te, joilla ei ole mitään hyvää tai rakentavaa sanottavaa, muuta kuin tutkia kirjoitukseni kirjoitusvirheet, niin Hasta Nunca. Ei tätä ole pakko lukea. Tekstejä on maailma täynnä. Miksi lukea asioita mitkä niin ahdistaa? Välillä tuntuu, että suomalaiset ovat ainoa kansa, joka väittelee jopa siitä, että paistaako Espanjassa aurinko vai ei ja kuinka paljon. Tähänkin olen törmännyt. Lisäksi tekstini pitäisi kaiketi tarkastaa, että olisi ammattitaitoista journalismia :D

Todettakoon, että yleisesti blogien pito on hyvin pitkälle omien näkemysten sekä kokemusten jakamista sekä hyvin paljon myös itselle kirjoittamista, ei siis todellakaan mitään tieteellistä kirjoittamista, jos olisi, niin kuka niitä lukisi?  Yliopistoilla harrastin enempi sitä. Toki olen pyrkinyt pitämään tämän blogin mahdollisimman informatiivisenä blogina jakaen sekä tietoa, että mukavia kokemuksia Espanjasta matkan varrelta.

Toinen iloisempi asia, joka on myös enemmän kuin juhlinnan paikka on se, että blogin ympärille on rakentunut Facebook keskustelu ryhmä, joka on kasvanut kasvamistaan. Tällä hetkellä ryhmässä on jo pitkästi yli 1700 jäsentä keskustelemassa kanssamme aiheen parissa. Sydämellisesti tervetuloa myös sinä, joka et ryhmään vielä kuulu. Siellä voit jakaa omaa tietämystäsi Espanjasta tai vastaavasti voit saada tietoa ryhmästämme itsellesi. Operaatio Varpaat mereen FB ryhmän löydät täältä. Lisäksi aiheen ympärille on avattu eestiläinen Espanjasta keskusteleva ryhmä, jonka löydät täältä. Muista vinkata myös kaverillesi ryhmistä.

Siispä vain nokka kohti uusia seikkailuja täällä Espanjassa. Palautetta sekä blogin aihe vinkkejä otan mielelläni edelleen vastaan ja kirjoittelen lisää juttuja ajan sallimissa puitteissa elosta täältä auringon alta. Arkea se on elämä täälläkin, mutta vain erilaisissa maisemissa.


Ohessa suosituimpia kirjoituksia matkan varrelta.

Miljonäärielämää Espanjassa ilman miljoonia
http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2016/01/miljonaarin-elamaa-espanjassa-ilman.html

Luottotiedottoman elämää Espanjassa http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2016/03/luottotiedottoman-elamaa-espanjassa.html

Paljonko rahaa tarvitsee asumiseen Espanjassa part III 
http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2016/02/paljonko-rahaa-tarvitsee-asumiseen.html

Paljonko rahaa tarvitsee asumiseen Espanjassa?
http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2015/07/paljonko-rahaa-tarvitsee-asumiseen.html

Espanja ja alkoholi
http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2015/06/espanja-ja-alkoholi.html

Miksi muuttaa eteläiselle Costa Blancalle
http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/2015/06/miksi-muuttaa-torreviejaan-tai-orihuela.html

Muutamia palautteena tulleita blogiaiheita, joista osasta olenkin jo kirjoitellut ja ajan sallimissa puitteissa bloggaillaan lisää:

Koulunkäynnistä on kyselty kovasti lisää informaatiota ja kuulumisia. ( Laitan kuulumisia) 

Lääkkeet , terveydenhuolto sekä apteekkipalvelut Espanjassa. ( Katsellaanpa tätäkin jatkossa lisää) 

Asuntokaupoista Espanjassa. (kulut, hintoja, itse kaupan prosessi jne..)

Auton vuokraus sekä osto. ( Auton katsastuksesta kirjoittelinkin, mutta lisää aiheesta..)

Vakuutukset. ( Kirjoittelen, mutta vaatii taas aika laajan perehtymisen.)

Jätteet ja kierrätys. ( Mielenkiintoinen aihe ja vaatii jälleen perehtymistä) 

Internet. ( Tästä onkin jo postauksia, mutta kaivataan lisää)

Harrastus mahdollisuudet kuten punttisalit ym sisäurheilupaikat. 

Hyviä ravintoloita alueelta. ( Tarkoittaen kaiketi omaa asemapaikkaani) 

Erityisruokavalioista. ( Keliakia ym..) 

Reseptejä ynnä muuta kokkausta. ( Espanjalainen keittiö, nam) 

Alue tietämystä. ( Näistä uusia tutustumisvinkkejä alueeseen) 

Patikka ja pyöräilyreittejä. ( Olenkin näistä jo postaillut, mutta näitä kyllä täällä meillä riittää)

Muita omia kokemuksia, matkakertomuksia ja niin edelleen...

Alla pieni kuvakollaasi matkanvarrelta Espanjasta, sekä muutama video. Tuttuun tapaan kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

PS: Pilkun viilajaille ja muille turhasta jankkaajille on tämä kanava aivan väärä. Kaikille muille sydämellisesti tervetuloa kanssani matkaamaan uusiin seikkailuihin Espanjassa. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos de Sol 


100,000 sivulatausta blogissa! Muy bien!Ohessa kuvakaappaus yhden päivän lukijamääristä.

Yksi todella kaunis video Orihuelan kaupungista. Tämän kaupungin rannat sijaitsevat tässä aivan vierellä. Näistä maisemista mukava kirjoitella uusia tekstejä.
Maastopyöräilystä on tullutkin muutama postaus tullut kirjoiteltua. 

Yksi kauniisti koristeltu talon aita. Asunnoista myöhemmin lisää. 

Pinzoja espanjalainen keittiö on erittäin hyvä

Reissuista täältä Espanjasta olenkin kirjoitellut ja jatkossa tulossa monenlaisia matkakeromuksia sekä vinkkejä reissailuun. Telttailusta Espanjasta olenkin kirjoitellut, mutta jatkossa aiheesta lisää..

Tästä vuoren harjanteesta noin 50 metrin pudotus. Tämä kuva yhden vuorilinnan päältä. Todella vaarallinen paikka. Näistä löydöistä lisää jatkossa...

Naapuri kutsui syömään paellaa. Oli ensikerta kuin hän teki paellaa, mutta hyvää oli :) Nam. Espanjalaisesta keittiöstä myös lisää jatkossa.  

Kuva Suomesta mökin pellolta, Mukavaa, jos pääsen piipahtaan myös Suomessa jossain kohtaa.  
Tämä kuva yhdeltä lähirannaltamme. Ideana kirjoitella lisää lähellä sijaitsevista rannoista infoa. 

Yhden kauniin taloyhtiön allasalueelta. Asunnoista lisää juttua jatkossa sekä omasta työstäni täällä asuntojen parissa.

Rapujen metsästystä lähirannoilta. 

Tämä kaunis puisto La Matalla Torreviejassa. Jossain kohtaa kirjoittelen enempi lisää alueista.

Fakiiri Torreviejan rannassa.  Päivittelen paikallisia tapahtumia lisää ajan sallimissa puitteissa. 

Playa Flamencalla tanssiesityksiä eri koulujen tanssiryhmistä. Lasten kouluelämästä jatkossa lisää tarinaa..

Alicanten lentökenttä, jonne mukava saapua.  Ajatuksena kirjoittaa ohjeet myös tänne..

Vieraita tutustumassa punaiseen laguuniin, joka uniikki koko maailmassa.  Tästä uniikista järvestä olenkin jo postaillut. 

Auton katsastus. Autoilusta Espanjassa myös jatkossa ajatus postailla lisää. Uutena ideana kirjoitella myös moottoripyöräilystä Espanjassa. 

Hyvin tyypillinen taloyhtiön allasalue. Asunnoista ja rakentamisesta ideana postailla jatkossa uusia kirjoituksia. 

Espanjalainen hautausmaa. Tästä aiheesta olenkin jo kirjoitellut, mutta aina mukava kertoa lisää..  

Näistä upeista nähtävyyksistä lisää jatkossa. 

Paikallisia pinzoja, joita teimme espanjalaisen kaverini kanssa. Monenlaista ruokabloggausta tulee jatkossa lisää. 
                                    Loppuun yksi mukava ja menevä Espanjalainen kappale.
2 kommenttia:

 1. Wau, aivan mahtava luku, onnea ja iloa! Ja niinpä, kyllä se tuo bloginpito saa väliin jotkut repimään pelihousunsa - minulla kylläkin on kai niin harmiton blogi (lähinnä korttiaskartelustani) eikä nykyään paljon kävijöitäkään, ei kai kiinnostava blogi.....mutta joidenkin blogien pitäjät ovat saaneet vaikka mitä kuraa päällensä,,,todella ikävää! Mutta jatka sinä samaan tyyliin, aina tarvitaan täsmätietoa .... Mekin melkein ostettiin eilen Black Friday -päivänä alennuksesta norskin lennot, mutta paikat oli ihan tukossa, ostamati jäi....
  Mutta tosiaan, ostamme kuitenkin matkan sinne teillepäin - Torreviejaa tullaan katsomaan, olisiko siitä eläkeläispaikaksi - talvella olisi muutaman kuukauden siellä - ilmastoahan on kehuttu tällaiselle astmaattiselle hyväksi, joten se on valikoitunut mahdolliseksi paikaksi...

  Osaatko suositella jotain hotellia TV:sta - koska nyt tullaan vain viikoksi....ei kannattane huoneistoa vuokrata tuoksi ajaksi....?

  Iloa, valoa ja aurinkoa elämäänne edelleen! Ja ps. kiitos juurikin keliakiavinkeistä - ruoasta siellä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustavasta kommentistasi. Olen jutellut useamman ihmisen kanssa tästä alueen ilmastosta ja ovat sanoneet, että se on oikeasti auttanut. Hyviä hotelleja toki löytyy. Susittelisin itse ehkä enempi tuota Orihuela Costan puolta. Siellä esimerkiksi La Zenialla laatuhotelli http://www.servigroup.com/en/hotels-in-orihuela-costa/servigroup-la-zenia-hotel/ tämä hotelli kauniiden rantojen läheisyydessä. Nämä toki kaikki makukysymyksiä, muuta oma suosikkini on eteläinen alue Torreviejaa tai Orihuela Costa.

  VastaaPoista