torstai 17. marraskuuta 2016

Espanjalaista musiikkia perheen pienimmille.

Tämä kirjoitus vinkkinä lukijalta. Yksi oikein mukava tapa harjoitella itse espanjaa tai auttaa lapsia ymmärtämään kieltä on lastenlaulut, joita on onneksemme internet täynnä. Espanjassa on valtava määrä kauniita lastenlauluja kuten muissakin maissa, joista ajattelin tuoda muutamia niistä esiin tässä kirjoituksessa. Espanjalaiset ovat enemmän kuin musiikin ystäviä ja se näkyy kaikkialla. Ei juhlaa tai tapahtumaa ilman raikuvaa musiikkia.

Musiikki on kaikkialla maailmassa hyvin tärkeä sekä yhdistävä tekijä yli kielimuurien. Lisäksi musiikin avulla oppii vierasta kulttuuria kielen lisäksi enemmän kuin hyvin. Kiva tapa on lasten kanssa yhdessä harjoitella ja suomennella kappaleiden tekstejä oppien kieltä itse. Samalla tulee perheelle mukavaa yhteistä puuhaa.

Youtubesta löydät valtavan määrän kauniita kappaleita lapsille hakusanoilla "Cantos para ninos", joista voitte perheenä valita omat suosikit näiden satojen ja tuhansien kivojen kappaleiden joukosta. Näin joulun lähestyessä löydät lisäksi kivoja joululauluja lapsille laittamalla hakusanoiksi esimerkiksi "Canciones para ninos navidad"  Toki muitakin hyviä hakusanoja on, mutta noilla pääset jo mukavasti alkuun löytäen kivoja kappaleita lapsille.

Iloisia hetkiä mukavien kappaleiden parissa toivotteleepi " Operaatio Varpaat mereen" bloggari. Muistakaa antaa lisää juttuvinkkejä, mistä olette halukkaita lukemaan, niin yritän postailla aiheesta kuin aiheesta ajan sallimissa puitteissa. Blogin ylläpito on huomattavasti mukavampaa, kun saa palautetta ja toiveita lukijoilta.

Viimeisenä videona yhden espanjalais-brittiläis-saksalaisen 6-vuotiaan rakkain kappale. Hän oli meillä juuri leikkimässä. Kysyessäni häneltä parasta kappaletta, niin se tuli kuin apteekin hyllyltä ja on videolistan viimeinen esitys. Hänellä vähän hienostuneempi maku :) Seuraavat kappaleet aivan perheen pienimmille.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol 2 kommenttia:

  1. Hauska idea tämä, olen joitain lastenlauluja jo kuunnellut ja lastenkirja on myös opiskelun alla (että saisi sen ensimmäisen espanjankielisen kirjan luettua!)
    Löysin sattumoisin mielenkiintoisen blogisi, terveisiä täältä Barcelonasta! :D

    VastaaPoista
  2. Terveisiä myös sinne Barcelonaan! :)

    VastaaPoista