perjantai 11. marraskuuta 2016

Internetsivujen tekoa Espanjassa.

Tulee kirjoiteltua monista eri aiheista täältä Espanjasta ja kovasti on kyselty myös tästä omasta työstäni täällä, joten kirjoitellaampa seuraavaksi siitä teemasta muutama postaus, josta ensimmäinen tässä. Ajan saatossa laitan tulemaan Espanjalaisen yrittäjän arjesta lisää ajan sallimissa puitteissa. 

Taannoin etsimme internetsivujen tekijää yrityksellemme, koska internetsivumme tarvitsivat uudistusta. Lähettelimme tarjouspyyntöjä useampaan paikkaan Espanjaan sekä useita myös Suomeen. Ideana oli kohtalaisen iso työ, koska uudistimme käytännössä sivuiltamme kaiken. Oma haasteensa sekin, että sivuille rakennettiin laaja skaala eri kieliä. Ajatuksena oli myös rakentaa sivujen käyttäjäystävällisyys sekä asiakkaille, että henkilökunnallemme mahdollisimman helpoksi lähestyä, sekä käyttää.

Kun saimme tarjoukset kaikilta toimistoilta oli valinnan paikka. Yksi valinnan tekijä oli luonnollisesti hinta, mutta enemmän keskityimme laatuun sekä yrityksien referensseihin, eli siihen mitä he olivat aikaisemmin tehneet. Hinnasta todettakoon, että espanjalainen toimisto on huomattavasti edullisempi, kuin suomalainen. Lopullinen valintamme oli espanjalainen toimisto verrataessamme hinta- sekä laatusuhdetta. Tosin tämä ei ollut suinkaan halvin vaihtoehto.

Tapasimme kyseisen toimiston edustajan ja teimme hänen esittelemiensä asioiden pohjalta päätöksen. Toimisto aloitti suunittelun ja istuimme monta kokousta kunnes löysimme juuri sen tyylin ja mallin mitä haimme. En voi kun todeta, että uskomattoman ammattitaitoinen sekä palvelualtis tämä espanjalainen toimisto.

Saimme sähköpostilla useita eri vedoksia ennen lopullisia päätöksiä ja oli ilo olla suunittelussa alusta loppuun mukana. Ei ihme, että he tekevät paljon kansainvälisesti töitä, kuten Saksasaan, Sveitsiin sekä ympäri muualle maailmaan. Työkielenä meillä oli pääasiassa englanti. Suunittelutoimiston kotisivut löydät http://www.creativos.be/en/  Mikäli olet heihin yhtedessä, niin kerro yrityksestämme terveisiä.

Sivujen tekemiseen käytetty aika varmasti kuvastaa, kuinka suuresta projektista oli kysymys. Kokonaisuudessaan rakentamiseen meni aikaa noin neljä kuukautta alkusuunittelusta julkaisuun. Itse sivut toteutettiin koodaamalla alusta loppuun räätälöidysti yrityksellemme. Haimme alusta pitäen parasta mahdollista laatua sivuillemme ja sen myös saimme. Lopputulokseen sekä sivujen tekiöihin olemme enemmän kuin tyytyväisiä.

Uudistetut sivumme löydät http://www.camiro.es/  bienvenidos! Tervetuloa tutustumaan! Mukava saada palautteena risuja sekä ruusuja, koska vain palautteen avulla voit kehittää yritystäsi aina vain paremmaksi ja asiakasystävällisemmäksi. Kiitos vielä myös kaikille, ketkä antoivat palautetta matkan aikana. Otimme ne kaikki huomioon sivuja luodassamme.

Sellainen vielä vinkkinä, että mikäli toteutat omat sivusi Espanjassa tai muualla ulkomailla, niin varaudu, että varmasti tulee väärinymmärryksiä jo ihan kielen vuoksi. Kokemuksesta voin sanoa, että niitä tulee vaikka molemmat ovat natiivejakin puhujia, koska internetin ihmeellinen maailma vain on todellakin oma maailmansa.

Lopussa yksi kaunis löytämäni video tästä kotinurkilta Orihuelasta. Arki on täällä ihan samanlaista aherrusta töissä kuten Suomessakin, mutta vain erilaisissa maisemissa.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.

Saludos del Sol


Yksi viimeisiä vedoksia, ennen kuin hyväksyimme sivujemme ulkoasun lopulliseen muotoon. 


Uudistimme samalla myös yrityksemme logon.  Alapuolinen teksti tarkoittaa "luottamus", joka enemmän kuin tärkeää täällä. Kuvassa Daniel, joka hoitaa koodamisen heidän toimistossaan. 

Kuvataululla eri suunitelmia sivukokoonpanoista. 

Suunitteluun käytimme paljon aikaa. Kuva yksi heidän mainoskuvistaan. Toimistolla myös erinomainen kuvapankki. Heillä ammativalokuvaaja.  

Kuvassa kakkossivun viimeinen vedos ennen lopullista hyväksymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti