sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Espanjalaisia joululauluja

Näin joulun kynnyksella ja ensimmäisenä adventtisunnuntaina ajattelin esitellä blogin muodossa joululauluja täältä Espanjasta. Joulua juhlitaan täällä samoin, kuten Suomessakin ja se näkyy aivan kaikkialla. Kaupat sekä mainokset suorastaan pursuavat joulunaiheista teemaa. On pukkia, koristetta tonttua sekä kaikkea muuta, mitä jouluun nyt voit ajatella. Joulu on Espanjassa iloinen ja värikäs juhla. Monissa paikoissa on lisäksi monenlaista joulunajan tapahtumaa.

Monesti minulta on kysytty, että miltä tuntuu viettää Joulua Espanjassa? Lyhyesti vastattuna en osaa sanoa muuta kuin sen, että Joulu on juuri sellainen juhla millaisen siitä itse teet. Voit leipoa pipareita, torttuja, koristella joulukoristeilla, syödä herkullisia joululaatikoita, kuunnella joululauluja ja niin edelleen. Asuit sitten missä maailmankolkassa tahansa, voit tehdä joulustasi hyvinkin perinteisen suomalaisen joulun tai miksata sitä paikallisella teemalla. Itse ainakin viihdyn erinomaisesti myös joulunajan Espanjassa.

Myös pohjoismaalaisia jouluaiheisia tapahtumia järjestetään täällä Torreviejassa, kuten tänään. Kirkkoaukiolle on tuotu todella iso 12 metrinen joulukuusi Ruotsista ja siihen sytytetään tänäiltana juhlallisin menoin jouluvalot, joissa yli 6000 led valoa. Tarjolla on pikkupurtavaa, sekä glögiä. Tämä tapahtuma kerää pohjoismaalaisia sankoin joukoin kirkkoaukiolle. Lisäksi pääset illalla kuuntelemaan kauneimpia joululauluja kaupungin kirkolle, mikäli täälläpäin olet.

Siispä pidemmittä puheitta haluan esitellä teille  erittäin suosittuja joululauluja täältä Espanjasta, joita useamman tunnin videokoosteina alla. Ensimmäinen kappale tyttären suosikki, jota lauletaan paljon koululla. Hyvää joulun ajan odotusta kaikille lukijoilleni tasapuolisesti. Toivottelee Operaatio Varpaat mereen bloggari. 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 
 


Tämä kuva viimevuodelta Torreviejan kaupungin kirkon edustalta. Tänä vuonna samanlainen kuusi.

Kaupat pursuavat kaikkea jouluun liittyvää. On koristetta, juhlapaperia, valoja, tonttujen asuja...

Torreviejan kaupungin jouluvalot. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti