keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Espanjalainen loppiainen - El Día de los Reyes

Espanjassa joulua juhlitaan useampi viikko, mutta Espanjalainen loppiainen on itse joulunajan suurin juhla täällä Espanjassa. Päivä on nimeltään kuninkaiden päivä. Juhla alkaa 5. päivä ja se todella näkyy ja kuuluu kaikkialla. Juhlan suurimpana kohokohtana on itämaan kuninkaiden saapuminen näyttävästi mereltä tuomaan lahjoja lapsille. Rannikkokaupungeissa kuten meillä täällä Torreviejassa itämaan kuninkaat los Reyes Magos saapuivat näyttävästi Torreviejan satamaan upealla jahdilla.

Torreviejan satama oli taas kerran täysin täynnä juhlivaa kansaa, kuten muissakin paikallisissa juhlissa. Espanjalaiset ovat todella karnevaalikansaa. Sankka väkijoukko oli odottamassa näitä itämaan tietäjien tuloa. Tätä tärkeää hetkeä on odotettu pitkään ja hartaasti, koska tietäjät tuovat mukanaan lahjat lapsille. En ole varma kutsutaanko heitä virallisesti tietäjiksi vai kuninkaiksi, mutta molemia sanoja kuulin käytettävän.

Pienen odotuksen jälkeen näkyikin mereltä upea jahti, joka lipui hiljaa satamaan tuodessaan mukanaan nämä idän tietäjät. Ilmassa oli todella juhlan tuntua. Laivan saavuttua oli vastassa soittokunta tervehtimässä idän tietäjiä ja heidän upeaa saattokulkuettaan. Tietäjät todellakin saapuivat kuin kuninkaalliset kirjaimellisesti.

Rantautumisen jälkeen itämaan tietäjät sekä heidän saattajansa muodostivat upeaan kulkueen. Kulkue lähti satamasta matkaan karnevaalitunnelmin. Oli pukuloistoa, tanssia, tulitaiteilijoita ja mitä ihmeellisimpiä asioita kulkueessa luonnollisesti espanjalaiseen tyyliin musiikin saattelemana. Kulkue eteni hiljalleen jakaen valtavia määriä karkkia kaikille kulkuetta seuraaville. Kyllä oli lapsilla mukavaa, kun karkkeja satoi taivaalta ja mitä ihmeellisemmät satuhahmot jakoivat niitä lapsille.

Tämä tunnelma on taas niitä joita vaikea sanoin kuvata, joten toivottavasti pääset lukijana joskus itse kokemaan ja näkemään nämä upeat tapahtumat. Ehkäpä jo ensi jouluna. Alla kuvasarja tapahtumasta sekä yksi suosituimpia joululauluja täältä Espanjasta nimeltä Los peces en el rio, joka espanjalainen kansanmelodia. Nimi tarkoittaa kalat joessa.

Huomenna palaammekin taas joulun ja uuden vuoden juhlinnan jälkeen täällä Espanjassa normaaliin arkeen, eli bloggaaja töihin ja lapset kouluun. Upea oli kokea nämä kaikki tapahtumat täällä Espanjassa. Uusi vuosi ja uudet kujeet. Kertomista tulee olemaan varmasti paljon lisää täältä Espanjasta.

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Hyvää alkavaa uutta vuotta Suomi! Ehkä sinäkin lukijani vietät seuraavan täällä Espanjassa. Et varmasti kadu! Klikkaamalla kuvat suuremmiksi. Pahoittelen kuvien laatua, mutta hämärässä kuvaaminen luo omat haasteensa.


Saludos de Sol!Itämaan tietät saapuivat upealla jahdilla Torreviejan satamaan.
Karnevaalikulkueen valmisteluja sataman vierellä.
Karnevaalinukkeja kulkueesta.

Idän kuninkaiden yksi kulkuneuvo ennen itse karnevaalia. Alustana auton runko, johon kiinnitetty karnevaaliin sopivat rekvisiitat.
Karnevaalin valmistelua. 

Karnevaaliin osallistuvia tanssijoita.

Itämaan tietäjät laivan kannella.

Kuninkaat tervehtivät odottajia laivan kannelta.

Ihmisiä oli sankoin joukoin.

Kuninkaat astuvat laivasta yleisön joukkoon. 

Tervehdys puheita, jonka jälkeen alkoi itse karnevaali.

Tanssijoita kulkueesta.

Mitä ihmeellisimpiä kulkuneuvoja karnevaalissa.

Musiikki on aina voimallisesti edustettuna. Auton peräkärryssä isot kaiuttimet jotka saavat sähkönsä agrigaatista.

Pyrstötähti.

Kulkueen tanssijoita.

Kuninkaat karnevaalissa. Laatikot ympärillä täynnä karkkia.

Yksi päätähdistä.

Tulitaiteilijoita.

Mitä kauneimpia pukuja kulkueessa.

Tämä oli upea. Keijuja pallojen sisällä.

Kaupunki oli varustautunut hienosti lakaisuautoilla kulkueen jälkeen siivoilemaan karkkipapereita.

Torreviejan satamasta.

Torreviejan kaupungin jouluvalot.

Torreviejan satama auringon laskettua.

Karkkisaaliimme idän tietäjiltä.

Soittokunta odottamassa laivaa.

Torreviejan satamasta. Itse tapahtuma noin sata metriä edempänä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti