torstai 14. tammikuuta 2016

Kaasu Espanjassa kotiin toimitettuna.

Täällä Espanjassa sinulla on usein käytössäsi kaasulämmitin, keskuslämmitys, valaisin, grilli, liesi tai muu vastaava asia johonka tarvitset kaasua. Kaasu on hyvin tyypillinen energiamuoto Espanjassa. Näin ollen on hyvä tietää tästäkin aiheesta blogillisen verran asiaa, koska edes täällä kaikki paikalliset eivät tiedä, että voit tilata sitä edullisesti suoraan kotiisi.

Kaasu on erittäin halpaa Espanjassa. Yhdentoista kilon pullo maksaa noin 12 euroa. Kaasua on kahta lajia. Propano, joka lämmityskaasu ja butano joka tarkoitettu keittokaasuksi. Kaasua myyvät käytännössä kaikki huoltoasemat, joista sitä voit tarpeen tullen käydä ostamassa. Viet tyhjän vaihtopullon paikalliselle asemalle, käyt maksamassa kassalle ja saat täyden pullon mukaasi.

Mikäli taasen haluat päästä asiassa helpommalla, kannattaa kaasu tilata ilman muuta suoraan kotiin toimitettuna. Täällä Torreviejan ja Orihuela Costan alueella kotiin toimitus toimii erittäin hyvin. Tosin tämä vaatii muutaman sanan espanjankielen osaamista. Muutamalla sanalla pärjäät jo vallan mainiosti, jotka tuossa alempana. Kerran kun olet tilannut, niin seuraava kerta sujuu jo kuin tanssi.

Seuraavassa ohjeet kaasun kotiin tilaamiseen. Oheet ovat tänne meidän alueelle, mutta uskoisin, että pienellä sovelttamisella toimii laajemminkin Espanjassa.

Soitat numeroon 96 571 0937 joka kaasulaitoksen numero.  Kerrot puhelimessa montako pulloa kaasua tarvitset sekä mitä kaasua, eli butaania vai propaania. Muista mainita että pieni pullo, joka tarkoittaa nimen omaan 11 kilon pulloa. Toimituspäivät alueella ovat maanantai, keskivikko sekä perjantai. Mikäli tilaat pullon tai pullot aamulla on toimitus ennen klo 15:00 kotiovelle toimitettuna. Muista myös varata käteistä suurin piirtein tasarahana kotiin kun toimitus tulee, niin kuski pääsee huomattavasti helpommalla ja hän ei pahaa varmasti tykkää vaikka heität pienen tipin hyvästä palvelusta.

piso= asunto
pequeño= pieni
bombona= kaasupullo
dirección = osoite
pedir = tilata


Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 


Saludos de Sol!


Palvelu on todella hyvää ja toimii juuri niin kuin pitää.
Itse tilaan aina reilummin kerralla, kun on kaasukeskuslämmitys.

Kaasua voit tilata juuri niin paljon kuin haluat. Sitä riittää.

Tyhjät pullot kyytiin ja täydet asiakkaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti