maanantai 7. joulukuuta 2015

Pyöräilyreittejä Osa II - pitkin Välimeren rantaa

Näin Itsenäisyyspäivän kunniaksi laitellaan pieni kirjoitus ulkoilureiteistä täältä Torreviejan ja Orihuela Costan maisemista. Yhden reitin jo julkaisinkin ennen tätä kirjoitusta, joka löytyy täältä, jossa kiersin Laguna de la Rosan. Keli ulkoiluun oli jälleen aivan mahtava, vaikka elellään jo joulukuun alkua. Tämä alue on todellakin liikkuvan ihmisen unelma.

Tämän rantareitin voit aloittaa alueelta miltei mistä vain, koska meren rantaa ja reittejä kyllä riittää. Tällä kertaa lähdin matkaan Punta Priman rannoilta suuntana La Zenian rannat. Alempana kuvakooste reitistä. Reitin voit mennä pyörällä tai jalan. Vaikeustaso on kohtuullisen helppo ja kilometrejä saat mittariin juuri niin paljon kuin haluat, tai sitten vain noin 15 km pyrähdyksen. Ranta kun ei lopu heti kesken.

Simppelit ajo-ohjeet ovat seuraavat. Mene merenrantaan miltei mistä kohtaa tahansa ja ei muuta kuin rantaa pitkin etenemään. Et yksinkertaisesti voi eksyä. Vastaan tulee mitä upeimpia paikkoja merenrantaa ajellessasi. Mikäli väsymys painaa ja haluat palata, niin samoja jälkiä takaisin tai vastaavasti voit nousta noin kilometrin merestä poispäin, niin saavut väkisin tien E-332 varrelle, josta suora kevyen liikenteen reitti vaikka Torreviejaan asti.

Yksi hyvä paikka kääntyä takaisin on esimerkiksi La Zenian rannat. Tältä kohtaa sisämaahan poiketessasi tulet kevyen liikenteen sillalle, josta voit kipaista päätien yli ja palata takaisin. Se täällä on sitten surkea juttu, että kevyenliikenteen ylitys tai alituspaikkoja ei ole kuin muutamia, joista pääsee ylittämään tuon päätien. Tämä tärkeä asia ottaa huomioon tänne tullessa. Se vaikuttaa liikkumiseesi suunnattomasti. Tästä aiheesta teen pienen kirjoituksen jatkossa lisää.

Kuvasarja alempana on vähän niin kuin vastakarvaan reitti ajettuna, eli kuvasarjan lähtö karkeasti tuolta La Zenialta kohti Punta Primaa. Muista olla varovainen. Reitillä monilla paikoin putoamisen vaara. Älä mene liian lähelle kalliojyrkänteitä ja ole varovainen reitin kapeilla kohdin. Horjahtaessa putoat useita metrejä kallioikkoon. Muuten reitti helpohko ja täysin turvallinen, jos otat tämän huomioon.


Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Saludos de Sol


Merenrannat ovat upeita ulkoilla.
Tässä pyörätie kohti Torreviejaa. Pyörätie kulkee E-332 vierellä.

Kevyen liikenteen silta La Zenialla. Näkymä pohjoiseen.

Näitä ylityspaikkoja on todella harvassa.

Matkan varrelta. Tästä reittiä pitkin kohti Punta Primaa.

Matkan varrella La Zenian hotelli.

Tämän reitin varrella näet useita uimarantoja. Talvella hiljaista.

Matka jatkuu...Kaukana siintää Torrevieja.

Matkalla voit törmätä espanjalaisiin tonttuihin näin joulun alla.

Osa reitistä kapaea ja pudotusta mereen useita metrejä. Muista olla varovainen.

Muutamassa kohdassa joudut nousemaan vähän portaita.

Kiva kapea kohta matkan varrella.

Pudotusta polulta mereen noin 3 metriä.

Mahtavat reitit.

Kiva kapea kohta matkan varrelta.

Tästä kuin jatkat suoraan kohti taloja, pääset kapealle reitille rantaan.

La Zenian hotelli hyvä kiintopiste.

Osa reitistä merkitty erittäin hyvin.

Alueen kartta, jossa näkyy, että reitti on todella mahdollisuuksiin nähden lyhyt.

Keula kohti punta Primaa.

Noin 22 astetta lämmintä ja nämä maisemat.
Muista varoa kallioita, ettet mene liian reunoille.

Kuva Playa Flamencan ja Punta Priman väliltä. Katse Punta Primalle päin.

Aurinkokello matkan varrella Playa Flamencalla.

Palmut vihertää.

Pikku breikki Playa Flamencalla.

Kaukana siintää Torreviejan kaupunki.

Playa Flamencalta.

Tässä viihtyy ihmettelemässä vähän pitempäänkin.

Playa Flmencalla ulkoilijoita riittää.

Tästä alkaa kapea rantareitti kohti La Zenian rantoja.

Mikäli menet pyörällä ole varovainen.

Upeita reittejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti