maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulua odotellessa Espanjan lämmössä

Joulun odotus on täällä Espanjassa miltei samanlainen kuin siellä kotimaassakin, tosin sillä erotuksella, että täällä on mukavan lämmintä ja aurinkoista. Päivälämpötilat pyörivät siellä 20 asteen paremmalla puolella ja lumitöitä ei tarvitse tehdä. Muuten kyllä kiirettä piisannut.

Joulun odotus näkyy niin kaduilla, televisiossa, kaupoissa kuin kouluissakin. Lapset saivatkin ihka ensimmäiset espanjalaiset todistuksensa koulusta.  Mainittakoon, että todella mukavasti on koulu sujunut tämän ensimmäisen syyslukukauden Espanjassa opiskellessa. Lapset oppineet mukavasti espanjaa ja saaneet paljon uusia ystäviä. On ollut tapahtumaa ja syntymäpäivää jos jonkin laista. Näistä espanjalaisista tapahtumista ja juhlista kirjoittelenkin myöhemmin lisää.

Sinänsä hauska, että täällä on joulukuusia vähän kaikkialla. Tosin joulukuuset luonnollisesti muovisia, mutta kuitenkin, niitä näkyy runsaasti. Koulu on myös taas kivasti aiheeseen koristeltu ja koulussa soi jouluinen musiikki joka päivä. Koulussa on tonttua, kuusta ja muuuta koristetta. Espanjalaisten juhlissa ja juhlan odotuksessa on hauska piirre, että se todella kuuluu ja näkyy. Myös itse juhlaan järjestely aloitetaan jo hyvissä ajoin eri juhlilla ja aiheeseen liittyvillä tapahtumilla.

Täällä on myös paljon keräyksiä heikompiosaisille joulun merkeissä. Näihin osallistuvat niin koulut kuin kaupatkin ja muuta keräystoimintaa on paljon. Voit lahjoittaa ruokaa ja vaatteita eri keräyspisteissä. Meilläkin koulussa ja lähikaupassa oli keräyspisteet ruokaan ja vaatteisiin joihin oli ilo osallistua. Muista siis, jos vietät aikaa täällä Espanjassa, että annat omastasi, niin saavat kaikki muutkin kivan joulun. Espanjalaiset ovat hyvin avuliaita ja toisistaan huolehtivia ihmisiä. Ole siis sinäkin.

Tämä on uskomaton paikka nähdä kaikkinensa joulun aika. Näet ja koet täällä hyvin kansainvälisen joulunodotuksen, koska alueella asuu toistasataa eri kansallisuutta. Tästä hyvänä esimerkkinä tyttäreni syntymäpäivät. Meillä oli kylässä koulukaverit juhlimassa, niin ainakin 5 eri kansallisuutta lapsia oli juhlissa mukana. Mainittakoon näistä ainakin Saksa,Venäjä, Iso Britania, Espanja, Kiina ja Suomi. Kaikkia lapsia ei kerennyt edes haastatella, mutta kansainväliset synttärit oli. Saa näin vanhempana myös lisää kansainvälisiä tuttavia eri puolilta maailmaa.

Oma vuosi ja joulun odotukseni onkin ollut myös hyvinkin poikkeava perinteisestä suomalaisesta. Olen rakentanut laajaa yhteistyöverkostoa kansainvälisesti tänne Espanjaan jo yli kaksi vuotta. Reilun vuoden Suomesta käsin ja nyt täältä. Yhteistötä on todella laajasti kansainvälisesti, sekä paikallisesti ja viimeiset yhteistyösopimukset osuvat juuri joulun alle, joten kiirettä on piisannut. Kirjoitan tästä myöhemmin laajasti lisää jatkossa, mutta sen verran voin paljastaa, että mikäli etsit luotettavia toimioita Espanjasta eri elämänaloilta, niin kauttani niitä varmasti löydät.

Hyvää joulun odotusta sinne Suomeenkin. Postailen tässä vielä ennen joulua muutaman tekstin, niin näet pintaraapaisun espanjalaisesta joulusta ja joulunodotuksesta. Se tässä vielä mietityttää, että osaakohan se pukki tänne Espanjaan ja mitähän kieltä se mahdollisesti oikein puhuu ? ;)

Alla vielä meidän joulun odotuksestamme kuvasarja alempana sekä yksi suositumpia joululauluja täältä Espanjasta. Mikäli annat videon pyöriä, niin sieltä pitäisi tulla lisää Espanjassa suosittuja joululauluja.


Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. Lunta satanut Espanjassa :)

Lähirannan aurinkokello näyttää, että joulu on ovella.

Piparin leivontaa Espanjassa.

Myös piparkakkutalo on tekeillä.

Tonttu leipomassa.

Ei tarvitse juuri lumia puistella.

Tonttu koulun käytävältä.

Toinen samanlainen.

Tämä kuva myös koululta.

Tulihan se kuuusi hankittua tännekkin.

Tästä portista tyttären synttäreille. Tuli tehtyä ilmapalloilla jos jonkin laista.

Kuvassa kuusi juhlijaa ja näissä viisi eri kansallisuutta.
Suomikoulun joulujuhlasta.

Näillä voi askarrella jouluun kaikkea mukavaa.

Tytön mieluisin lahja oli meikkilaatikko. Tässä testaillaan.

Alue on hyvin kansainvälinen.

Koulun aulasta.

Opettajanhuoneen ovi. Kaikkeen on panostettu ja paljon.

Koulun oven edessä oleva joulukuusi.

Ruokakeräys koululla.

Koulun käytävältä. Tekstissä "Hyvää Joulua".

Oikea joulukuusi Torreviejan keskustassa.

Toisilta syntymäpäiviltä, jotka järjestettiin kuvan kaltaisessa lapsiparkissa. Hyvin suosittuja täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti