tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulun odotuksen alku Espanjassa.


Niin se joulu saapuu tänne eteläiseen Espanjaankin. Täällä joulua juhlitaan ja odotetaan kuten siellä pohjolassakin, mutta toki hitusen omalla tyylillä. Joulun odotus näkyy täällä kaikkialla, kuten siellä koto Suomessakin. Kaupat pursuavat aiheeseen liittyvää materiaalia, on jouluvaloa jos jonkinlaista. Joulu on myös täällä Espanjassa hyvin kaupallinen juhla kuten kaikkialla se maailmassa on.

Oma joulumme on sekoitus suomalaista ja espanjalaista joulua. Lapsilla on joulukalenterit ja on piirrelty jos jonkin laista joulujuttua. Pipareitakin on keretty leipomaan suomikoulun porukalla ja kaikkea muuta mukavaa joulun odotusta touhuiltu. Tuli ostettua oikein jouluvalotkin. Kuusta tosin ei taida tänävuonna olla, mutta miltei kaikki muu tarvittava löytyy täältä. Täytyy kuusi vain korvata komealla pihapalmulla.

Oikea joulukuusi ja iso sellainen löytyykin sitten Torreviejan kaupungin keskustasta, joka sai valonsa sunnuntaina hyvin juhlavin menoin. Tuli osallistuttua Torreviejan joulukadun avajaisiin ja siellä oli juhlakulkuetta jos jonkin moista. Oli tanssia, musiikkia satuhahmoja ja kaikkea siltä väliltä. Alla kuvasarja karnivaali tapahtumasta. Espanjalaiset ovat karnevaali sekä kulkue kansaa ja se todella näkyy.

Kulkueen jälkeen saikin tämä komea pohjoisesta tuotu kuusipuu valaistuksensa. Lisänä tapahtumassa oli edustettuna pohjoisemmatkin kansat. Tapahtumassa oli laulamassa joululauluja skandinaavisen koulun lapset ja olihan siellä äänessä isompiakin tonttuja pohjoisesta. Luonnollisesti aiheeseen kuului glögitarjoilu pipareineen pohjoisen kansoille. Illan päälle tuli syötyä vielä paikalliset churrot, jotka on öljyssä uppopaisttettuja espanjalaisia herkkuja.


Tulee kiva joulu kun miksaa yhteen espanjalaista ja suomalaista joulukulttuuria. Siirappi joululaatikoihin on vielä hakusessa ja kinkku pitäisi keksiä, mutta paletti rupeaa olemaan jo ihan kivasti kasassa. Jännä nähdä pääseekö joulupukki käymään täällä Espanjassa vai onkohan liian vähän lunta joulupukille ;)

Lisää kuulumisia ja vinkkejä tulossa Espanjassa asumisesta. Pysy siis kuulolla ja tilaa uusin blokkaukseni yläpalkista suoraan sähköpostiisi. Mikäli olet uusi lukija tällä kanavalla, niin kannattaa lukea myös noita vanhempia bloggauksiani. Muista myös jakaa blogiani vaikka facebookissa, niin saavat muutkin hyvää tietoa Espanjassa asumisesta. Klikkaamalla oikealla olevaa Camiro Grupo Internacional linkkiä löydät apua asunnon etsinnässä Costa Blancan alueelta. 

Saludos de Sol
Joulupiirustuksia joulua odotellessa.

Karnivaalikulkue alkoi näillä pitkillä otuksilla. Ilmeisesti susi ja Punahilkka.

Sitten tuli perässä tämmöinen ihmetys.

Tästä alkoi katkeamaton karnevaali mitä ihmeellisimpiä esityksiä ja otuksia. Todella korkeita ihmetyksiä.

Erilaisia kalatansseja.

Pulpo eli mustekala.

Hai matkassa mukana.

Nämä nuket olivat todella isoja.

Ihmisiä oli todella paljon paikalla. Kadun vierukset ja kirkkoaukio oli aivan täynnä ihmisiä.

Tämä pallon päällä liikkuva apina oli hauska.

Norsu kulkueessa.

Monenmoista kulkijaa..

Prinsessat saduista.

Lasten tanssiesityksiä.

Satujen prinsessat. 


Mikki hiiri ja kumppanit kulkueessa.
Kioskeja myymässä herkkuja juhlijoille.

Yksi Torreviejan kauniista jouluvaloista.

Toisenmallinen jouluvalo kaupungilla.

Skandinavisen koulun oppilaat esiintyivät laulaen joululauluja kirkon edessä.


Paikallinen churro kioski, jossa valmistetaan taikinasta öljyssä paistaen churroja.

Tallainen tuli nautiskeltua eli churro. Päällä ripaus sokeria.

Kirkkoaukiolla oleva kuusi, joka sai juhlassa valaistuksensa.

Kuusen kyltti.

Lasten joulukalenterit.

Kaupoissa joulu näkyy jo todella.

Joulutavaraa hyllyt täynnä.

Löytyyy jos jonkinmoista.

Tämä myös yhdestä kaupasta.


Tontun asuja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti