lauantai 27. elokuuta 2016

Espanjalainen hautausmaa

Espanjalainen hautusmaa poikkeaa huomattavasti perinteisestä suomalaisesta hautausmaasta, joten tässä pieni postaus aiheesta espanjalainen hautausmaa. Espanjalaiset hautausmaat ovat varmasti näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Samoin kuin Suomessa, on jokaisella kaupungilla ja kylällä omat kauniiksi laitetut hautausmaansa.


Perinteinen espanjalainen hautaaminen on niin kutsuttua kennohautaamista. Hautakennot ovat valmistettu muuraamalla tiilistä tai valmistettu luonnon kivestä. Haudat ovat suorakulmion muotoisia kammioita. Kennon päässä on aukko arkkun sisään laittoa varten. Kun arkku vainajineen on asennettu tähän kennoon, niin aukko muurataan kiinni. Näitä hautauspaikkoja saattaa olla sukuhaudoissa useita. 

Hautausmaalla näet näitä hautakennoja muurattuna umpeen, joissa on vainajia. Tuleville poisnukkuville on viereen valmisteltuja hautoja, jotka ovat varattuna tulevia poisnukkuvia varten. Vierailessasi hautausmaalla näet näitä varattuja tyhjiä hautapaikkoja sukuhaudoissa useita. 

Usein hautausmaat ovat rakennettu rinteeseen ja ovat hyvin kauniita sekä koristeltuja. Katolilainen uskonto sekä peinne näkyy hyvin voimakkasti hautausmaalla. Haudoilla näkee mitä kauneimpia patsaita, veistoksia tauluja sekä luonnollisesti läheisten tuomia kukkia. Varakkaimmilla perheillä on luonnollisesti kauniimmat somisteet ja usein näkee, että heille on varattu myös erillisiä rakennuksia, joissa heidän hautakennot sijaitsevat. Näiden erillisten rakennusten sisällä voi olla Kristus Maria patsaita, tauluja, runsaasti kukkia ja joissain on oma kauniisti koristeltu ja somistettu alttari. 


Mielenkiintoisin paikka missä olen espanjalaisella hautausmaalla käynyt, oli Guadalestin vuorilinnoitus. Tämän korkean linnoituksen korkeimmalla paikalla noin kilometrin merenpinnasta sijaitsi hautausmaa, joka ilmeiesti vieläkin käytössä, vaikka linna on todella historiallisesti vanha. Tästä upeasta linnoituksesta löydät tekstin täältä


Suosittelen ehdottomasti tutustumassa myös tähän puoleen Espanjaa. Hautausmaat ovat todella kauniita paikkoja. Pienenä varoituksena sen verran, että tietyllä ilmalla saattaa hautuumaalla olla kohtuullisen voimakas kalmanhaju. Mainittakoon vielä lopuksi, että ilmeisesti myös Espanjassa on lisääntymässä tuhkaushautaaminen, joka ei ilmeisesti enää tätä kennohautausta tarvitse. Tulevia julkaisuja: Lupasin tuossa hiljan Facebookissa, että kirjoittelen myös uusista seikkailuista telttailun merkeissä täältä Espanjasta. Kun saan kasattua parhaan materiaaliin kasaan, niin tarinaa aiheesta mukavasti luvassa. Jatkossa tulossa siis uusia mukavia kirjoituksia esimerkiksi telttailusta Espanjassa, paljon matka- sekä nähtävyysvinkkejä ja paljon muuta ajan sallimissa puitteissa. 

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional. 


Kuvat tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmiksi. Lopussa myös pieni video aiheesta. 

Saludos del Sol

Muutama hauta tehty luonnonkivellä.

Tämä vanha linnan hautausmaa Guadalestin vuorilinnoituksessa yli kilometri merenpinnasta. 

Tämän linnoituksen hautausmaan näkymä. Uskomaton paikka. 

Tyypillisesti tutustumani hautuumaat rakennettu rinteeseen. Tämä rinteen ylhäältä kuvattuna. 

Kaunis hautapaikka. 

Tyypillinen hautausmaan kävelykäytävä. Haudat molemmin puolin tätä käytävää. 

Yhden haudan pienen taloon sisältä, jossa kauniita kukkia, sekä alttari. 

Yhden hautausmaan portti. 

Kauniita hautoja sekä patsaita. 


Enkelipatsas ja paljon muita kauniita hautapaikkoja. 

Muurattuja hautapaikkoja, joissa vapaina olevia kammioita. 

Kaunis Kristusmaalaus eräältä hautuumaalta. 

Kaukana ylhäällä vuorella siintää Castillo de Monteagudon linnoituksen maamerkki. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti