keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Kaunis, kauniimpi, Orihuela Costa.

Jos jossain on upea pyöräillä ja liikkua, niin se on täällä eteläisessä Espanjassa Orihuela Costalla. Rantareitit ovat enemmän kuin hermoja leputtavat, kun ajelet maastopyörällä tai lenkkeilet pitkin välimeren rantaa. Orihuela Costa on varmasti monelle lukijalle vähän tuntemattomampi paikka, joten muutamia kuvia matkan varrelta alueesta tähän bloggaukseen ja loppuun muutama video alueesta, jotka ilmakuvineen kertovat alueesta paljon enemmän kuin sanani ja kuvani. Kannattaa katsoa.

Tämä upea alue Orihuela Costa kuuluu Orihuelan historialliseen ja kauniiseen kaupunkiin, joka sijaitsee sisämaassa muutaman kymmen kilometrin päässä. Alue on Torreviejan kaupungin rajanaapuri. Harva edes tietää, missä raja on, koska se ei näy oikeastaan kuin kartalla. Itse viihdyn täällä Orihela Costan alueella eniten.

Alue on hyvin matalaa, tilavaa ja kaunista rakennuskantaa, mitään turistirysä rakennuksia ei alueella juuri ole. Kaupunki suunittelu on myös huomattavan väljää, joten tilaa on autolle aina. Toki muutama pienempi alue on sellaistakin missä ei niin kodinomaista, mutta valta osin hyvin matalaa, kaunista ja espanjalaista tyyliä pääosin.

Rannat alueella ovat todella hyvin hoidettuja ja niissä on erittäin hyvä uida. Lisäksi palveluja Orihuela Costalla on vähintään yhtä paljon kuin Torreviejassa, mutta väittäisin, että jopa enemmän. Alueella sijaitsee esimerkiksi La Zenian kauppakeskus, jossa 16 miljoonaa vuosikävijää. Kauppoja, ravintoloita, tapasbaareja, golfkenttiä ja kaikkea muuta tarvittavaa palvelua löytyy lisäksi alueelta satamäärin. Palveluja ei varmasti puutu vaativimpaankaan makuun.

Sanoisin noin vinkkinä, että kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan tänne Orihuela Costalle. Seuraavan kerran, kuin tänne meille päin vain eksyt, niin tutustu tähän upeaan alueeseen. Britit sanoo alueesta, että se on "Välimeren kätketty helmi". Et varmasti pety vierailessasi täällä. Toisena vinkkinä, että vuokraa fillari, niin pääset aistimaan aluetta ihan toisella tasolla, jos se vain sinulle mahdollista.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.Saludos del Sol


Playa Flamencan kivetty rantapaseo. Vierellä upeat uimarannat.

Näitä paseoita on upea pyöräillä ja lenkkeillä.

Matkalle mahtuu myös kapeampaa rantapolkua. 

La Zenian rannasta. Isot ja upeat rannat. 


Pitkin rantoja pääset liikkumaan esteettömästi.

La Zenian laadukas hotelli. Hotelleja ei alueella montaa ole, vaan alue todellakin rauhallisuutta etsivän ihmisen unelma. 

Hoidettua ja siistiä. Yksi liikenneympyä. 

Viimeisessä niemenkärjessä näkyy Punta Prima. Se kohta, jossa kaupunkien raja. Unelmiesi asunnot Espanjasta. http://www.camiro.es/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti