keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Eurooppalainen sairaanhoitokortti ja elektroniikkaa.

Operaatio Varpaat mereen etenee suunnitellusti kohti uusia seikkailuja. Viimeisimpinä tapahtumina on kaikkien passit saatu ajan tasalle, lentoliput koko perheelle tilattu ja muita juoksevia asioita saatu hoidettua. Yksi tärkeä seikka on muistaa hommata Eurooppalainen sairaanhoitokortti kaikille. Tämä on todella tärkeä hoitaa jokaiselle ennen lähtöä.

"Suomessa sairausvakuutetuilla on oikeus eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (European Health Insurance Card, EHIC). Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla todistat oikeutesi lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Saat kortilla hoitoa, jos oleskelet tilapäisesti (esim. lomamatka) toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä ja sairastut äkillisesti tai joudut tapaturmaan siellä." 


Toinen seikka joka kannattaa hommata kotimaasta, on kannettava tietokone. Saat normaalin näppäimistön tietokoneeseesi. Lisäksi etuna on käytön opastus ostettaessa omalla kielellä. Takuut laitteille ovat kansainvälisiä EU alueelta laitteita ostettaessa.

Maahan saapuessa hommaat vain prepaid kortin, jolla puhelin ja netti toimivat hienosti. Nettiin pääsee lisäksi julkisissa wifi verkoissa, joita esimerkiksi useissa ravintoloissa. Lisäksi useimmissa vuokra-asunnoissa on langaton verkko valmiina. Muista varoa suomalaisen liittymäsi käyttöä, ettei ulkomaan puhelinlaskut pääse yllättämään.

Juoksevat asiat rupeavat olemaan siis pitkälle paketissa, mutta se asunto. Asuntoja Costa Blancan alueella on yleisesti hyvin tarjolla, mutta kesällä se löytäminen luo omat haasteeensa johtuen siitä, että paikalliset espanjalaiset tykkäävät itse lomailla alueella kesäisin ja vuokra-asunnot ovat enempi tällöin varattuja. Seuraavassa jaksossa paneudumme vuokra-asunnon etsintään Costa Blancan alueelta.  Pysy siis kanavalla ja muista tilata uusin blogi suoraan sähköpostiin yllä olevasta palkista.

Muista tilata ennen muuttoa Eurooppalainen sairaanhoitokortti.


Niksipirkka ohje. Näin pääset turhista muuttotavaroista kätevästi eroon. 

       Laitetaan tähän vielä vanhaa kotimaista aiheeseen sopivaa iskelmää ;) Suosittelen lämpimästi                                      Ei kommentteja:

Lähetä kommentti