sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Myrskyä, sateita sekä tulvia Costa Blancalla Espanjassa

Kun tässä myrsky ja sateet on iskeneet päälle, niin on aikaa kirjoittaa aiheesta pieni postaus. Kyllä ovatkin viime päivät oleet kaukana aurinkoisista täällä meillä päin. Vettä on tullut enemmän kuin omiksi tarpeiksi koko Costa Blancan alueella ja tulvavaroituksia on ollut useassa paikassa. Käytännössä koko alue on tulvinut todella voimakkaasti.

Myrskyrintama on ollut tässä päällä kaksi päivää, jona aikana vettä on tullut kuin saavista kaatamalla. Lisäksi todella voimakasta myrskyävää tuulta sekä salamoita. Sanottakoon vielä, että Costa Blanca on paljon laajempi alue kuin Torrevieja. Saan paljon viestejä tilanteesta ympäri rannikkoa, jossa tilanne vähintääkin haastava.

Täällä sataa erittäin harvoin vettä, mutta kun sitä tulee, niin voi tulla kerralla todellakin paljon. Ulkona liikkumista on suositeltu välttämään, ja parempi onkin. Muutama ihminen on heittänyt henkensä näiden tulvien sekä myrskyjen aikana. Lisäksi loukkaantumisia sekä ainellisista vahinkoja on luonnollisesti runsaasti. Sen verran vakavasta myrskystä oli kysymys, että se uutisoitiin jopa Suomessa asti http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612182200042386_ul.shtmlhttp://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612182200042290_ul.shtml

Itse virallisissa varoituksissa puhuttiin sateista, joiden määrät olisivat jopa 200 litraa/m2, noin neljän metrin aallokosta sekä tuulista, jotka pahimmillaan yli 80 km/h. Internetissä on runsaasti videoita, joita muutama lopussa. Sen verran vakavasta myrskystä on kysymys, että meillekin ilmoitettiin evakointipaikka tarpeen vaatiessa. Viranomaisten varoitukset kannattaa ottaa todellakin tosissaan, mikäli niitä tulee.

Sinänsä ikävä sattuma, että minulle saapui asiakkaat tänne perjantaina, jolloin myrsky alkoi. Heillä maanantaina takaisin paluu, joten he eivät päässeet nauttimaan Espanjasta kuin pahimman mahdollisen. Aurinko ei tänä aikana edes pilkahtanut. Todella kurja tuuri. Normaalisti aurinko alueella on miltei aina taattu. Parempi onni toivottavasti heille ensi kerralla.

Jos jotain positiivisia asioita asiasta etsii, niin ei tarvinnut pihapalmun oksia tänäkään vuonna leikellä, koska myrsky hoiti puutarhurin hommat puolestani. Koko Torreviejan alueen koululaisilta maanantain koulupäivä on peruttu tulvariskien takia, joten heille tuli ylimääräinen vapaapäivä, vaikka pahimmat tulvat eivät osuneet tähän meidän seudulle. Paljon pahempaa jälkeä tuli monessa muussa lähikaupungissa.

Todettakoon vielä, että myrskystä leviää sosiaalisessa mediassa videoita, jotka vääristettyjä tapahtumapaikaltaan tai ajaltaan, mutta alla olevat videot pitäisi olla aitoja tilannetta kuvaavia videoita.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 


                                                                     Kuvien lähde El Tiempo en Torrevieja


Aallot lyövät korkean rantavallin yli Torreviejassa. 

Voimakkaita tuulia sekä aaltoja. 

Vesi huuhtoo mukanaan käytännössä lähes kaiken. Ulkona tiellä löytyy patjoja ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. 
Suljetut koulut alueittain. 

Tämä video pohjoiselta Costa Blancalta paikasta Finestrat Alicanten pohjoispuolelta, jossa tulvat huuhtelevat miehen mereen.


Torreviejan kaupungin alueen tuulia. 


                                                                       Murciasta.
                                                       

   Torreviejan kaupungista

                                                                       Torreviejasta

3 kommenttia:

 1. Kyllä uutiskynnys tuli täällä ylitettyä.....olimme juuri ostaneet 2 viikon matkan sinne maaliskuun alkupuolelle - ja sitten tuli tämä,,,,,vähän alkoi jo hirvittää - mutta uskotaan, että kaikki menee hyvin - ja teilläpäin loppuvat nämä myräkät ja saatte kaikki nauttia ihanasta joulusta

  Tunnelmallista joulunaikaa, tonttujen enkelten taikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Kova oli myrsky ja onneksi se on nyt ohi. Maaliskuussa on jo upeat kelit teitä odottomassa :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja sydämellisen hyvää Joulua myös sinne Suomeen.

  VastaaPoista