keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Ruisleipää Espanjassa suomalaisittain

Jos joku asia mitä miettii Suomesta kaipaavan, niin se on ruisleipä. Vallankin se rapeakuorinen juuri uunista ulos tullut herkku, joka nautitaan reilun voikerroksen kera. Maun mukaan voi laittaa toki myös särvintä päälle. Perään kulaus kylmää maitoa ja avot. Jokainen suomalainen tietää, että tämä on suorastaan taivaallinen makuyhdistelmä. 

Se, että muutat ulkomaille ei suinkaan pois sulje tätä upeaa makuelämystä, koska voit tehdä helposti ruisleipää itse ulkomailla asuessasi. Tarvitse vain taikinajuuren ja ruisjauhoja suolan sekä veden lisäksi. Helpon ohjeen itse leivän tekoon löydät täältä. Eikö ole helppoa? Taikinajuuresta löydät tietoa täältä.

Meillä ei kotona onneksi tätä ikävää ole tarvinnut juuri miettiä, koska teemme ruisleivät Espanjassa itse. Taikinajuuri on tuotu Suomesta pakasteena lentokoneella ja paikallisista kaupoista löytyy helposti ruisjauhoja, kuten Costablanca Supermercadonasta Orihuela Costalta tai vastaavasti paikallisesta suomikaupasta.

Hauska sinänsä, että espanjalaiset suorastaan rakastavat vastaleivottua ruisleipää. Ainakin meidän tuttavamme. Kolmella pellillisellä leipiä emme pitkälle pötki, koska leipiä menee tuttaville sekä naapureille maistiaisiksi. Tänään oli juuri tuoretta ruisleipää tarjolla ja samaan aikaan yksi pieni espanjalainen lasten koulukaveri kylässä. Kyllä pieni mies veti niin ruisleipää voin kanssa, että napa paukkui.

Leipää lähtee luonnollisesti vielä matkaan pojan vanhemmille terveisinä meiltä. Ainakin eksoottinen suomalainen terveinen tämä ruskea leipä. On mahtava miksata espanjalaista ja suomalaista ruokakulttuuria täällä sekä vaihtaa puolin ja toisin osaamista kokkailun suhteen.


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 
Leivät kohoamassa. 


Lasten synttäreiltä. Ruisleivän ystäviä kaikki.
Tämä on se kuulu taikinajuuri. Ei kaunis, mutta tärkeä.
Itse ruisleivän taikina. 

Siellä on uunissa tulossa espanjalais-suomalaista ruisleipää :) 

Näissä maisemissa..kotimainen itse leivottu ruisleipä. Nam :)

Loppuun muutama hieno espanjalainen biisi.
 http://www.camiro.es/
Unelmiesi asunto Espanjasta http://www.camiro.es/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti