perjantai 16. joulukuuta 2016

Koulukuulumisia Espanjasta - part III

Espanjalaisesta koulusta on tullut niin paljon palautetta ja kyselyjä, joten pieni postaus väliin koulukuulumisista täältä Espanjasta. Kouluaherrus on juuri niin kuin kotimaassakin, mutta tokihan se on omanlaillaan erilaista Espanjassa. Sanottakoon niille lukijoille, jotka eivät taustoista juuri tiedä, että meillä on kaksi lasta espanjalaisessa koulussa. Tytär on 4 luokalla ja poika ensimmäisellä.

Ensinnäkin haluan sanoa, että voi kuinka iloinen ja ylpeä olen lapsista, kuinka hyvin he ovat pärjänneet, oppineet kielen sekä sopeutuneet uuteen kouluympäristöön. Kieltämättä joskus kun tähän lähti, niin isänä jännitti enemmän kuin paljon. Meillä koko perheellä on ollut todella paljon opittavaa, mutta ennen kaikkia näillä urheilla lapsilla.

Taasen on yksi vuosipuolisko käyty espajalaista koulua ja lähdetään kohta joululomalle. Lapset ovat sen todella ansainneet. Matkaan on mahtunut niin paljon, että se ei yhdessä blogissa aukea, mutta olen enemmän kuin iloinen siitä valinnasta, jonka oman perheeni kohdalla olen tehnyt. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä opetuksen tasoon sekä kouluun yleensä.

Oikestaan jos etsin miinuspuolia espanjalaisesta koulusta, niin se on korkea vaatimustaso, jota lapsilta vaaditaan. Täällä vaaditaan välillä jopa liikaa lapsilta ikään nähden. Lapsilla alkaa koulu aamu yhdeksältä ja monena päivänä tehdään läksyjä vielä ilta yhdeksältä. Tämä ei ole mikään kieliongelma, vaan paikallisilla lasten vanhemmilla sama ongelma. Taso on oikeasti vaativa ja korkea. Lapsilla pitäisi olla enemmän aikaa leikkimiseen.

Tiedän jo etukäteen, että kun kerron tämän, niin siitä se myrsky vasta alkaa, kuinka suomalainen koulu on maailman paras ja niin edelleen. Toki näinkin voi olla, mutta näin itse yliopistoja käyneenä sekä molemmat puolet nähneenä, en todellakaan lähtisi arvioimaan espanjalaista koulutusta suomalaista huonommaksi tai vaatimustasoa matalammaksi. Oli miten oli, niin tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole vertailla erimaiden kouluja.

Mieluummin idea tällä postauksella on se, että mikäli mietit laittaa lapsesi espanjalaiseen kouluun, niin varaudu siihen, että vaatimustaso on lapsilla todellakin korkea. Se, että nautitaan sangriaa palmun alla on aivan harhakuvitelma. Arki on elämää myös Espanjassa, mutta erittäin antoisaa, enkä päivääkään vaihtaisi varmasti pois. Kouluyhteisö on tiivis ja kiusaamista ei ole ja jos on, niin siihen puututaan välittömästi. Vanhemmat tuntevat toisensa, meininki kaikkiaan on enemmän kuin tunnelmallinen ja hyvä. Olen todella iloinen koulusta ja tästä kaikesta mitä olemme saaneet yhdessä kokea.

Sanottakoon vielä, että tämä on toki minun subjektiivinen näkemykseni, mutta kun olen jutellut saksalaisten, ruotsalaisten, espanjalaisten, kuubalaisten, venäläisten, brittien, ukrainalaisten ja niin edelleen eri kansallisuuksien vanhempien kanssa, niin he ovat hyvin samaa mieltä kanssani.

Espanjalaiset opettajat ovat enemmän kuin hanhiemoja. He halailevat ja suukottelevat lapsia kun ne saapuvat kouluun tai kun lähtevät koulusta. Perhe, lapset sekä vanhukset ovat enemmän kuin arvossaan espanjalaisessa kulttuurissa. Tämä näkyy jopa oikeudessa jaetuissa tuomioissa.

Ohessa kuvia matkan varrelta, sekä jouluinen yllätysvideo opettajilta meille vanhemmille.Toinen video koulun päättäjäisistä keväältä. Videoilla esiintyy opettajat, oppilaat sekä koulun henkilökunta.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol 


                                        Yllätysvideo opettajilta vanhemmille sekä oppilaille.


     Video kevään koulun päättäjäisistä. Mukana opettajat, oppilaat sekä koulun koko henkilökunta.Yksi koulujen tanssiesityksiä. Tanssi ja musiikki hyvin tärkeitä elementtejä Espanjassa. 

Voi veljet, kun on vapaata, niin menemme katselemaan uusia maisemia ilman koulukirjoja. 

Lasten kaverin syntymäpäiviltä. Kuusi eri kansallisuutta mukana juhlissa. Hyvin kansainvälinen kaupunki.

Päiväkerho on myös tärkeä, että pääsee iri arjesta. 

Voi kun voisi viettää enemmän aikaa myös täällä. 

Ykkösluokan luokkahuone.
Yksi kuva ykkösien seinältä. 
Tämä myös pienempien luokan ilmoitustaululta. 


Vanhemmat saapuvat noutamaan lapsia koululta. 

Viikonpäivät sekä kuukaudet. 

Koulun aulasta. 

Vuosittainen lääkärintarkastus lapsilla. Toimii kaikki kuten Suomessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti