perjantai 30. joulukuuta 2016

Hyvää Uuttavuotta Espanjasta!

Näin siinä vuosi taas vierähti ja nyt aika vuoden 2016 viimeiselle bloggaukselle täältä Espanjasta. Mitään ihmeellistä asiaa tai aiheenjuurta en tähän kirjoitukseen sisällytä, muuta kuin sen, että sydämellinen kiitos kaikille lukijoilleni sekä asiakkailleni ja siunattua tulevaa uuttavuotta 2017. Kiitos, että olette seikkailussani mukana. Ehkä näemme ensivuonna täällä Espanjassa. 

Haaveet on tehty toteutettaviksi, johonka koko kirjoitussarjani " Operaatio Varpaat mereen" lepää. Se ei missään nimessä tarkoita sitä, että meidän kaikkien pitäisi muuttaa tänne Espanjaan, vaan sitä, että operaatio omalla kohdallasi voi olla mitä tahansa omien unelmien toteuttamista periksiantamatta. Se voi olla operaatio selvityminen perhekriisistä, uusi työpaikka, tulen terveeksi, löydän elämänkumppanin tai mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Jokaisella meillä on omat unelmamme.


Unelmat on tehty toteutettaviksi. Se on sitä syvimmillään, mitä minä näillä kirjoituksillani tarkoitan. Omalla kohdallani se vain tarkoitti muuttoa Espanjaan toteuttaakseni omia unelmiani ja sydämellinen kiitos siitä, että saan elää sitä arkea ja elät lukijana niitä kanssani. 


Sanoisinko, ettei elämäni aikana näin 
montaa vaihderikasta ja antoisaa vuotta ole ollut reilun neljänkymmenen vuoden aikana. Samaan hengenvetoon todettakoon, ettei myöskään näin vaihderikasta vuotta vastoinkäymisten suhteen. Se, mikä ei tapa, niin se vahvistaa ja uuteen vuoteen mennään täydellä höyryllä. Periksi emme anna. Kuten suomalaiset sananlaskut sanoo " Tuumaakaan emme anna tappelematta" tai " Läpi harmaan kiven". Niin kauan kuin on elämää, niin on toivoa. 

Tapahtumia on ollut viimevuosina niin laidasta laitaan, että välillä ihmettelen olenko ollut unessa vaikko tämä kaikki totta, mutta niin se vain on. Elämää se vain, ei sen enempää. Muistan joskus yhden tuttava mummelin Suomessa sanoneen huumorilla, että " sama kai se missä sitä päissään yönsä nukkuu" kaiketi kuvastaen sitä, että elämää se elämä on kaikkialla, asuit sitten missä vain, tarkoittamatta humalatilaa, vaan elämää itsessään. Lähdet vain mukaan, matkaan ja seikkailuun. Elämä on tehty elettäväksi.


Muutama sana kuitenkin itse uudestavuodesta. Uusivuosi itsessään on täällä Espanjassa todellinen suurjuhla, kuten se on kaikkialla muuallakin maailmassa toki omanlaisenaan kulttuurinsa puolesta. Oman hauskuutensa täällä luovat erilaiset espanjalaiset tradiotiot, kuten se, että pitää syödä 12 viinirypälettä vuoden vaihteessa kellon soittojen tahdissa. Tämä tehdään samalla kun Madridissa soi 12 kellonlyöntiä vuoden vaihteessa. Tällä varmistetaan onni tulevan vuoden jokaiselle kuukaudelle. Hyvä kirjoitus espanjalaisista uudenvuodenperinteistä löytyy täältä. Lopussa myös videoita aiheesta. Siispä itse perinteistä ei sen enempää. 


Sydämellisen hyvää uuttavuotta kaikille lukijoilleni. Ensivuonna lisää uusia kirjoituksia elämästä Espanjassa. Olen ajatellut, että kirjoittelen vähemmän informatiiviseen tyyliin osan teksteistä ja ehkä vähän rennommalla otteella. Jännä nähdä, mitä se näppäimistö tuottaa. Joka tapauksessa kaikkea hyvää kaikille ja hyvää uuttavuotta! Ensivuonna uudet kujeet ;) 


Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos 


Kuvan lähde: http://ww2.feliz-anonuevo.net/?folio=7POYGN0G

       

Espanjalaiset nauttivat uudestavuodesta usein perheen äärellä, hyvin pukeutuen hyvän ruoan äärellä. Traditioon kuuluu syödä nämä viinirypäleet kellojen soidessa. 

Kellojen sointia Madridista.

                                            Uudenvuoden yöstä Madridista viimevuodelta.

Yhdeltä lähirannalta.

Yksi lähipuistoja.

La Matan puisto yhdeltä retkeltä. 

La Manga. Kun hetki vapaata, pääsee perheen kanssa liikkumaan. 

Saaliina simpukoita.

Alicanten lentokenttä, joka nykyinen kotikenttä. Tänne mukava saapua. 

Mökkipelto. Kuva Suomesta. Kerkesin käydä myös täällä piipahtamassa. Kaunista, jospa ensikesänä uudelleen. Joku lukija varmasti muistaa, ettei mennyt ihan putkeen viimevierailu :) 

Seurakunnan kerhosta. Kansainvälistä porukkaa ja tässä vain osa lapsista.  Upea paikka oppia kieltä lapsilla ja osallistua kerhon toimintaan.

Pinzoja, joita teimme espanjalaisen kaverini kanssa. 

Asiakkaita vierailulla punaisella laguunilla. 

Auton katsastus Espanjassa. Ajatuksena moottoripyörä ensivuonna. 

Telttailua, joka upeaa täällä kelien puolesta. Ensivuonna lisää reissuja. 

Paikallista nuorisokulttuuria. Tämä aihe työn alla..
Unelmiesi asunto Espanjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti