keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Sadetta ja isoja rakeita Torreviejassa

Vaikka Costa Blancan seutu on kuulu sateettomista kesistään ja ainaisesta auringon paisteestaan, niin täälläkin sataa jokunen kerta vuodessa vettä. Eilen sitä tuli kuurottaisena kuin saavista kaatamalla. Samalla tuli taivaan täydeltä noin peukalon kokoisia rakeita. Muutamina päivinä sateet ovat piiskanneet Costa Blancaa.

Maa alueella on todellakin kuivaa, joten maa ei ime käytännössä yhtään vettä, joten vesi tulvii kadille kohtalaisen voimalliseti. Toinen seikka on se, että kaupungissa ei ole kuulemma juuri viemäröintiä johdattamaan vesimassoja pois. Tämä on yksi tärkeä seikka myös miettiessäsi asunnon hankintaa varsinkin itse Torreviejan kaupungista. Ei ole suinkaan tavatonta, että vettä on niin paljon, että autoista on näkyvissä vain katto, kuten uutisista sai seurata naapurikaupungin Alicanten tilannetta, jossa myrskyt, sade, rakeet ja tulvat tekivät vahinkoa.

Asuin aluella, jossa itse asustelemme kadut muuttuivat hetkessä kuin pieniksi koskiksi. Vesi tulee todellakin nopeasti ja voimalla. Meidän kohdalla vettä kadulla parhaimmillaan noin viisitoista senttiä, mutta rouva, jonka saattelin vettä virtaavan kadun yli kertoi, että kun hän tuli alempaa asuinalueelta, niin oli vettä ollut polviin asti.

Vesi vie mukanaan käytännössä kaiken kevyemmän materiaalin mikä vastaan tulee. Kaduilla virtauksen mukana kulki kaikenlaista romua tyynyistä lähtien. Vesi myös huuhtoo valtavat määrät hiekkaa mukanaan puistoista. Sinäänsä mukavaa, niin luontaisesti ainakin kadut tulee pestyä.

Rakeiden laatuessa ihmiset tulivat ulos tarkasteleemaan autojansa, ettei niissä ollut kovin vahinkoja, koska rakeet olivat todellakin suuria. Meillä taasen perhe ampui kiireen vilkkaa leikkimään katukoskeen. Mikäs sen mukavempaa. Tosin tietyillä alueilla saat veden kanssa olla tarkkana, koska se voi viedä pienemmän lapsen mukanaan ja aiheuttaa muuta vahinkoa, kuten naapuri kaupungeissa se teki.

Kiitos myös runsaasta palauttesta ja aihevinkeistä. Tulossa lisää kirjoituksia alueen harrastusmahdollisuuksista ja kaikesta muusta mukavasta, kuten lasten koulusta, joka alkaa huomenna. Myös kattava asunnon ostopaketti tekeillä.

Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen"Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


Saludos del Sol Vettä tuli niin paljon, että meidän puolikatetun parvekkeen rännit eivät ehtineet vetää kaikkea satanutta vettä pois.

Valkoiset viivat kuvassa vauhdilla satavia todella suuria rakeita. 

Kadut muuttuvat todellakin minuuteissa joiksi.

Vesi nousee nopeasti. Onneksi meidän kohdalla vain noin 15 senttiä.

Naapurin turisti keksi tulla koskiuimaan.
Mukava leikkituokio sateen laannuttua.

Risteyksissä autot ongelmissa.

Paikallisessa risteyksessä todella runsaasti vettä. Autolla ei enää päässyt.

Kävin kahlaamassa. Veden voima on todellakin kova.

Tästä voi mennä kanootilla. Yksi hyvä syy miettiä sitä asunnon paikkaa taas tämäkin. Kaupungissa tulvat paljon ankarampia tietyillä alueilla.

Vesi huuhtoo kaikki puistojen hiekat pitkin alajuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti